Lunch book este cea mai apetisantă carte de bucate şi idee de packaging pe care am văzut-o vreodată! Nu e de mirare că a şi câştigat locul 1 pentru design la selecţia pentru Expo Milan 2015, eveniment dedicat culturii de a mânca sănătos şi soluţiilor de prezentare sustenabile.
![copy_13_2](https://cdn.designist.ro/wp-content/uploads/2012/03/copy_13_2.jpg)
Este creaţia italienilor Alessandro Garlandini şi Sebastiano Ercoli, care au plecat de la forma farfuriei, reprezentând acum o reţetă specifică unui anumite ţări (al cărei reprezentant va participa la Expo 2015), dar şi recipientul în care va fi servit felul de mâncare descris de reţeta printată.
![copy_12_4](https://cdn.designist.ro/wp-content/uploads/2012/03/copy_12_4.jpg) Paginile sunt farfurii din hârtie biodegradabilă, reciclabilă, iar atunci când mâncarea e servită, pot fi detaşate din cuprins. Orificiul prevăzut face mai comod chiar şi mâncatul din mers: vorbim totuşi de degustarea în cadrul unei expoziţii internaţionale, nu la restaurant 🙂
![copy_13_5](https://cdn.designist.ro/wp-content/uploads/2012/03/copy_13_5.jpg)
Farfuriile din hârtie sunt protejate de un strat de polimer, şi el 100% biodegradabil, reciclabil. Iar partea şi mai frumoasă e că, odată degustat felul specific unei ţări/culturi, vizitatorul poate pleca acasă cu reţeta suvenir sau cu toată cartea de farfurii, pe care fie o va expune, fie o va folosi şi el la un prânz sau cină creativă 🙂
Parcă am vrea să mergem şi noi la Expo 2015, voi nu? Până una alta, poftă bună cu mâncare gustoasă servită în cele mai alternative şi eco feluri de designist 🙂
Via
Tags: alessandro garlandini, carte cu pagini-farfurii, carte de bucate, creatori italieni, cultura de manca sanatos, design, eco, expo pack, farfurie-suvenir, farfurii din hartie biodegradabila, feluri de mancare internationala, lunch book, meniu-recipient, packaging, reciclabil, sebastiano ercoli, strat pe polimer biodegradabil, sustenabilitate
|