Leaf and Notes: când ceea ce îmbraci te îndeamnă la tihnă și răbdare

Inspiră lent, expiră asemenea. Stai în lumină și în liniște. Dă-ți timp. După luni întregi (aproape un an!) de acrobații mentale și emoționale, până și aceste mici exerciții firești de relaxare au nevoie de un memento. Noul brand de slow fashion #MadeinRO Leaf and Notes își propune să rezolve asta: îți readuce aminte că suntem a work in progress, iar combustibilii noștri sunt adeseori deciziile simple, ca acelea de a avea răbdare și de a fi blânzi (și) cu noi înșine.

Work in progress Oversized Natural Raw T-shirt for Women din bumbac organic

Pentru asta, tricourile și sweatshirt-urile Leaf and Notes sunt realizate din materiale organice sau reciclate, poartă printuri create cu cerneală fără impact negativ asupra mediului, pe bază de apă, și vin la pachet cu semințe pentru plante pe care le poți crește chiar tu! Tot cu răbdare 😊. Îți spunem întreaga lor poveste mai jos.

Meet the creator

Ideea Leaf and Notes a apărut anul trecut, în mijlocul pandemiei, când Gabriel Kirmaier, fondatorul Leaf & Notes, și-a dat seama că jobul lui foarte analitic îi dă satisfacție, dar nu îi liniștește nevoia de a se reconecta la o realitate simplă și tactilă.

Gabriel Kirmaier, fondator Leaf and Notes, poartă Work in progress Oversized India Ink T-shirt for Men

„Conștientizasem că am lucrat foarte mult o perioadă bună din viața mea de adult și că ar trebui să-mi dau răgaz. Mai mult, am observat că nu sunt doar eu în situația asta, ci multă lume din jurul meu avea nevoie de un strop de răbdare, un reminder că lucrurile au un echilibru natural. Dacă vreți, Leaf and Notes este vizualizarea procesului meu de self growth”, ne-a povestit Gabriel. 

Work in progress Lava Grey Sweatshirt for Men: 85% bumbac organic, 15% poliester reciclat

Echipa Leaf and Notes este astăzi compusă din Gabriel, care semnează tot ce înseamnă concepte și design, și Maria, care se ocupă de felia de comunicare a noului brand. Așa cum ne-au spus, afacerea funcționează deocamdată ca un experiment și urmează aceeași mantra a răbdării despre care ți-am povestit mai sus: designul printurilor își ia inspirația din natură, iar principiile după care se ghidează le păstrează povestea departe de paradigma antreprenoriatului clasic. Mai ales că este vorba despre un brand care s-a calibrat chiar de la început la timpurile învolburate și neprietenoase ale pandemiei.

„A fost important pentru mine de la momentul zero să construiesc un workflow complet online și nici nu cunoaștem <<altă normalitate>> cu Leaf and Notes. În plus, digitalizarea unei mari părți a procesului administrativ ne-a adus beneficii clare: lucrăm cu parteneri foarte buni când vine vorba despre livrare, așa că deseori comanda poate ajunge chiar a doua zi la destinație. Pentru noi, este un motiv de a ne bucura că treaba merge bine!”, explică Gabriel. 

Work in progress Oversized India Ink T-shirt for Women

Colecția “Work in progress” – un nume care îndeamnă la calm și răbdare

Imaginile Leaf and Note compun un manifest al micilor rutine zilnice: un zâmbet relaxat, gesturi fără scenografie, un firesc domestic în care te regăsești cu ușurință. De altfel, numele primei colecții a brandului captează toate aceste senzații și frânturi cotidiene sub o umbrelă a calmului: Work in progress.

Toate tricourile și sweatshirt-urile pe care le găsești deja în magazinul online fac parte din această colecție și sunt create din materiale care provin din surse sustenabile, ca bumbacul organic si poliesterul reciclat. Cât despre printurile pe care le poartă în colțul pieptului, trebuie să știi că și ele sunt, de fapt, o invitație la exersarea răbdării:

„Fiecare tricou vine însoțit de un pachețel de semințe și un set de instrucțiuni: este un <<proiect>> pe care îl oferim cu fiecare comandă, o metaforă a propriului proces, un exercițiu de acceptare a mersului natural al lucrurilor. Plus, ne plac mult plantele!😊”.

🌿🌼Încheiem cu vești bune: pentru perioada următoare, Leaf and Notes plănuiește să își îmbogățească portofoliul cu piese ceramice, produse pentru bucătărie și chiar ghivece cu flori.

Cum comanzi și unde găsești produsele Leaf and Notes?

Colecția de tricouri și sweatshirts Work in progress îți așteaptă răbdătoare comenzile în magazinul online Leaf and Notes – livrarea este gratuită, la fel și returul în decurs de 14 zile de la momentul comenzii. Iar dacă vrei să vezi și – mai ales! – să atingi produsele Leaf and Notes înainte să le cumperi, le găsești deja la Artichoke Social House din București și la magazinul Monoton din Timișoara.

Work in progress India Ink Sweatshirt for Men

Pentru noutăți, rămâi cu ochii pe LeafandNotes.com: noul sweatshirt oversized Vertebrae se pregătește să iasă în lume, iar noi l-am pus deja pe lista noastră de shopping 🌿.

În final, 4 întrebări altfel pentru Leaf and Notes…

1. Ce obiect v-ar plăcea să aveți și nu a fost creat încă?

Materiale textile „vii”.

2. Dacă ați fi răpiți de un grup de extratereștri (care vorbesc limba română), ce definiție a designului le-ați da?

Poarta prin care ideile ajung în lumea reală.

3. Care este ultima descoperire pe care ați făcut-o design-wise?

Natural dyes.

4. Care sunt cele trei cuvinte pe care le asociați cu designul?

Stimulare vizuală, idee.

Foto: prin Leaf and Notes

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed