Închis – deschis. Cum ne fac viața mai simplă eroii nevăzuți și neauziți ai mobilierului

Știi deja că stilul scandinav-contemporan-urban este la mare căutare pe Designist. Mai rar ai găsit între poveștile noastre amenajări shabby-chic, cu un ritm mai domol al vieții și al gesturilor de acasă. Le considerăm potrivite pentru naturile visătoare și care nu se grăbesc la birou dimineața, de aceea le-am păstrat mai degrabă pentru propunerile noastre de vacanță ori de sărbătoare.

Dar, la începutul unei săptămâni în forță (nu uita de evenimentul nostru de sâmbăta aceasta, Made in RO #Ceramică), vrem să îți spunem o altfel de poveste: una a rapidității și a eficienței. Mai exact, îți povestim despre acele sisteme și accesorii de mobilier care ne fac viața de acasă mai simplă.

Îți arătam zilele trecute ”Sicily is my love”, colecția brandului Smeg lucrată împreună cu Dolce&Gabbana, ce urmează să fie adusă în decembrie și la noi de către importatorul oficial al Smeg – Häfele România. Îți spuneam atunci că Häfele este lider în domeniul producției și comercializării de accesorii, feronerie pentru mobilier și sisteme electronice de control al accesului. Adică, interlocutorul perfect într-o discuție despre sertare care se închid și se deschid cu precizie și despre uși care glisează ușor și silențios.

Push to open: numele spune tot. Conținutul sertarului se relevă dintr-o singură mișcare, iar sistemele Häfele au glisiere cu amortizare gata să facă toată treabă pe…mute.  🙂

Grija experților de la Häfele pentru folosirea eficientă a spațiului i-a determinat ca anul acesta să propună un nou concept arhitectural inovator, denumit „MicroApart 20/30  – Mai multă viață pe metru pătrat”. Vor să arate că se poate locui inteligent în spații de mici dimensiuni, modulare și multifuncționale: „Focusul este pe un echilibru între economia de spațiu și calitatea stilului de viață, datorită mobilierului inteligent de depozitare, de diferite dimensiuni, proiectat pentru o gamă largă de nevoi”, ne spun cei de la Häfele.

Cum organizezi mai bine o bucătărie mică

Îți sunt cunoscute diminețile acelea în care ești în întârziere și nu mai știi, în bucătărie, pe ce să pui mai repede mâna, ca să ieși din casă la o oră decentă, fără să sari, totuși, peste micul dejun? Ei, bine, acele dimineți, dar și alte momente ale zilei pot fi cu mult mai lejere datorită sistemelor de închidere și deschidere ingenioase, a amortizoarelor, a sistemelor de compartimentare pentru sertare, a sistemelor de culisare și de depozitare – acești eroi nevăzuți și neauziți care fac ca lucrurile din jurul nostru să meargă ca unse. Căci nu contează cât de frumos este frontul sertarului, dacă se poticnește de fiecare dată când îl deschizi.

Într-o bucătărie îngustă, s-ar putea ca dulapurile suspendate să-ți fie mai ușor accesibile dacă alegi sisteme de deschidere pe verticală. Cu sistemul iMove”, vezi întregul conținut dintr-o privire și o mișcare, plus că nu faci acel pas în spate, la propriu, pe care l-ai face dacă ai deschide o ușă batantă.

Cu sistemul “Magic corner coș clip-on” poți trimite în colțurile greu accesibile ale mobilierului oale mai mici sau mai mari, pe care nu le folosești zi de zi. Nu, nu vei uita de ele, pentru că sertarele culisează la exterior, dintr-o mișcare. Ia să vedem, în ce spuneam că batem ouăle pentru omletă? 🙂

O altă variantă de ”Magic corner” pune la adăpost vesela pentru petrecerile pretențioase, la care scoți pe masă seturile de porțelan fin. 

Un bucătar priceput și în viteză are nevoie de ordine atât în bucătărie, cât și în gânduri. De gânduri trebuie să te ocupi singur, dar ordinea din sertare este mai ușor de obținut cu separatoarele de sertare Moovit de la Häfele, mai ales când îți sare în ajutor compartimentarea pentru tacâmuri Linea.

Apropo de ordine, până și lavetele, șervetele de bucătărie și rola de hârtie își au locul lor, bine delimitat, într-o bucătărie ca la carte, în care nu te mai lupți cu dezordinea.

Când nu ajută la feliere, tocare, filetare, cuțitul bucătarului se odihnește în sertar. Și parcă o face mai bine dacă lama lui este protejată, nu?

Cum delimitezi spații atipice?

Sistemele culisante pentru uși, de la Häfele, rezolvă o serie de probleme legate de spațiu – acolo unde este insuficient sau greu de separat printr-o ușă clasică. Sau acolo unde dressingul, poziționat în spatele ușii încăperii, te obligă să folosești uși culisante.

Se potrivesc în amenajări contemporane, cu accent pe rapiditate și lejeritate în folosire. Sistemele glisează indiferent de greutatea foii de ușă, dar și de spațiul pe care aceasta trebuie să îl separe, fie el drept sau circular.

Unul dintre sistemele Häfele care te ajută să salvezi din spațiul util al casei este Pocket door, ce presupune uși glisante care intră în perete complet, fără ca montarea să deterioreze peretele. În plus, pot avea și funcția „push-to-open”, dacă foaia de ușă intră în totalitate în perete. Aproape magic, nu?

Și, dacă tot vorbim despre uși și acces, trebuie să spunem că Häfele s-a hotărât să schimbe cheia tradițională, metalică, într-una fiabilă, digitală, ce urmează să fie folosită cu preponderență în industria hotelieră. Cu ajutorul inovației Dialock și a unei aplicații online dedicate, oaspeții unui hotel își vor putea folosi smartphone-ul ca pe o cheie – mult mai simplu de utilizat și mai greu de rătăcit :).

Iar dacă am reușit să te facem curios asupra modalităților prin care poți să îți faci viața mai simplă cu ajutorul feroneriei, te anunțăm că, în curând, vei putea proba calitatea și versatilitatea produselor Häfele direct și de câte ori vrei, într-un nou showroom pe care îl vor deschide în București. Promitem să te anunțăm imediat ce se deschide :).

Fii la curent cu noutățile Häfele și urmărește pagina lor de facebook.

Fotografii: prin Häfele

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed