La Maison, showroom-ul din Bucureşti cu acel “je ne sais quoi”, în care noi ne-am muta!

Nu sunt multe showroom-uri în Bucureşti în care de cum intri să ai senzaţia că ai nimerit în cea mai frumoasă casă, al cărei proprietar a uitat uşa deschisă în aşteptarea oaspeţilor. În showroom-ul La Maison, aflat pe bulevardul Dacia la nr. 73, lângă Institutul Francez, pe lângă răcoarea şi arhitectura care anunţă intrarea în lumea de odinioară a Micului Paris, vei vrea să te instalezi în dormitorul luminos, sau pe canapeaua din living, sub candelabrul spectaculos, vei lua loc în dining şi nu te vei trezi până când telefonul nu-ţi va spune că… trebuie să pleci. Dar cel mai probabil vei reveni 🙂

La Maison showroom - Designist (26)Vedere din living spre dining, cu miros de liliac şi flori de primăvară

Am stat de vorbă cu Cristina Zelmat – Cristina şi Patrick Zelmat sunt proprietarii showroom-ului, iar echipa La Maison, Decorateur D’Interieur este completată de designerul belgian Martine Claessens. Martine locuieşte deja de aproape 8 ani în România şi, alături de echipa La Maison, semnează printre cele mai frumoase proiecte de amenajare din ţară. Ţi-am prezentat recent câteva dintre ele (aici şi aici).

La Maison showroom - Designist (19)Cristina Zelmat, proprietar La Maison

Îi cunoaştem pe Cristina, Patrick şi Martine de câţiva ani buni şi ne-am bucurat când şi-au deschis noul showroom în inimia oraşului, pe una dintre arterele cu case minunate, cu istorie – asta se întâmpla prin 2009.  Aşa cum noi visăm să ne mutăm aici, au mai fost doritori, ne povesteşte Cristina:

În noul showroom, ne-am pus experienţa în practică: am amenajat o casă, nu e doar o galerie de obiecte. Clienţii noştri văd un decor pus la punct în cele mai mici detalii din bucătărie până în dormitor. Am avut surpriza, de cum am deschis, să vină clienţi care să ne întrebe: dar nu închiriaţi spaţiul pentru weekend? Am vrea să stăm măcar câteva zile aici :)”.

La Maison showroom - Designist (37)

În spaţiul La Maison au fost filmate şi reclame, e un loc în continuare foarte căutat de scenografi. Iar frumuseţea decorului îi atrage în primul rând pe pasionaţii de design interior, arhitecţii şi designerii în căutarea pieselor pentru proiectele lor:

“Avem designerul nostru, in house, pe Martine Claessens, dar lucrăm şi cu alţi designeri, chiar ne bazăm pe colaborări cu designeri şi arhitecţi, pentru că ei vin cu alte cerinţe, alte provocări. Oferim designerilor şi arhitecţilor cu care colaborăm acelaşi suport, toată experienţa şi resursele noastre.”, ne spune Cristina Zelmat.

La Maison showroom - Designist (27)Livingul, cu  mobilier Moissonnier şi tapet de Gournay

La Maison showroom - Designist (28)Oglinda şi decoraţiunile sunt de la brandul Mis en Demeure.

La Maison showroom - Designist (30)Pernuţe Designers Guild pe canapea şi corpuri de iluminat de la Mis en Demeure pe fundal.

La Maison showroom - Designist (31)Mobilierul şi decoraţiunile colţului de conversaţie vin de la Grange şi Mis en Demeure.

Decorul e mereu actualizat, de la tapet la decoraţiuni, cu noile colecţii ce vin constant de la furnizori (poţi vedea aici, în secţiunea Colecţii, o listă cuprinzătoare cu brandurile aduse de La Maison). Dar poate cel mai important lucru de spus este că, de când îi cunoaştem, La Maison rămâne showroom-ul cu cele mai multe proiecte de amenajare, care pur şi simplu ajung să ridice standardele designului interior de la noi.

Foarte important pentru noi este să creăm decorul pe care şi-l doresc cei care intră aici. Nu ne-am gândit nici un moment să creăm pentru ei casele pe care noi ni le-am dori, dimpotrivă, îi ajutăm să aleagă acele elemente care să le contureze casa din visurile lor.

Încercăm să evităm decorurile axate pe un singur brand. Chiar explicăm că nu e indicat să creezi “casa brandului x”, oricât de mult ţi-ar plăcea, te vei plictisi cu siguranţă şi va fi monoton. Exact asta am urmărit şi prin designul showroom-ului şi îl oferim drept exemplu: un mix de piese şi colecţii, îmbinate armonios, echilibrat.”, explică Cristina.

La Maison showroom - Designist (32)Masa de dining, bogat şi atent decorată. Masa şi scaunele sunt de la brandurile Grange şi Mis en Demeure.

La Maison showroom - Designist (33)Vesela şi sfeşnicele sunt de la Gien.

La Maison showroom - Designist (1)

Selecţia brandurilor este una cât se poate de fină: La Maison este distribuitor exclusiv în România al brandurilor Baker, De Gournay, Grange, Mis en Demeure, dar este şi agentul pe România al faimosului brand Designers Guild. Cristina Zelmat se ocupă de auditarea şi stabilirea relaţiilor între celelalte showroom-uri din ţară care comercializează aceste produse şi Designers Guild. De asemenea, Cristina este invitată periodic la Londra, unde vede în premieră colecţiile acestui brand şi de unde revine cu idei noi, pe care să le pună în practică în ţară.

La Maison showroom - Designist (34)Dulapul din dining este o piesă Grange.

La Maison showroom - Designist (35)Farfuriile şi decoraţiunile vin de la Gien şi Mis en Demeure.

La Maison showroom - Designist (36)

Cu siguranţă, datorită acestei selecţii de branduri, s-a întâmplat ca cei care au venit în showroom-ul La Maison să-şi amenajeze casa din România, au revenit apoi şi pentru proiecte de amenajare în străinătate. În timpul vizitei noastre, Cristina şi Martine ne-au povestit despre un proiect tocmai finalizat la München.

La Maison showroom - Designist (2)Fotoliul îmbietor, măsuţele distinse şi practice şi tapetul sunt de la brandurile Mis en Demeure, Grange, respectiv Iksel.

La Maison showroom - Designist (4)

Dar, cum îi place Cristinei să spună, sunt oameni deschişi, şi oricine poate veni aici doar pentru o decoraţiune sau o lampă care i-a picat cu tronc:

Nu aş vrea să se înţeleagă că vii la noi la showroom pentru a-ţi amenaja casa de la A la Z. Poţi veni doar pentru o rolă de tapet, o pernuţă care ţi-a plăcut, o decoraţiune. De asemenea, ne ocupăm şi de proiecte pe o perioadă extinsă de timp. De exemplu, amenajăm mai întâi livingul, peste un timp dormitorul sau bucătăria, iar când vine vremea, camera copilului etc.

În aceste proiecte, important e să agreăm conceptul general, iar apoi amenajarea se va întâmpla treptat. Şi, cum spuneam, nu impunem nimănui să fim noi consilierii pe partea de design interior. Aşteptăm cu interes designeri şi arhitecţi cu proiecte semnate de ei pentru clienţii lor.

La Maison showroom - Designist (6)Dormitorul este personalizat cu tapet şi textile Designers Guild.

La Maison showroom - Designist (7) La Maison showroom - Designist (8) Tapetul din zona patului şi pernuţele sunt tot Designers Guild.

La Maison showroom colaj - Designist (2)

Ne plac vizitele în showroom-ul La Maison pentru că simţi atmosfera relaxată, cu multe perne moi pe canapea şi flori mereu proaspete în vază.  Cu toate că eşti înconjurat numai de piese frumoase, distinse, nu te simţi stingher sau ca într-un muzeu în care trebuie să păstrezi distanţa faţă de exponat. Eşti mai degrabă un descoperitor, de fiecare dată ceva nou îţi atrage atenţia pe rafturi, unde mai pui că într-o vizită mai veche a noastră, scoseseră la lumina showroom-ului câteva cărţi vechi, atât de rare, găsite în subsolul casei încărcate de istorie.

La Maison showroom - Designist (12)Un birou din care nu ai mai pleca. Mobilierul este Baker, Marie’s Corner şi Mis en Demeure.

La Maison showroom - Designist (15)

La Maison showroom colaj - Designist (1)

La Maison showroom - Designist (16)Biblioteca este realizată pe comandă şi vine de la brandul Grange.

La Maison showroom - Designist (17)Un colţ dichisit, cu mobilier şi decoraţiuni tot de la Grange.

Cea mai mare satisfacţie rămâne bucuria clienţilor. Mulţi proprietari îi sună şi le dau primele veşti din casa cea nouă. Confesiuni ca “Abia dacă mai socializez, nu îmi vine să ies din casă”, sau “Am impresia că atunci când ajung acasă plec de fapt în vacanţă”, sau “De când cu bucătăria cea nouă, m-am apucat de gătit, iar cel mai frumos restaurant a devenit acum diningul meu” nu sunt tocmai rarităţi în palmaresul feedback-urilor. 🙂

La Maison showroom - Designist (18)Aragazul de la brandul francez La Cornue câştigă din ce în ce mai multă popularitate printre clienţii La Maison.

La Maison showroom - Designist (20)

Bucătăriile noastre sunt speciale pentru că presupun un proces foarte complex de personalizare: nu vorbim de module cu o anumită înălţime şi lăţime ce se completează, ci de un proiect care ţine seama de dimensiunile spaţiului tău pentru orice sertar sau echipament electrocasnic încorporat. Alegem împreună mânerele, tipul de balamale şi producem bucătăriile cu un partener local. Având în vedere munca pe care o implică, realizarea unei bucătării poate dura şi 3 luni de zile.”, spune Cristina Zelmat.

La Maison showroom - Designist (21) La Maison showroom - Designist (22)

Pe lângă atmosfera din showroom şi piesele rafinate ce atrag atenţia, mai este şi încrederea pe clienţii o au în echipa La Maison, o încredere dată nu numai de portofoliul proiectelor finalizate, ci şi de implicarea totală a echipei:

Avem o relaţie apropiată cu clienţii noştri, cu siguranţă şi pentru că tot timpul ne găsesc pe noi în showroom: pe mine, pe Patrick şi pe Martine. Noi discutăm întotdeauna cu ei, încă de la primele întâlniri, astfel deciziile se iau mult mai uşor, lucrurile se leagă şi mai firesc”, povesteşte Cristina.

La Maison showroom colaj - Designist (3)Mobilierul miniatural şi decoraţiunile savuroase pentru camera copilului vin de la Wood Work, iar tapetul este Designers Guild.

La Maison showroom - Designist (23)

Showroom-ul La Maison devine deja o reţea: pe lângă acest superb spaţiu din Bucureşti, există un sediu La Maison şi la Bacău (Str. Ioniţă Sandu Sturza nr. 86, tel.: +40.723 393 800) şi mai nou şi la Cluj (pe Str. Vasile Lupu la numărul 36, tel. +40.723 665 490). Showroom-ul de la Cluj este amenajat tot într-o casă cu istorie, iar printre piesele şi decoraţiunile fine şi-au găsit loc şi tablourile Barbarei Hangan, unul dintre artiştii noştri preferaţi.

La Maison showroom - Designist (5)Fotografie din showroom-ul La Maison Cluj

Vă recomandăm o vizită la showroom-ul din Bucureşti, că tot vine vremea vacanţelor. De cum veţi intra, veţi avea senzaţia unei călătorii într-un spaţiu guvernat de alte reguli: ale proporţiei, frumuseţii şi armoniei. Mai mult, pe Martine Claessens veţi avea ocazia să o cunoaşteţi la workshop-ul de design interior pe care îl va susţine sâmbătă, 18 mai, la The Hub, în care ne va învăţa câteva din secretele cu care dă personalitate decorurilor prin culoare (detalii aici).

La Maison showroom - Designist (3)Showroom-ul La Maison se află, în Bucureşti, pe Bulevardul Dacia nr. 73. Pentru mai multe informaţii sunaţi la +40. 723 393 793 sau scrieţi la cristina.zelmat@lamaison.ro. Mai multe detalii pe: www.lamaison.ro.

Fotografii de Alex Boghian

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

11 Comments

 1. armonios si delicat… se vede amprenta unui iubitor de arta si frumos in fiecare spatiu!

 2. Ciudat ca desi am trecut mereu prin zona nu am avut ocazia sa le fac o vizita, insa dupa ce am vazut imaginile astea in weekend cu siguranta imi rezerv timp pentru acest “rasfat”…Superb!

 3. […] aceasta, pe 1 iunie, sărbătorim Ziua Copilului! Iar împreună cu showroom-ul La Maison îţi oferim în dar o pernuţă superbă de la brandul Designers Guild, care scoate la iveală […]

 4. Arife

  Foarte frumos 🙂

 5. […] ne-am îndrăgostit. Ne-au fost trimise special pentru acest workshop și le mulțumim celor de la La Maison, care aduc acest brand în România. Trebuie să treci pe la showroom-ul lor dacă vrei să dai un […]

 6. […] în România; mobilier pe care îl realizează la comandă pentru cele mai exigente decoruri; și showroom-ul lor în care ne-am muta… mâine. La Maison este și locul de unde poți alege daruri fine […]

 7. […] interior s-a ocupat designerul belgian Martine Claessens, împreună cu proprietarii La Maison, Cristina şi Patrick Zelmat.  Proiectul a fost preluat încă din faza „la roşu”, iar […]

 8. […] Greenwich la o șuetă casual, cu dichis contemporan. Le găsești tot la showroom-ul La Maison.Ne-a plăcut foarte mult colecția de exterior: piese clasice, din materiale și tapițerii pentru […]

 9. […] Tapetul Alliances vine cu efecte 3D. Cu un astfel de perete și un bec care atârnă studiat, ai făcut deja atmosferă. Îl găsești la showroom-ul La Maison. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed