Înscrie-te până pe 15 mai la concursul Write a Screenplay For GENERATION Z!

O să începem cu o explicație de context, în cazul în care (nici voi!) nu faceți parte din Generația Z: categoria de vârstă include persoane care s-au născut după anul 1995 și au crescut cu acces continuu la lumea digitală 😉. Revenind: American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a treia ediții a concursului de scenarii și pitch-uri Write a Screenplay For (WSF)… / Scrie un Scenariu Pentru… Concursul este deschis atât scenariștilor experimentați, cât și celor aflați la debut, proiectele câștigătoare vor fi analizate în vederea intrării în producție, iar tu te poți înscrie până pe 15 mai.

Workshop-uri, dezbateri, master-classuri cu cineaști și actori reputați, dar mai ales cele mai noi, creative și originale filme americane de cinema ale anului și un întreg concurs de scenarii și pitch-uri de film: American Independent Film Festival (AIFF) le va include pe toate anul acesta între 18 și 24 iunie la București.  

Concursul Write a Screenplay For Generation Z are în vedere două secțiuni:

  • proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade
  • filme de lungmetraj de ficțiune.

Trimite aplicația ta la adresa info@cinemascop.eu până pe 15 mai 2021.

De reținut: participanții la concurs nu trebuie să aibă scenarii definitivate până la data aplicației, ci să trimită o descriere succintă a poveștii (outline) de până la cinci pagini, precum și o scenă de conflict sau încărcătură emoțională din scenariu (maximum 3 scene sau aproximativ 5 pagini în Final Draft / orice software de formatat scenarii). Outline-urile pentru miniserie TV trebuie să aibă la bază o poveste inspirată de Generația Z în vreme ce, pentru proiectele de lung metraj de ficțiune, vor fi luate în considerare și cele cu o tematică generală, dar care, în opinia autorilor, s-ar adresa unui public tânăr.

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu, scenaristul Alexandru Baciu și actrița Kira Hagi, în calitate de ambasador al evenimentului, va analiza toate propunerile primite și va alege listă scurtă de proiecte finaliste care vor trece în etapa a doua a concursului. Autorii proiectelor aflate pe lista scurtă (între 5 și 10 proiecte) vor fi anunțați pe 18 iunie, în cadrul galei de deschidere a AIFF.

Pe durata festivalului American Independent Film Festival, între 18-24 iunie, participanții la concurs sunt invitați la o serie de workshop-uri de profil, iar finaliștii vor beneficia de consilierea scenaristului Alex Baciu și a Ioaninei Pavel, TV producer, HBO Europe și vor lucra intensiv vreme de o săptămână la dezvoltarea proiectelor de miniserie TV sau film.

La capătul acestui proces, HBO Europe va alege proiectele câștigătoare – a căror dezvoltare dorește să o sprijine în continuare. Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 24 iunie  de către Kira Hagi la gala de închidere a American Independent Film Festival. Scenariștii proiectelor câștigătoare vor primi sprijin financiar și consiliere din partea HBO Europe și Asociația Cinemascop  pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenarii complete.

Toate încasările din bilete ale festivalului sunt donate unei cauze umanitare.

Regulamentul concursului și alte detalii pe: http://filmedefestival.ro/wsf/regulament-de-concurs

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed