Let’s go chic with Bowtique!

Georgiana și Bogdan sunt pasionați de modă și de frumos, și nu de ieri de azi. Nu au studii de design, ci merg la câte un job 9 to 5/6/7, care nu are nici o legătură cu boutique-ul lor de papioane. Încep să simtă că trăiesc cu adevărat după ora 19.00, când ajung acasă. Atunci intră în universul Bowtique. Nici nu-și dau seama cum trece timpul pierduți și regăsiți în idei, materiale și texturi, și niciodată nu reușesc sa meargă la culcare mai devreme de ora 2.00 am.

Noi i-am cunoscut pe Georgiana și Bogdan anul acesta, pe la începutul verii, când, la inițiativa lor, am realizat un concurs cu papioanele lor pe site. Lansau colecția lor de vară, din materiale ușoare, fine și colorate (ne mândrim și noi cu câte un papion șic din colecția Polka and Painted Dots). Am aflat atunci că ideea proiectului Bowtique a apărut anul trecut în decembrie, iar concretizarea lui s-a întâmplat la scurt timp, în momentul în care au răspuns apelului celor de la Cărturești pentru ROD.

“Voiam să-i cumpăr un papion lui Bogdan, de Crăciun. Am căutat peste tot în București dar și online, fără prea mare succes. Abia am găsit câteva magazine care comercializau acest accesoriu însă raportul calitate – preț lăsa de dorit: fie erau făƒrムsare și piper, la prețuri accesibile, fie la o calitate mai bună, dar prețuri mult prea piperate. Atunci ne-am dat seama că există această nișă destul de puțin explorată pe piața din România. Și am pornit pe drumul acesta”, povestește Georgiana.

Colecția Zilele Săptămânii, pentru ROD

La început erau doar papioane pentru EL. Apoi au apărut și modele pentru EA sau pentru amândoi. Din bumbac, din satin, din catifea mov, din piele cavallino, din dantelă si brocard, din velur, din lână – ca să le asortezi la orice ținută, chiar și una mai casual, pentru că lista de ocazii cu papion poate fi lungă. “Papionul este un accesoriu ce poate fi purtat cu succes atât la un tricou polo asortat cu teniși, pentru un look casual, cât și la o cămașă, pentru un look elegant”, ne spune Bogdan.

Sistemele de închidere și majoritatea materialelor sunt importate din Statele Unite.

Fiecare model este personalizat, iar fiecare colecție are o poveste, un fir roșu. În plus, Bowtique realizează papioane la comandă în funcție de cerințele clientului. “Când avem astfel de comenzi personalizate, vrem să aflăm cât mai multe despre personalitatea celui care va purta acel papion, culorile sale preferate, culorile ținutei, evenimentul la care participă. Când avem toate aceste coordonate, încercăm să venim cu 2-3 propuneri în privința materialului, a pattern-ului și a modelului. Pentru noi fiecare client este special și merită să primească atenția cuvenită “, ne spune Georgiana.

Ce a însemnat anul acesta pentru voi?

Anul 2012 a fost un an de probă în primul rând. Am încercat să testăm piața de accesorii masculine, iar feedback-ul primit a fost pozitiv.  În total am lansat 8 colecții de papioane: Zilele Săptămânii, Classic Spring, Polka Dots, Yachting, Jocurile Olimpice, Scottish Winter, Baroque și self-tied sau in hand, o colecție de curele din bumbac și piele întoarsă, cu 3 tipuri de închizători, și colecția de voalete asortate cu papioanele self-tied. A mai însemnat participarea la tot felul de evenimente, unde ne facem cunoscute accesoriile.

Care dintre colecțiile voastre a mers cel mai lin la sufletul cumpărătorilor voștri?

Fiecare colecție a avut impactul ei, dar suntem foarte mulțumiți de colecțiile Scottish Winter și Baroque. Sunt cele mai noi colecții ale noastre, pe care vă invităm să le vedeți în premieră în cadrul evenimentului Made in RO – Design românesc de dat în dar.

Vei putea admira, cumpăra și dărui papioane și accesorii Bowtique + multe alte obiecte faine și fine la Made in RO – Design românesc de dat în dar, mâine și poimâine (22-23 decembrie), La Copac (str. Pitar Moș nr. 23, colț cu Arthur Verona). Program 11-20.

Unde ajung accesoriile voastre? Care e profilul cumpărătorului Bowtique?

Accesoriile noastre targetează bărbații între 20 și 40 de ani. În general, pe oricine care știe că un accesoriu de calitate poate aduce un plus de valoare unei ținute. Bărbați deschiși la noutăți. De asemenea, partenerele bărbaților cu profilul de care vorbeam fac parte din clienții noștri fideli. Femeile sunt mai înclinate spre detalii decât bărbații. De aceea, vor aprecia mereu un accesoriu de calitate și își vor dori că bărbatul de lângă ele să iasă în evidența purtând un astfel de accesoriu.

 

Ce vă lipsește pentru ca Bowtique să fie un business?

Momentan Bowtique este un hobby și sunt mai multe motive pentru care am decis să-l creștem treptat până la nivelul de business. Unul dintre ele este realitatea economică din România. Antreprenoriatul în lumea modei nu este întocmai susținut, cu atât mai puțin start-up-urile. Apoi, piața de accesorii masculine din România este una emergentă. Bărbații au început, într-adevăr, să devină din ce în ce mai preocupați de imaginea lor, dar este nevoie de răbdare și de cât mai multă informare pentru a vedea o schimbare reală în preferințele lor vestimentare.

Care e următorul pas, următoarea etapă?

Următoarea etapă este să transformăm Bowtique într-un business în adevăratul sens al cuvântului. În primă fază, dorim să aducem produsele Bowtique în concept store-uri de profil și să realizăm un magazin online. Apoi, în funcție de feedback-ul clienților noștri, sperăm să deschidem propriul concept store de accesorii masculine. Momentan ne gândim la o strategie pentru piața locală. Apoi, dacă va fi cazul, vom ajunge și pe alte piețe. Dar încercam să facem totul treptat, fără să ne grăbim.

Voalete cu papion

Pentru că știm că e un obicei să veniți cu ceva nou pentru fiecare eveniment la care participați, ce pregătiți pentru Made in RO – Design românesc de dat în dar?

Pentru Made în RO am pregătit tipuri noi de accesorii: cravate din lâna și denim cu o croială modernă în trapez și o noutate: batiste de buzunar rotunde, cum nu am mai văzut pe la noi. Vedetele colecției sunt lâna, brocardul și denimul.

Ne vedem la Made in RO! Facebook event aici.

Fotografii: Bowtique

5 Comments

  1. ioana

    cum pot cumpara un papion de la voi?

  2. Elis Popescu

    Scrie un mail pe adresa: bowtique.gb@gmail.com.

  3. […] un papion, Bowtique, din lână (95 lei), mătase ( 150 lei) sau in (95 lei). E […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed