Provocarea PUR sau despre cum poți face mai mult cu puțin

Ce faci atunci când casa ta se aglomerează de lucruri, când mobilierul nu-ți ascultă nevoile, când ai 5 modele de farfurii, dar îți plac doar cele albe, simple? Când parcă e zgomot chiar și atunci când e liniște? Simplifici. Apelezi la minimalistul din tine. 🙂 Acesta este îndemnul campaniei PUR – “Vrei mai mult? Poți cu puțin”, în care m-am implicat alături de specialiști din alte domenii: Nicolai Tand (cooking), Irina Markovits (fashion styling) și Laura Mușuroaea (make-up). Au rezultat 4 povești video în care triumfă simplitatea. Le poți vedea pe toate pe noulpur.ro.

Astăzi îți povestesc despre povestea video Designist și cum am pus la cale o masă festivă, în care simplu, minimal, light sunt coordonatele de bază.

mai mult cu puțin

Am acceptat provocarea PUR acum exact 65 de zile :). PUR și simplu, pentru că ideea campaniei ni se potrivea mănușă, doar știi că suntem adepții filozofiei “mai mult cu puțin”. Întotdeauna am crezut în “puțin, dar bun” și în puterea binefăcătoare a simplității.

Etapele s-au derulat repede și am reușit să facem multe lucruri într-un timp destul de scurt. Am găsit locul potrivit, foarte aproape de biroul nostru, am ales obiectele într-o după-amiază cu soare, și am creat un aranjament pentru o masă festivă, în care simplitatea e de superefect. Am povestit apoi despre ea într-un video – n-a fost chiar ușor pentru cineva care se simte mai bine atunci când face ca lucrurile să se întâmple din backstage, dar ne-a ieșit destul de repede pentru o filmare, suficient cât bezelele minimaliste să se mențină în formă de savurat, că de admirat le admiraserăm destul 🙂

mai mult cu puțin

Nu ai nevoie de o recuzită foarte bogată și nici foarte variată. Mai bine investești într-un set de farfurii albe și unul gri deschis, pe care să le alternezi, un set de tocătoare dreptunghiulare din lemn, pe care să le folosești la tocat pe o parte și la servit pe cealaltă, un set de pahare care să meargă utilizate și pentru apă, și pentru vin. Adaugă un set de tacâmuri “altfel”, pe care să le ai pentru mese mai speciale, iar tușa finală o poți da cu doar câteva obiecte decorative (vază, sfeșnice) pe care le ai deja în casă în diverse compoziții.

mai mult cu puținmai mult cu puțin

Elis Popescu – fondator și redactor-șef designist.ro

Eu văd acest aranjament de masă pus în scenă și pentru un prânz cu prietenii, în weekend, dar și pentru seri în care vrei să te simți răsfățat și culinar, și estetic la tine acasă, nu doar la restaurant. 🙂 Pentru mine, dar cred că și pentru mulți dintre voi, poate fi set up-ul ideal pentru masa de Crăciun – aș schimba tacâmurile cu cele aurii mate din fotografia următoare și, bineînțeles, aș interveni cu câteva crengi de brad și doar un 5% roșu. 🙂

mai mult cu puțin
mai mult cu puținAceste crengi de lemn alb le-am găsit pe o plajă pustie din Grecia, în vacanța de vară. Sigur că e minunat să ai flori proaspete în casă, însă iată cum niște lemne adunate de pe o plajă pot readuce emoțiile plăcute ale vacanței tot timpul anului, la fiecare masă de dumnică. În plus, poți jongla cu ele decorativ, în mai multe feluri – până la urmă, mai mult cu mai puțin este superputerea fiecăruia dintre noi și proba imaginației și a creativității.

mai mult cu puțin

Și o fotografie de making of :). Cu mulțumiri întregii echipe.

Minimalismul nu se limitează la designul interior, la un aranjament de masă, la arhitectura unei case sau la designul de obiect. Este o filozofie de viață. În lumea suprastimulativă în care trăim, s-ar putea să descoperi că te face să te simți mai bine, mai calm, mai seren, mai acasă.

Și încă ceva: provocarea PUR nu se oprește aici: pe 6 decembrie, pregătim un workshop în cadrul căruia voi încerca să te provoc și pe tine să îți imaginezi mai mult cu puțin! 🙂 Poți câștiga un loc la workshop în cadrul concursului “Vrei mai mult? Poți cu puțin”. Participă la concurs pe facebook, iar regulamentul concursului îl găsești aici. Mult succes!

Mai multe trucuri găsești în povestea video Designist și pe noulpur.ro.

Fotografii & video: echipa PUR
Locație: showroom Design & After
Obiecte: Design & After și recuzita personală
Bezele minimaliste: tortdebezea.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed