La Cluj-Napoca: Deco Days 2021, accelerator de design interior

Greu de crezut, dar au trecut deja aproape 4 ani (!!!) de când am participat ultima oară live la evenimentul Deco Days, organizat de Mendola Fabrics. Era toamna lui 2017 și plecam la Cluj pentru încă o experiență designist, care avea să ne demonstreze că, uneori, designul interior se poate asemăna cu o expoziție de artă contemporană.

Între timp anii au trecut cu viteză, iar Deco Days a ajuns la cea de-a șasea ediție și își păstrează eticheta de eveniment-etalon al brandului Mendola Fabrics, dar își depășește conceptul gândit inițial: Deco Days 2021 va avea loc pe 23, 24 și 25 septembrie, la BT Arena Cluj-Napoca, și va fi deschis și pasionaților de design interior, nu doar publicului de business.

Înainte să-ți spunem ce să-ți treci în agendă pentru evenimentul din acest an, hai să-ți reamintim ce trebuie să știi despre prietenii de la Mendola Fabrics. Sunt un brand 100% românesc și fac parte din familia Deco Center, o companie cu o vechime de peste 27 de ani, care se adresa, într-o mare măsură, zonei de business-to-business. Prin Mendola Fabrics, Deco Center și-a lărgit orizonturile și s-a deschis către pasionații de textile pentru casă și iubitorilor de design interior. Coeziunea între piața de business și publicul final este, așadar, vizată și reprezintă o prioritate pentru organizatori.

Draperia Java, pe o țesătură de tip chenille / colecția Axioma

Inspirațional și expozițional

L-am numit în titlu accelerator de design interior și îți spunem de ce: conceptul Deco Days 2021 se traduce printr-un șir amplu de activități și sesiuni interactive, care își propun să “asalteze” participanții cu informații din sfera designului de interior. O informație din culise: organizatorii ne-au spus că și-au dorit să redea atmosfera de târg expozițional, așa că s-au inspirat din zona de Deco Team a Heimtextil (cel mai important târg de textile pentru casă de la nivel internațional).

Perdeaua de tip plasă Pescara / colecția Scandi 

Iată în continuare informații despre agenda evenimentului, ca să știi la ce să te aștepți.

Ziua 1 23 septembrie

Va fi dedicată, în exclusivitate, designerilor de interior, expozanților și partenerilor de business Mendola Fabrics. Accesul la eveniment în prima zi se face prin preînregistrare online aici.

Campania de lansare a Colecției Toamnă/Iarnă Mendola Fabrics va marca startul:  80 de noi modele de perdele și draperii din catifea, jacquard, blackout, țesături delicate, plăcute la atingere, sau țesături din materiale reciclate sunt reunite sub numele Eclipse. Colecția include noi țesături din bumbac sau jacquard, în nuanțe neutre sau viu colorate, cu patternuri create pentru scenografii complexe. Câte opțiuni au designerii de interior, nu-i așa?

Colecția Eclipse

Expoziția de concepte de amenajare este următoarea bornă importantă a primei zile Deco Days 2021: 5 amenajări implementate în încăperi la scară reală, fiecare cu un concept realizat de designeri de interior cunoscuți, în stil minimalist, contemporan, natural, vegetal sau glamour.

✨ Unul dintre concepte va aparține câștigătorului concursului de design interior by Mendola Fabrics.

Draperia din catifea Adelaide / colecția Eclipse

Apoi, Ileana Răducanu va susține panelul de Perspective în design interior, iar cei cinci autori ai conceptelor de amenajare din cadrul expoziției vor dezbate, împreună cu participanții la eveniment, tematicile abordate, paletele cromatice și sursele de inspirație folosite. 

Finalul zilei va veni pe ritmuri de jazz live, într-un cadru creat special pentru networking. 

Ziua 2 24 septembrie

Designerii și pasionații de design interior vor fi nucleul celei de-a doua zile a Deco Days 2021. Primul punct pe listă: seminarul despre Rolul designului și al designerilor în amenajările de interior, susținut de Adela Pârvu. Va urma sesiunea de workshopuri cu moodboarduri, condusă de designerul de produs Adrian Balcău sub forma unui mini curs de design interior.

Agenda zilei va continua cu o serie de prezentări: alături de Moth, participanții vor descoperi povestea meselor unicat, cu Norda Shop vor povesti despre pasiunea pentru designul scandinav, Narativo va aduce un plus de culoare prin Deco Stories, în timp ce XTDeco va surpinde prin multitudinea de locuri în care putem folosi tapetul. 

Draperia Bengal, cu pattern geometric / colecția Eclipse

Ziua 3 25 septembrie

A treia zi, dedicată publicului și designerilor de interior, va începe cu o sesiune despre Rolul decorațiunilor în designul de interior, prezentată de Nobila Casa. Alina Ceușan, Mădălina Merca și Teo’s Kitchen vor susține panelul de discuție cu tematica Cum să decorezi casa și masa. Iar pe parcursul întregii zile, expoziția de amenajări va fi gata de explorat și designerii de interior și influencerii prezenți vor fi deschiși pentru discuții și dezbateri. 

Vă dorim multă inspirație! 😊

Deco Days 2021, pe scurt:

Unde? BT Arena Cluj-Napoca

Când? 23 – 25 septembrie 2021

Pentru cine?

  • publicul iubitor de design
  • designeri de interior, arhitecți, stiliști & creativi din industrie
  • business-uri & branduri de design interior și furnizori de produse pentru industrie
  • comunicatori media, asociații profesionale, bloggeri, influenceri, mass-media

News?

Deco Days 2017

Deco Days 2019

Foto & video: prin Mendola Fabrics

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed