Mésange Fromagerie, un bistro cum n-a văzut Bucureștiul

mesange fromagerie
În Micul nostru Paris, pe Dorobanți, Intrarea Tudor Ștefan – numărul 9, a apărut o cochetă și primitoare fromagerie. Sau poate ai și testat-o deja. 🙂 Mésange Fromagerie e un bar à fromage, cu brânzeturi autentice de la producători tradiționali din toată Europa, vin bun și un decor care ne deschide apetitul. Așadar, say cheese and design!

mesange fromageriePentru amenajarea Mésange Fromagerie, arhitecții de la Beros Abdul au pariat pe lemn și bine au făcut. Mai ales că locul e “blindat” cu frigidere. Și, ca să fie siguri-siguri că atmosfera din local n-o să fie rece, vitrina frigorifică din mijlocul bistro-ului a fost bine îmbrăcată cu o mască de lemn. La fel și frigiderele verticale care par mai mult niște dulapuri.

“Ne-am inspirat din ‘fromageries’ asemănătoare din Franța, Italia sau Marea Britanie. Iar întreg mobilierul din lemn a fost realizat la comandă, special pentru amenajarea Mésange Fromagerie, în ateliere din România”, ne spun arhitecții.

mesange fromagerieDe cum am pășit în noul resto, recunoaștem, am fost cu un ochi la vitrina plină cu bunătăți și cu altul la design. Ne-au plăcut pădurea de lustre cu abajururi sympa, tot de lemn frumos șlefuit, așezate simetric, dar mai ales pereții “tapetați” cu tocătoare adevărate din stejar, frasin și castan. Stau agățate cuminți, în cui, câte șase, au diverse forme și sunt puse în valoare ca niște tablouri. Deasupra lor există o aplică și le luminează permanent. Așa că am început să intuim deja ce ne așteaptă, fără să citim în meniu – un platou divers, cu brânzeturi care mai de care, plus o sticlă de vin roșu-sec, fix cum fac francezii la ei acasă.

mesange fromageriemesange fromagerie

În franceză, “mésange” înseamnă “pițigoi” iar pasărea mică și vioaie chiar face parte din identitatea bisto-ului Mésange Fromagerie, e desenată pe logo, mobilă și pe tocătoare.mesange fromagerie

Apropo, aranjamentul meselor cu blat din marmură te invită la socializare. Mici, apropiate și asortate la scaune confortabile. Sau mai există bănci. Și nu sunt orice bănci, au huse și curele, ca cele de pe șorțul tipului care te-ajută să afli ce vrei și îți spune detalii despre Blue Cheese, Brie, Camembert, Roquefort

mesange fromagerie

mesange fromagerie

mesange fromagerieNe-a plăcut tare mult separeul, un mini-bar ascuns între trei pereți, cu scaune înalte și o masă lunguiață. E un loc numai bun de luat cu asalt într-un weekend de o mână de prieteni gălăgioși.
mesange fromagerie

Dacă nu vii să stai, să te bucuri de loc și delicatese, musai îți iei ceva pentru acasă. Când ne-am apropiat de vitrina principală, la tejghea, am zâmbit. Și încă nu zisese nimeni din jurul nostru ‘cheese!’. Lămpile industriale care pun în lumină bună roțile de brânzeturi sunt mai “neserioase” și arată ca niște becuri supradimensionate dintr-o hală. Din motive logistice, era firesc ca în zona aceasta să avem un blat complet alb, din faianță și o chiuvetă, deloc clasică, rotundă și gri. Mobilierul din zona bucătăriei este simplu și încăpător, cu destul loc pentru pahare și colecțiile de vinuri alese.

mesange fromagerie

mesange fromageriemesange fromagerie

Grație designului, Mésange Fromagerie e un loc cald și primitor. Evident, la atmosferă contribuie și o porție generoasă de cheese fondue! Mai ales acum că vine iarna. Ferestrele sunt foarte mari, așa că lumina naturală e binevenită la Mésange Fromagerie. La fel și iubitorii de design, brânză și vin.

Fotografii: Andrei Mărgulescu

One Comment

  1. […] Bandit, Steam Coffee Shop, Orygyns, M60, t-zero. Am fost foarte plăcut surprinsă de cafeaua de la Mesange Fromagerie, deși ei se ocupă cu […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed