În weekend, la Made in RO #7, poveștile cadourilor de design sunt “scrise” în forme geometrice

Povestea de azi își exprimă contururile fine în linii drepte și unghiuri cu lipici. V-am spus că în fiecare zi dezvăluim, asemenea “buzunarelor” misterioase ale unui calendar, câte o listă de cadouri ce te pune în temă cu cele mai inspirate alegeri pentru darurile de Crăciun.

Așadar, să curgă poveștile ordonate geometric ale cadourilor de design, ce te așteaptă, în acest weekend, pe 19 și 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7 @ Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Made in RO - editia 7 - vizual onlineFacebook event: aici.

Obiectele designerilor pe care îi întâlnești în acest weekend la Made in RO #7 ne reamintesc că realitatea are o arhitectură cu forme pure și esențe tari, care uneori ne scapă  în preaplinul de forme, volume și culori. Povești reduse la esență, îmbrăcate geometric.

4Woodish - Made in RO - Designist

Woodish ne propune, în premieră, un set de cutii pentru ceai, realizate în colaborare cu Mud. Cutiile au forme hexagonale, silmple, în culori potolite, în ton cu o după-amiază leneșă în care îți sorbi luuung ceaiul. Ne-au plăcut mult capacele din ceramică, picturale, care dau un aer poetic acestei geometrii scandinave. Pigmenții ce colorează capacele se asortează cu ceaiul dinăuntru, care este la rândul lui special, pentru că e cultivat local în ferma Ecoshopping.

3Woodish - Made in RO - Designist

Cutii de ceai, din lemn de frasin, hexaggonale, cu aromă de poezie abstractă. Cutiile formează un fagure epurat, iar liniile pictate pe capac desenează o geometrie proprie.
Pigmenții de pe capac se asortează cu ceaiul eco din interiorul cutiei.

2Woodish new - Made in RO - Designist

Jocul cu formele abstracte continuă gravat pe copertele din lemn ale sketchbook-urilor, semnate tot de Woodish. Jocurile vizuale se reiau, se prelungesc, se recompun până când totul devine un frumos ritm geometric, un pattern decorativ. Frumusețea vine și din faptul că pattern-urile sunt gravate într-o esență de lemn prețioasă – mahon, și le vei simți delicat la atingere.

2Woodish - Made in RO - Designist 1Woodish - Made in RO - Designist

Fii Compozitor-ul propriului tablou! Compozitor-ul este un instrument creativ pentru orice vârstă, care-ți oferă nenumărate momente de exercițiu și explorare vizuală. Este creat de STOA CREATIVES (design Mihai Ragea) și este compus dintr-un cadru suport cu ramă și un set (sau mai multe, tu alegi) de planșe din carton colorat/decupat/desenat/imprimat. Prin suprapunerea planșelor obții imagini grafice, abstracte, pe care le poți transforma constant. Așadar, îți realizezi propriile compoziții, „înrămate” printr-un simplu click (suportul are sistem magnetic). Apoi le agăți pe perete.

compozitor_logo_cmyk Compozitor_MadeInRo_CMYK

Graphic1 Îl descoperi în premieră, în weekend, la Made in RO! Îl iei acasă și îți creezi propriile compoziții pe perete.

Compozitorul urmează tradiția jocurilor cu design geometric care a influențat artiști precum Paul Klee, Piet Mondrian, Frank Lloyd Wright sau Le Corbusier.

Graphic1

ATMA propune o poveste cosmică, în linii minimaliste, cu o colecție de 5 amulete din argint, lucrate manual, prin care transpare dragostea pentru lucrurile simple și pentru geometria simbolică a universului.

ATMA - Designist (1)

Prin forme simetrice, amultele ATMA refac legătura cu cele 5 elemente cosmice – spațiu, apă, aer, foc, pământ – și asigură echilibrul energiilor interioare. 

ATMA - Designist (3)

În universul geometric ATMA, cele cinci elemente cosmice au câte un corespondent grafic și reflectă trăsături și calități la care și noi tindem:

  • Ovalul este simbolul spațiului. Amuleta spațiu vorbește despre un caracter deschis, nelimitat, care tinde spre infinit.
  • Cercul este simbolul aerului. Amuleta aer este pentru un spirit flexibil, liber și comunicativ.

ATMA - Designist (4)

  • Triunghiul este simbolul focului. Amuleta foc spune povestea unui om energic, creativ, entuziast.
  • Semicercul este simbolul apei. Amuleta apă e pentru persoanele placute, dăruite iubitoare.
  • Pătratul este simbolul pământului. Amuleta pământ vorbește despre omul conectat, centrat, stabil.

Contemporia scrie povești în argint:

“Urme este o colecție prin intermediul căreia am tratat metalul ca pe o pânză, ca pe o foaie de hârtie pe care faci exerciții de grafică sau pur și simplu mâzgălești în căutarea unor idei, apoi decupezi și rearanjezi bucățile preferate în colaje”, spun Alexandru Burlacu și Ioana Streza.

Contemporia - Designist (3)

Cercei, brățări, pinuri și pandantive din argint, gravate geometric cu hieroglife misterioase, ce vorbesc despre ordine în căutarea unui sens. 

Contemporia - Designist (10)

Contemporia - Designist (5)

Culoarea argintului este intenționat cât se poate de deschisă, pentru a semăna cu pânza sau hârtia. 

Contemporia - Designist (6)

Atelierul de Ceramică vine la Made in RO cu boluri hexagonale, pictate manual. Exteriorul este colțuros, cu suprafețe drepte și muchii puțin teșite, iar interiorul este o suprafață fină, rotunjită. Trebuie spus că Atelierul de Ceramică este și un proiect social, ce integrează grupuri vulnerabile social în producția pieselor ceramice grațioase.

boluri pictate manual 1

Boluri pictate manual, din porțelan. 

boluri pictate manual

Povești geometrice cu contrast: forme geometrice în exterior, linii sinuoase în interior.

globulete geometrice 1

Globulețe geometrice pentru brad. Este timpul ca bradul tău să facă un upgrade de design.

Apropo de update-ul bradului, Concept Jupiter vin cu decorațiuni din lemn, gravate cu pattern geometric. Trebuie să recunoaștem că și brăduții lor miniaturali sunt foarte faini. 🙂 La Made in RO #7 vor lansa și o colecție nou-nouță de mobilier. Abia așteptăm să o vedem în weekend. Au mai rămas 3 zile!

1Concept Jupiter - Made in RO

Deco-Box a ales liniile geometrice pentru a crea un suport pentru creioane care seamănă cu o pană de scris. E o pană „cubistă” care susține alte instrumente de scris, cu un design ergonomic: liniile drepte și muchiile ascuțite creează o dinamică ce nouă ne sugerează… gândul care se avântă tot mai departe când te apuci de scris.

Deco-Box_MADE IN RO
Creioanele care stau în suport imită nervurile penei de scris.

Creațiile lui Cristian Samfira desenează pattern-uri 3D, futuriste. Sunt cele mai inovatoare ținute! Rar am văzut textile ce “prind” astfel de volume. Cristian nu se oprește din experimente. Când ne-am întâlnit, acum câteva săptămâni, reușise să suprapună volumelor geometrice ale unui fular bucățele de… ciment. Suntem foarte curioși dacă-l va aduce în weekend la Made in RO #7.

Cristian Samfira - Designist 2

Couture a porter

Cristian Samfira - Designist 1

Cristian Samfira - Designist 5

Material fluide și materile “dure” imprimă noi dimensiuni.

Cristian Samfira - Designist 4

Gențile IF irinaflorea sunt arhitecturale și creează geometrii speciale pe umărul purtătorului. Sunt din fetru, într-o culoare pe care am alege-o pentru mai toate scenariile cotidiene casual & minimaliste. Colecția nouă te așteaptă, pe 19 & 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc. Pentru noi, gențile Irinei sunt forme geometrice pure, unde plinul și golul reprezintă ying-ul și yang-ul armoniei vizuale.

IF-irinaflorea-geanta-din-fetru

IF irinaflorea_Made in Ro_dec 2015-4

T2 bag, geantă triunghiulară din fetru

IF irinaflorea_Made in Ro_dec 2015-2

C bag: cerc în semicerc, forme pure

IF irinaflorea_Made in Ro_dec 2015-5

A bag. Simplitate geometrică și eleganță în nunațe de granit.

Atelier Mustață vine la Made in RO cu fotolii cu personalitate românească. Cele mai “geometrice” dintre ele sunt personalizate de printuri textile al căror design e semnat de ilsutratorii Kitră și Cutărică.

atelier-mustata-designist4Fotoliu Alecu personalizat de Kitră

Aceasta este doar o mică parte din cadourile ce te așteaptă, pe 19 și 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7. @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc. Be there!

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub_mir7

Facebook event: aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed