Între 21 și 23 august mergem la Brașov, la Bohemian Square Festival

Bohemian Square, cel mai complex festival de cultură urbană din centrul ţării, va reuni la Brașov peste 150 de artiști, arhitecți, designeri și muzicieni naționali și internaționali, în weekend-ul 21-23 august.

1Bohemian Square Festival - Designist

Aflat deja la a III-a ediţie, Bohemian Square este un eveniment cultural – artistic ambițios, ce oferă o alternativă de calitate pentru petrecerea timpului liber în mod interactiv, implicând peste 8.000 de vizitatori. Spațiul urban al Pieței Sfatului și Pieței Enescu va fi reinterpretat într-un stil creativ şi boem, cu scopul de a lărgi orizonturile comunității către posibilitățile incredibile de exprimare prin artă.

„În Brașov există o nevoie acerbă de evenimente culturale relevante, accesibile comunității. Crezând cu tărie că fiecare persoană are puterea de a lua inițiativa, am decis să organizăm un festival complex, care să însumeze activități culturale pline de substanță, menite să hrănească creativitatea brașovenilor și a turiștilor”, povestește Szidonia Balint, președinte al Asociației Bohemian.

6Bohemian Square Festival - DesignistAstfel, peste 8.000 de braşoveni şi turişti deopotrivă sunt aşteptaţi să experimenteze manifestări artistice originale şi neconvenționale, printre care se numără: expoziții de arte vizuale, trasee urbane alternative, intervenții artistice, concerte, proiecții de film şi workshopuri creative pentru mici şi pentru mari. La această ediție festivalul prezintă două secțiuni în premieră: salon de design românesc contemporan și instalații arhitecturale.

Așadar, Bohemian Square aduce designul românesc la Brașov. Aflată într-o reală ascensiune, scena designului românesc de produs dezvăluie o lume a brandurilor locale tinere, pline de energie şi viziune creatoare! Magazinul-concept Dizainăr vine cu o selecţie din cele mai frumoase produse create de talentaţi designeri români – această secţiune a festivalului fiind cu vânzare.

7Bohemian Square Festival - DesignistDespre căsuțele din lut semnate de Florin Dumitru ți-am povestit aici.

Cea de-a doua secţiune în premieră anul acesta – Concursul de Instalaţii Arhitecturale, a generat un interes foarte mare din partea artiştilor din întreaga țară. Astfel, 23 de proiecte îndrăzneţe s-au întrecut pentru şansa de a fi produse şi prezentate în cadrul festivalului. Cele mai apreciate 6 proiecte au fost alese câştigătoare, iar publicul le va putea admira şi asista la construcţia lor pe perioada festivalului. Veţi găsi instalaţii interactive, inedite, toate sub umbrela temei de acest an al Bohemian Square: “Ferestre”.

5Bohemian Square Festival - Designist

Artiștii internaționali vor demonstra în cele două piețe ale centrului istoric că un iubitor de artă nu este doar clientul fidel al muzeelor, ci îşi poate găsi inspiraţia şi în spațiul public. La capitolul artă fotografică, îi veți descoperi pe portughezul Andre Vicente Goncalvez şi americanca Louise O’Rourke, în timp ce ritmurile muzicale vor veni din Ungaria şi Bulgaria. Pe timpul serii, spiritul boem va vibra în Piaţa Sfatului în ritmuri de world music, jazz fusion și teatro beats graţie talentului unor trupe de renume internaţional, precum Meszecsinka și sZempöl.

3Bohemian Square Festival - DesignistFestivalul pune mare accent pe interactivitate, invitând doritorii să ia parte la numeroase workshopuri inedite. Printre altele, iubitorii de fotografie dornici de o scurtă călătorie în timp vor putea învăţa tehnici de fotografie de la jumătatea secolului al XIX-lea. Între timp, copiii vor construi cu mândrie o machetă a oraşului Braşov, aşa cum îşi imaginează ei că ar trebui să fie.

Piața G. Enescu va deveni și în acest an Bohemian LOUNGE – o oază de culoare și relaxare în mijlocul orașului, oferind posibilitatea de socializare și crearea de noi conexiuni într-o ambianță boemă și primitoare – ceva ce publicul brașovean își dorește și merită în spațiile sale publice. Sub bolta colorată de textile – instalație deja emblematică a festivalului – vizitatorii vor putea savura o limonadă şi o carte bună din biblioteca în aer liber.

2Bohemian Square Festival - Designist

Sperăm că cei la care inspiraţia a atins cote maxime, şi şi-au luat şi avânt concret la workshopurile permanente de fotografie, arhitectură, pictură și reciclare, să pună ochii pe cărţile de antreprenoriat ale bibliotecii urbane şi să facă o schimbare reală în viaţa lor. În fapt, despre asta este festivalul Bohemian Square: despre schimbare pozitivă în comunitate, surse multiple de inspiraţie, iniţiativă, şi interactivitate.

Festivalul Bohemian Square susține candidatura Brașovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Prin reinterpretarea valorilor existente într-o manieră contemporană – oferă un cadru generos pentru alinierea la circuitul cultural european.

Urmărește și pagina de facebook a festivalului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

4Bohemian Square Festival - Designist

One Comment

  1. Brasovul este o locatie superba pentru astfel de evenimente si nu numai. Daca nu as fi fost plecata la Constanta, m-as fi bucurat din plin de acest festival.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed