În ce se pot transforma dozele de aluminiu când se transformă?

Dacă în ultimele luni ai adunat o rezervă de doze de aluminiu care te descumpănește, cea de-a opta ediție a competiției Can Art&Design Festival vine cu soluția sustenabilă care îți va pune creativitatea la încercare: realizarea unor tablouri care să valorifice în mod artistic dozele de băutură folosite.

De reținut: ai libertatea de a reda creaţii deja celebre sau poți crea noi forme artistice!

Lansat în anul 2014, Can Art&Design Festival este iniţiativa prin care Asociația Alucro își propune să ajute publicul din România să devină conştient de importanţa valorificării dozelor din aluminiu, un material care poate fi reciclat la nesfârşit. 

În ceea ce priveşte dimensiunile tabloului, ai posibilitatea de a te înscrie în competiţie:

  • pentru secţiunea dedicată dimensiunilor reduse, cu o lucrare încadrată între 30×50 cm – 50×70 cm

sau

  • pentru cea de dimensiuni mari, unde limitele sunt între 50×70 cm – 100×200 cm.

Tablou Alina Bădeanu – editia 2020

Premiile oferite la această ediţie sunt în valoare totală de 4500 euro şi vor fi acordate celor mai reuşite trei lucrări de dimensiuni mari (3 premii a câte 1000 euro) şi altor trei lucrări de dimensiuni mici (3 premii a câte 500 euro). Totodată, cele mai apreciate lucrări, atât premiate, cât şi nepremiate, vor face parte din caravana expoziţională organizată în a doua parte a anului 2021 în mai multe locaţii din România. La ediţia din 2020, lucrările artiştilor premiaţi au putut fi admirate de public în 10 locaţii din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Baia Mare, cumulând peste 100 de zile de expoziţie.

Tablou Iulian Moldovan – ediția 2020

Termenul limită pentru realizarea lucrărilor şi trimiterea aplicaţiei de înscriere este 11 mai 2021, iar înscrierea presupune trimiterea:

  • unui set de minimum 4 fotografii care să evidenţieze tabloul realizat,
  • titlul acestuia
  • o descriere tehnică şi artistică a lucrării.

Poți citi mai multe despre condiţiile de participare şi indicaţiile privind realizarea lucrărilor în regulamentul oficial al concursului, disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro şi pe conturile lor de socializare.

„În ultima perioadă am învăţat multe, şi bune şi rele. Ne-am obişnuit ca normalitatea să fie ceva greu de menţinut în parametri, dar această vicisitudine ne-a învăţat un lucru bun: să ne iubim planeta mai mult ca oricând. O dovedesc rezultatele studiului realizat de Every Can Counts în 14 ţări europene care arată că majoritatea celor intervievaţi îşi doresc să facă mai mult pentru a lăsa în urmă cât mai putine deşeuri. Acesta este motivul pentru care continuam acest concurs, pentru al optulea an consecutiv, din dorinţa de a da o nouă viaţă dozelor din aluminiu şi a le transforma în tablouri care să ne încânte mintea şi sufletul”, a declarat Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts România.

Foto: prin Can Art&Design Festival

One Comment

  1. Elena

    Foarte cool, big like 😀

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed