În vizită la Grange, un brand cu o tradiție de peste 100 de ani, din Franța

Brandul Grange este renumit pentru calitatea extraordinară a pieselor lucrate în Franța, cu o tradiție de mai bine de o sută de ani: fiecare piesă este finisată manual,  lemnul folosit vine din păduri protejate și dezvoltate pentru producția sustenabilă de mobilier, iar piesele sunt finisate cu vopseluri pe bază de apă și sunt recunoscute pentru suprafața satinată, extrem de fină, obținută prin meșteșugul artizanilor – ceea ce le face de neimitat.

Grange - Designist (2)Comoda din colecția Exceptions de Grange, a cărei interfață dungată aduce forma clasică în contemporan și ne duce cu gândul la vacanță.

Grange - Designist (1)Living conturat cu piese Grange din colecția Jacob.  Piesele sunt disponibile în România în exclusivitate prin showroom-ul La Maison.

Primele piese Grange au fost realizate la începutul secolului XX – istoria brandului începe în 1904 -, iar de atunci meșteșugul prelucrării lemnului și al realizării “cabinetelor” tradiționale franțuzești a continuat până în zilele noastre.

Grange - La Maison - Designist (91)Lucrător în fabrica Grange, la începutul secolului XX

Grange - La Maison - Designist (74)Fabrica Grange se află și astăzi în Franța, în regiunea Monts du Lyonnais.

Cu toate că artizanii Grange reinterpretează piese clasice, piese încărcate de istorie asimilate stilurilor franțuzești recunoscute, nu am spune că e vorba de un stil doar pentru iubitorii de clasic. Pattern-urile și culorile contemporane care îmbracă aceste piese perfect finisate le fac cât se poate de contemporane. Mai mult, sunt cu adevărat scenografice într-un decor al zilelor noastre.

Grange - La Maison - Designist (1)Comodele Pompadour, o reinterpretare actuală a stilului Louis XV și a aerului sofisticat cu care e asociată Madame de Pompadour.

Mai multe despre piesele Grange și noutățile pe care le pregătește brandul am aflat de la Cristina Zelmat, proprietar La Maison, reprezentant exclusiv al brandului Grange în România, care tocmai s-a întors dintr-o vizită la fabrica Grange și showroom-urile din Paris și Lyon.

De asemenea, în povestea noastră despre showroom-ul La Maison v-am făcut deja cunoștință cu mai multe piese Grange, care se regăsesc în decorul casei de pe Bulevardul Dacia nr. 73 (lângă Institutul Francez).

La Maison showroom - Designist (19)

Vizita la fabrica și în showroom-urile Grange a avut drept scop, pe de o parte, prezentarea colecțiilor pe care brandul le pregătește pentru Maison & Objet, ediția din septembrie – pe care le vom ține secret până în preajma evenimentului 🙂 Pe de altă parte, toți partenerii Grange află acum care sunt piesele cu cel mai bun feedback și ce stiluri sau piese istorice consacrate aleg artizanii Grange să mai aducă în zilele noastre.

Grange - La Maison - Designist (76) Grange - La Maison - Designist (77) Grange - La Maison - Designist (78)Din procesul de creație al unei piese Grange: finisajul satinat, extrem de fin al lemnului este realizat manual, după tehnici tradiționale permanent perfecționate, ceea ce face piesele atât de greu de imitat.

Grange - La Maison - Designist (79) Grange - La Maison - Designist (80)

Designist: Ce colecții/piese noi pregătește Grange anul acesta? Care sunt noutățile pe care le-ați aflat pe partea de producție?

Cristina Zelmat: În primul rând, au dezvoltat și secțiunea de mobilier mic, decorativ. Am văzut în showroom-urile Grange un cuier foarte frumos, nou, console de mici dimensiuni, decorative, un paravan etc.

Grange - La Maison - Designist (9)

De asemenea, colecția Jacob, lansată acum un an, a fost un real succes și au apărut noi piese care să o completeze: biroul și com0nda cu 5 sertare sau cabinetul (“semanier”-ul) cu 7 sertare.

Grange - La Maison - Designist (71) Piesele nou adăugate colecției JacobGrange - La Maison - Designist (72)

Iar în colecția de “excepții” – Exceptions de Grange, au mai fost realizate câteva piese cu decoruri unice.

Grange - La Maison - Designist (32) Piese noi din colecția Exceptions de GrangeGrange - La Maison - Designist (33)

De ce ai recomanda unui client mobilier de la Grange? Putem vorbi de mobilier care poată fi păstrat timp de generații, având în vedere procesul atât de minuțios prin care este realizat?

Spre deosebire de alți furnizori, la Grange, dacă vrei să îți completezi scaunele de dining peste 4 ani, poți comanda același finisaj și același scaun. Cu Grange putem modifica și dimensiunile acolo unde este nevoie: de exemplu, dacă vrei o comodă mai lungă sau o masă dreptunghiulară să fie transformată într-una ovală, se poate. Bibliotecile lor au posibilități nesfârșite de combinații : cu bar, cu etajere glisante, cu uși , cu birou încastrat, cu lumini, cu vitrine etc. Grange creează piese la comandă care durează în timp și vor fi actuale și cu trecerea  anilor.

Grange - La Maison - Designist (4)Dining cu piese Grange, din colecția Provencal

Grange - La Maison - Designist (3)O sofa Grange, romantică & șic

Grange - La Maison - Designist (2)Dormitor cu piese Grange, din colecția Directoire

Cât de mult poate fi personalizată o piesă Grange? Am văzut că brandul realizează biblioteci, comode, dressinguri etc. la comandă, pe dimensiuni, însă ce ne poți spune despre gama de tapițerii, mânere și culori din care poți alege?

O piesă Grange poate fi personalizată… la infinit. Pot spune că există foarte puține impedimente – putem trimite chiar culoarea nostră preferată, iar Grange va livra piesa în culoarea cerută. Mai mult, putem să desenăm un model de mobilier, iar ei îl realizează după schița noastră.

Grange piese - La Maison - Designist (1)

Comodă BahutGrange piese - La Maison - Designist (2) Grange piese - La Maison - Designist (3)

 

Măsuță de toaletă Marie-Antoinette

Care sunt cele mai dorite piese Grange de clienții La Maison?

Bibliotecile! Fie că le punem în birouri , în dininguri sau livinguri, prin felul în care construiești biblioteca poți da o cu totul altă destinație unei camere. În plus, în momentul în care te muți în altă locuință poți demonta biblioteca și o poți aduce în spațiul cel nou, existând posibilitatea completării ei. Sistemul este atât de bine gândit încât poți adăuga elemente suplimentare atât pe înălțime, cât și  pe laterale.

La-Maison-showroom-Designist-15Biblioteca Grange, realizată pe comandă, din showroom-ul La Maison

Pe perioada verii pregătiți promoții speciale cu piese Grange?

Da, avem o promoție care se desfășoară în perioada 22 iunie-31 august la comoda Ermitage. Comoda este disponibilă într-una, două, trei sau chiar patru culori, iar prețul ei în această perioadă va fi de 998 euro+tva!

Picture 042Comoda Ermitage este disponibilă la prețul de 998 euro + TVA până pe 31 august în showroom-ul La Maison!

Toate produsele Grange sunt disponibile în România prin showroom-ul La Maison.

Fotografii: prin La Maison și Grange

2 Comments

  1. Splendidă mobilă!

  2. […] la brandul francez Grange – ți-am povestit despre noutățile lor with a twist aici. Trebuie să recunoști că e adorabilă – imaginează-ți-o într-un colț de citit, cu o […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed