Lângă Tel Aviv, într-o cafenea în stil industrial, studențească și internațională

În ultimul an, de fiecare dată când am ajuns (virtual și designist) la Tel Aviv, ți-am prezentat amenajări de birouri. Toate cool, toate în stil industrial și toate semnate de Roy David Architecture. De data asta, schimbăm domeniul proiectelor Roy David, facem o crăpătură în ziua de lucru și ne strecurăm într-o cafenea care se află în apropiere de Tel Aviv și care plasează cultura franțuzească, bucătăria israeliană și stilul industrial sub același acoperiș, într-o amenajare cu picioarele cu pământ: Ground Café.

cafenea cafeneaCafeneaua se întinde pe 140 mp, în nou renovatele cămine pentru studenți aparținând Ono Academic College din Kiryat Ono, o suburbie a Tel Aviv-ului. Potrivit echipei Roy David, misiunea Ground Café este să aducă în Kiryat Ono un concept de braserie în spiritul culturii franțuzești combinat, însă, cu noua bucătărie din Tel Aviv – prin urmare, și viață socială, și gastronomie inovatoare. Iar faptul că totul se întâmplă într-o clădire în care media de vârstă este scăzută încurajează vibe-ul fresh, dornic de noutăți și lipsit de prejudecăți naționaliste.

cafeneaPodeaua și plafonul se imită și își dau replica în permanență – lemn și ciment, cald și rece perfect simetrice, mușcând una din alta.

cafeneaBrieful pe care l-a primit echipa de arhitecți a fost construit pe câteva coordonate esențiale, exact cele care dictează stilul proiectelor Roy David: industrial și urban, dar și cald, intimitate, dar și deschidere. A rezultat o amenajare în care metalul, pielea cu look vintage și suplețea contemporană a mobilierului păstrează funcționalitatea și îndepărtează surplusurile.

cafenea cafeneaGamele cromatice sunt și ele complementare: maro-uri și nuanțe de cafeniu calde și inviting, griuri și albastru reci, care să arate că nimeni nu ține cont de conveniențe, de fapt. Totul, în proporții bine calculate.

cafenea cafeneaCorpurile de iluminat suspendate și cu globuri pline ne-au dus cu gândul la moștenirea orientală a cafenelei. 

Încheiem aici pauza de la Ground Café, birourile ne așteaptă în continuare. Dar cu siguranță revenim la Tel Aviv cât mai curând, orașul pare că trece printr-o febră designist de proporții și asta ne bucură 🙂 .

Fotografii: Yoav Gurin pentru Roy David Architecture

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed