Lămpi pentru seri scenografice. În stil industrial, vintage, geometric sau minimalist. La Made in RO, 17&18 mai @ Impact Hub!

Ți-am spus deja că la ediția a IV-a Made in RO -Târg de design românesc diversitatea este cuvântul cheie. În weekend, pe 17 și 18 mai, la Impact Hub Bucharest vei descoperi noutăți de design din mai multe registre și stiluri – obiecte de mobilier, finisaje pentru casă, ceramică, accesorii, design textil, accente fashion etc.

Made in RO Targ de design romanesc editia 4 vizual final

Am ales să vorbim despre lămpi, pentru a te asigura că o incursiune de shopping de design românesc în weekend, cu epicentrul Made in RO @ Impact Hub (etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc) “se va solda” cu cel puțin 4 stiluri diferite de corpuri de iluminat din care poți alege. Să nu lăsăm pe dinafară nici un profil de design lover. 🙂

Vintage contemporan

OLYMPUS DIGITAL CAMERASursa de inspirație pentru lămpile semnate Arcasha (studio de design din Cluj) este pălăria, fashionable și astăzi. Contururile lămpilor-pălărie sunt din plexiglas, cupru și fier, iar borurile sunt “țesute” cu ață. Descoperi întreaga colecție în weekend la Made in RO -Târg de design românesc!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geometric, minimal

Cu designerul clujean Adrian Balcău ți-am făcut deja cunoștință pe DESIGNIST. La Made in RO, pe 17 și 18 mai, pe lângă pernuțele cu perspective ale Clujului, Adrian va veni și cu 3 lămpi, ce asigură o scenografie de impact acasă!

Lampi Made in RO - Designist (10)

Lampă din colecția NMU, prescurtarea de la NuMăUita, ce are ca miză reintroducerea elementelor de limbaj vizual românesc într-un context contemporan:  “Pornind de la structurile stâlpilor de la prispă, stâlpii funerari din lemn şi alte elemente de arhitectură etnografică şi vizitând opera lui Brâncuşi am ajuns la un modul propriu”, spune Adrian.

Lampi Made in RO - Designist (11)NMUvăzduh. Becul supradimensionat este fixat pe o platformă de plexiglas transparent, de unde senzația că lampa pluteşte în jurul becului. Este realizată din 4 module identice care creează forma clasică de fus de pe stâlpii prispelor româneşti. Dimensiuni: L 34 x l 34 x h 34 cm.

Lampi Made in RO - Designist (1) Lampi Made in RO - Designist (12)

“Colecţia de corpuri de iluminat SpontaneousForm a luat naştere din iniţiativa de a crea corpuri de iluminat estetice prin excelenţă şi democratice prin costurile de producţie extrem de reduse. Produsul final are un preţ foarte accesibil menținându-şi totuşi calitatea de designer made”, spune Adrian Balcău.

SpFo 1 (sus: L 30 x l 30 x h 30 cm) ) și  SpFo 2 (jos: L 30 x l 30 x h 60 cm) se impun datorită flexibilității și expresivității studiate a elementelor de plastic din care sunt realizate. Costă 300 lei.

Lampi Made in RO - Designist (13)

 Trend Industrial

Stilul industrial prinde din ce în ce mai  mult teren și la noi. Alex Săraru, din Ploiești, a lansat de curând Uzina 55 Ploesciun tribut adus industriei ploieștene de la începutul secolului al XIX-lea”. Alex recreează de la zero sau recuperează piese industriale, transformându-le în elemente impecabil meșteșugite, pentru decoruri contemporane.

Lampi Made in RO - Designist (7)Lampă de birou cu suport din lemn de stejar și abajur reglabil Lampi Made in RO - Designist (9)Lampă realizată dintr-un vechi carburator de Dacia.

Classic with a smart twist!

Lampi Made in RO - Designist (3)La o primă vedere, ai zice că Hang Lamp, semnată de designerul Alexandru Coral Popescu: e o veioză obișnuită. Dar nu este! Abajurul ei devine o lampă de sine stătătoare, ce poate fi agățată chiar de piciorul veiozei inițiale.

Lampi Made in RO - Designist (5)

“Hang se atârnă oriunde, datorită piciorului ei care poate fi pus şi între cărţi, cu condiția să fie suficient de stabil pentru a susține abajurul. Hang Lamp s-a născut pentru a încerca o nouă abordare, aceea a unui corp de iluminat ce poate avea mai multe grade de libertate în comparaţie cu obiectele intrate deja în conştientul colectiv”, spune Alexandru Popescu.

Lampi Made in RO - Designist (2) Lampi Made in RO - Designist (4)Hang Lamp este din placaj și HIPS, iar becul e de tip L.E.D.  Diametru 20 x h 42 cm.

Toate aceste noutăți și multe altele te așteaptă să le descoperi și să le iei acasă weekendul acesta, pe 17 și 18 mai, la  Made in RO -Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Facebook event aici.

cover foto Made in RO pentru site 441 Design Studio: new entry la Made in RO. În weekend, pe 17 18 mai, lansează noua colecție @ Impact Hub

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Bucharest made in RO 4 441 Design Studio: new entry la Made in RO. În weekend, pe 17 18 mai, lansează noua colecție @ Impact Hub

Te așteptăm! Dă-le de știre și prietenilor tăi. 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed