Bienvenue dans notre restaurant. Din nordul Franţei, de data aceasta

Atunci când Răzvan Cazacu (HoneyWood) a primit de la proprietarii unui restaurant din nordul Franţei comanda pentru extinderea clădirii, a ştiut că proiectul va fi unul cu totul şi cu totul deosebit.

Spre deosebire de construcţia unei case, construcţia unui restaurant presupune atât satisfacerea exigenţelor proprietarilor, cât şi pe cele ale viitorilor clienţi. Iar clienții vor să se bucure de o cină apetisantă și o atmosferă plăcută într-un decor cât mai atrăgător. Astfel că felul în care arată clădirea restaurantului, amenajările interioare şi grija pentru detalii sunt lucrurile pe care proprietarii pun un preț foarte mare. Şi au motive întemeiate să facă acest lucru, pentru că vor ca cei care le trec pragul să se întoarcă şi a doua sau a treia oară.

Restaurant HoneyWood - Designist (1)

Experienţa deosebită a unui prânz sau a unei cine alături cei dragi a fost printre prevederile speciale ale proiectului pe care HoneyWood l-a primit de la viitorii proprietari ai restaurantului l`Engrenage din Mérignies. Ridicat în mijlocul naturii, localul este destinat familiilor din Mérignies, dar şi membrilor clubului Mérignies Golf Country Club, situat nu departe de Lille. Aşadar a fost construit pentru un public cu pretenţii atunci când vine vorba de timpul petrecut între reprizele de golf.

Restaurant HoneyWood - Designist (2) Restaurant HoneyWood - Designist (3)

Şi pentru că proprietarul a fost nerăbdător să lanseze business-ul cât mai repede, HoneyWood s-a apucat imediat de treaba,  iar în 3 luni construcţia era gata. Proiectarea şi montarea pereţilor de tip sandwich s-a realizat în fabrica din Bacău, unde muncitorii lucrează cu programe specializate de proiectare, după care aceştia au fost transportaţi şi montaţi pe şantierul din Mérignies. La final nici nu ai fi spus că acolo a fost un șantier, pentru că ridicarea unei construcții pe structură de lemn se face fără moloz şi fără distrugerea spațiilor verzi.

Restaurant HoneyWood - Designist (4) Restaurant HoneyWood - Designist (5)

Și pentru că atunci când este vorba despre o afacere, costurile de funcționare sunt foarte importante, proprietarii restaurantului din nordul Franței au ales să construiască pe structură de lemn datorită izolației termice superioare. Această izolație poate duce la scăderea facturilor la energie cu până la 75% încă din primele zile de întrebuințare a clădirii. Iar construcția este suficient de trainică pentru ca restaurantul să poată fi o afacere de familie pentru multe generaţii de acum înainte.

Restaurant HoneyWood - Designist (6)

Vă povesteam lunile trecute cum pe structură din lemn poți construi orice tip de clădire – de la casă, la farmacie sau restaurant. Acest proiect HoneyWood întărește concluzia.

Fotografii: HoneyWood

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed