Kihi-Kiha ne introduce în poveștile copilăriei la Made in RO

“A fost odată ca niciodată”, așa încep toate poveștile cu prinți și prințese, cu zmei și cai înaripați, cu vrăjitoare, poțiuni și alte personaje din sfera fantasticului. Fiecare dintre noi are povestea lui, iar Kihi-Kiha la fel. Povestea Laurei și Mădălinei gravitează în jurul basmelor și creațiilor pentru copii. Ele au ales să faca dintr-un hobby o afacere și așa s-a născut Kihi-Kiha, un brand de poveste.

Kihi - Kiha Designist 10

Creațiile Kihi-Kiha te așteaptă la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Cum v-aţi hotărât să creaţi produse pentru pici?

Cel mai ușor mod de a te adresa unui copil este prin povești. Fiecare obiect creat de noi are în spate o poveste și de multe ori ea apare pictată sau cusută pe el.

Motto-ul  nostru: “Lucrurile frumoase din copilărie ne îmbogăţesc imaginaţia și ne bucură sufletul”.

Kihi - Kiha Designist 5

Noi, Laura și Mădălina, ne-am cunoscut acum șapte ani prin intermediul unei prietene comune ce ne povestea uneia despre cealaltă, despre pasiunea fiecăreia pentru design, modă, grafică,  până când am devenit curioase și ne-am întâlnit. Ne-am hotărât să transpunem pasiunea în afacere, să fim cele ce decid ce lucrează și când, pentru a avea timp și să ne creștem frumos copii.

Am început cu speranța că vom face lucruri frumoase , deosebite, cu teama că nu vor fi suficient apreciate, iar efortul și talentul investite nu vor fi întelese și prețuite, cu renunțarea la confortul unui loc de muncă sigur, ca simplu angajat.

Nu ne-am limitat doar la haine pentru copii, creăm lenjerii și păturici, decorațiuni pentru camera copilului, jucării și cutii pentru jucării, costume pentru serbare, trusouri și cadouri pentru botez, am ilustrat povești și creat cărți, toate personalizate. În final toate creațiile noastre sunt lucrate manual și unicat.

Kihi - Kiha Designist 3

Ce produse noi Kihi-Kiha vom găsi în weelend la Made in RO?

La evenimentul Made in RO vom prezenta o colecție unitară de decorațiuni și mic mobilier pentru camerele de copii, jucării și cutii de jucării, perdele și așternuturi pictate. Produse noi vor fi etajerele și tabureții.

“3Taburet” este piesa centrală a colecției. Aceasta simbolizează echilibrul pe care ni-l găsim, cei mari și cei mici, atunci când suntem “acasă” – un mic univers plin de căldură, stabilitate. Mai mult, acest taburet nu este o simplă piesă de mobilier, este prilej de socializare, prietenie și joacă pentru doi-trei copii. Pot imagina povești în jurul lui, pot visa că prind aripi precum îngerii, plutind în marea lor, cerul, printre nori, sub un soare vesel colorat.

Vom crea o lume veselă desprinsă din amintirile copilăriei “acasă” sau în căsuța bunicilor, în livadă sau în grădină, cu căsuțe, păsări , fructe, animale.

Kihi - Kiha Designist 8

Copiii sunt cei mai mofturoşi şi critici cumpărători. Ce feedback aţi primit din partea lor?

Copiii sunt înainte de toate foarte sinceri și atunci și ceea ce lucrăm noi este sincer, din inimă. În consecință oferim și serviciul “post garanție” – tocmai am prelungit o păturica pe care o fetiță o folosea de cinci ani (primită cadou la botez) și care-i rămăsese mică. Nu voia să se despartă de ea. Mama ei aștepta să adoarmă cu păturica de la noi ca apoi să o învelească cu altceva, nu mai încăpea sub “fluture” și dormea ghemuită. Ce alt feedback să-ți dorești mai mult? 🙂

Kihi - Kiha Designist 2

Când aţi început să creaţi accesorii pentru camera copilului: tabureți cu spaţiu pentru depozitare, coşuleţe simpatice, mic mobilier în forme care mai de care mai haioase, de la fructe la căsuţe?

De la început am inventat de toate, și această latură, a decorațiunilor pentru camerele copiilor a crescut odată cu noi, cu copiii noștri, cu cererea.

Kihi - Kiha Designist 9

Toate obiectele sunt parcă dezlipite dintr-o carte de poveşti. Care este povestea voastră preferată din copilărie?

Toate poveștile copilăriei sunt frumoase, dar mai ales cele inventate de noi – vă amintiți cum fantazați în copilărie, despre orice?

Kihi - Kiha Designist 11

Găsiţi uşor materialele de care aveţi nevoie în mixurile voastre creative? Care sunt combinaţiile de culori sau formele cele mai de succes?

Materialele sunt culese din călătorii, sunt descoperite din întâmplare sau sunt căutate cu tot dinadinsul. Folosim culori vesele și perfect armonizate, aceasta fiind cheia succesului.

Kihi - Kiha Designist 4

Toate produsele sunt făcute pe comandă sau aveţi şi un număr de obiecte disponibile pentru cineva care a uitat că este chemat la ziua copilului celui mai bun prieten şi are nevoie de ceva pe ultima sută de metri ? 🙂

De obicei lucrăm la comandă, foarte rar avem produse pe stoc, dar reușim să-i mulțumim și pe cei grăbiti – lucrăm noaptea și tot le sărim în ajutor cu ceva!

Kihi - Kiha Designist 1

Laura și Mădălina te vor introduce în lumea poveștilor weekend-ul acesta la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

cover foto Made in RO IIISusține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook!

Facebook event aici.

Fotografii: prin Kihi-Kiha

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed