Tu ce cadou vei lua de la Made in RO? Recomandări fine de la iubitori de design românesc!

Săptămâna trecută am oragnizat la Galateca o mică expoziție doar cu câteva dintre cadourile care te așteaptă în acest weekend la la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 – etajul 2 & etajul 3).

Cadouri de la Made in RO - Designist (25)Ne-au trecut pragul oameni foarte frumoși, iar fiecare a ales un cadou de design românesc. Argumentele și preferințele lor vă vor convinge că anul acesta cadoul de Crăciun este Made in RO.

Cadouri de la Made in RO - Designist (83)Cătălin Năstăsoiu este designer, dar de ceva timp lucrează în televiziune. Știam că urmează să plece curând din țară, așa că l-am invitat să tragă cu ochiul și să-și aleagă cadoul preferat. A luat în brațe globul mare din lână creat de Luna De Pe Cer:

“Îmi place să am ceva moale în preajmă: o pernă mică sub cot, să țin o minge sub braț. Pentru mine nu e un glob, e o minge, îmi place să o frământ în mâini, să o miros! Mi-ar plăcea să facă una și mai mare, să o pun sub cap”.

Cadouri de la Made in RO - Designist (105)Actrița Mirela Zeța a ales K-ul din lemn, de la Kerria: “Am ales K-ul, pentru că spune OK!”, ne-a spus Mirela, și ne-a “scris” un OK întreg alăturându-i inelul. 🙂

Cadouri de la Made in RO - Designist (36)Mihai Zgondoiu este managerul galeriei Atelier 030202. A ales scăunelele SoLemn pentru că o cunoaște de mult pe Cristina Curelea (creatoarea lor), îi plac obiectele ei și se gândește să ia o astfel de oiță contemporană la el acasă.

Cadouri de la Made in RO - Designist (82)Eliza Yokina este arhitect, dar și designer de obiect pentru copii – a creat jocul 11Case. Cadourile ei preferate au fost o pernă din bumbac cu bumbi de fetru, de la Form Function, și globul Luna De Pe Cer.

Cadouri de la Made in RO - Designist (48)Alexandru Cristal este designerul din spatele FabLab. Vrea să primească cadou un sfeșnic din lemn, din colecția Wild Christmas, creat de YaU:

“Îmi place lemnul, îmi place jocul de texturi. Îi știu pe cei de la YaU și am apreciat întotdeauna reinterpretările lor foarte creative când vine vorba de materiale”.

Cadouri de la Made in RO - Designist (44)Adela Greceanu este jurnalist la Radio România Cultural. Cel mai mult i-a plăcut inelul cu motiv tradițional, creat de Mihaela Ivana:

“Îmi place pentru că e un obiect pe care-l zărești de departe, dar te face să te apropii de el, să îl atingi, să citești de aproape modelul. Și nu am mai văzut pânză cusută montată pe argint astfel”.

Cadouri de la Made in RO - Designist (80)Grigore Leșe a ales o carcasă de iPhone, ce poartă un simbol vechi, puternic. Carcasele sunt de la Perpetual Icons, un nou proiect semnat Ioana Corduneanu.

Cadouri de la Made in RO - Designist (30)Mădălina Oprica este arhitect și colaborează cu studioul de design Aira Studio: “Pentru că sunt arhitect de interior, mi-era greu să nu remarc acest scaun. Ar transforma cu totul un spațiu! Îmi place și pentru că e finisat impecabil.”

Cadouri de la Made in RO - Designist (45)Radu Stănimir este designer, creatorul lui Puflea. I-a plăcut foarte mult clopoțelul ceramic creat de Cristina Ciobanu. De ce? Mai ales pentru ilustrația pe care o poartă 🙂

Cadouri de la Made in RO - Designist (52)Iulia Gorneanu este curatorul galeriei Galateca. A probat geanta creată de Irina Florea în colaborare cu FashionMachine: “Chiar este o geantă minimalistă, îmi place forma ei. Și faptul că această formă ascunde o geantă-plic!”.

Cadouri de la Made in RO - Designist (108)Liviu Mihaiu a ales compania scăunelelor Lambswood by SoLemn. A glumit spunând că se asortează perfect căciulii cu blană pe care o poartă 🙂

Cadouri de la Made in RO - Designist (73)Andreea Stoiciu (Galateca) a ales o carcasă de iPhone de la Perpetual Icons, cu siluetă cucuteniană.

Cadouri de la Made in RO - Designist (94)Dan Pierșinaru, artist vizual, a luat în brațe, la propriu, Scaunul Lana pentru Photoliu. Ca să ne arate cât de fin completează acest scaun orice ținută 🙂

Cadouri de la Made in RO - Designist (53)Bianca Lambrino face parte din echipa Designist. Ar vrea să primească o pernă de la Form Function. După ce a scris articolul despre creațiile celor 3 arhitecți din Brașov și a atins perna, ne-a spus: “Într-adevăr, e un contrast suprinzător între bumbacul satinat și bumbii de fetru. Îți vine să-ți treci mâna peste ea tot timpul!”

Cadouri de la Made in RO - Designist (47)Maria Gheorghiu urmărește de multă vreme site-ul Designist. Fiind în trecere, ne-a spus că ar face cadou acest porcușor zburător, semnat .care?Cutare, unei prietene foarte bune Deși Maria preferă caii, trebuie să recunoască că porcușorul înaripat îi dă entuziasm și inspirație 🙂

Cadouri de la Made in RO - Designist (3)Adrian Oianu și Irina Moroșanu au ales scăunelele SoLemn. Ce-i drept, le și vedem în compania unei fuste românești sau mantou marca Oianu.

Cadouri de la Made in RO - Designist (87)Cristina Zelmat este proprietar La Maison. Cadoul ei preferat este un ceainic Una ca Luna. Ne-a mărturisit că ar vrea să aducă piese Una ca Luna și în showroom.

Cadouri de la Made in RO - Designist (92)Harald Hauben este belgian, dar a trăit câțiva ani în România. Era normal să empatizeze cu creațiile designerului belgian Martine Claessens (care lucrează în România de mai bine de 8 ani). A ales două “hăinuțe” textile  ce țin calde ouăle fierte. I-ar plăcea să le ducă în Belgia de Crăciun, la masa în familie.

Cadouri de la Made in RO - Designist (26)Alin Teglaș este maestrul tastelor la Devla Accesories. L-am întrebat de ce i-a plăcut atât de mult porcușorul .care?Cutare: “Pentru că zboară”, ne-a spus el.

Cadouri de la Made in RO - Designist (6)Cătălina Miciu (pentru prieteni, Mimo) se ocupă de comunicare online la UniCredit Țiriac Bank, iar în timpul liber de descoperiri faine pe Ginger Group și nu numai. Cadoul ei preferat este inelul cu motiv săsesc creat de Mihaela Ivana: “Fotografia spune vreau acest inel!”, explică zâmbind Cătălina.

cover foto Made in RO IIIVizualul este un concept  semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Toate aceste cadouri și multe altele, semnate de peste 40 de designeri români, te așteaptă să le descoperi, să le probezi și să le iei acasă în weekend, la Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest ( chiar în Piața Unirii, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 – etajul 2 & etajul 3).

Locatia Impact Hub Bucharest

Facebook event aici.

Fotografii: Marian Teodorescu, Alex Boghian

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed