The Frame Living Room Art Show: expoziția de artă contemporană din sufrageria ta

Știm, traversăm o “inflație” a lui fă rai din ce ai, dar hai să facem un efort: dacă ar fi să numești un aspect pozitiv al schimbărilor din ultimii aproape doi ani, ce ai spune? Ți-o luăm înainte. În capul listei noastre stă, fără drept de apel, un duo din ce în ce mai solid: tehnologia și arta. Se potențează reciproc, se completează ingenios și își creează constant medii de expunere hibrid, din care noi avem doar de câștigat chiar și atunci când stăm mai mult pe acasă. 😊

“Planets Collide”, Alina Marinescu

Ei bine, îți povestim astăzi despre un astfel de proiect, în care arta, tehnologia și chiar designul interior sunt într-o strânsă cooperare. Este vorba de The Frame: Living Room Art Show, o inițiativă Samsung în parteneriat cu One Night Gallery, menită să susțină și să promoveze arta contemporană românească. Un demers prin care Samsung democratizează arta, deschizând cercul restrâns al pasionaților și colecționarilor de artă către lumea largă. Îți povestim mai mult imediat .

Treci în Art Mode #MadeinRO

Faptul că avem o pasiune pentru televizorul The Frame nu este un secret: ți-am mărturisit și anul trecut, în această declarație pro-multifuncționalitate. Dacă ai nevoie de un reminder succint despre atuurile lui, îți spunem că te poți bucura de el și când este aprins, ca televizor QLED 4K, și după ce îl stingi, ca ramă digitală cu design rafinat pentru peste 1500 de lucrări de artă consacrate, disponibile în Art Store.

“Cin Cin”, Ana Bănică 

De altfel, Art Store-ul este și “locul de joacă” al noului parteneriat Samsung feat. One Night Gallery (prima galerie de new media art din România). Și asta pentru că, de-acum, în colecția de lucrări de artă pe care le poți afișa pe The Frame se numără și 20 de lucrări semnate de 10 artiști contemporani români! Și iată prima tech-expoziție de artă locală din sufrageria ta: Living Room Art Show. Îți poți chema prietenii la vernisaj :).

“Designoid”, Victor Fota   

🔔 Traseul până la lucrările de artă este simplu: accesezi Art Store Partners Section secțiunea de opere curatoriate de One Night Gallery – le poți expune gratuit pe The Frame vreme de 6 luni.

🔔 Din galeria de artă multimedia Living Room Art Show fac parte artiștii vizuali și ilustratorii Alina Marinescu, Ana Bănică, Victor Fota, Raluca Băraru, Bianca Dumitrașcu, IRLO, Sandi Lazăr, Bianca Jelezniac, Wanda Hutira, Stella Caraman (îți facem cunoștință cu ei mai jos).

“Games we Play”, Raluca Băraru

Principalul scop al proiectului este de “eliberare” a artei din cercurile elitiste în general și de promovare a artei românești în particular, iar asta ne-a cucerit din prima. Știi deja că #MadeinRO is our soft spot, mai ales când este pus în valoare ingenios, iar Living Room Art Show le bifează pe ambele!

În plus, este un proiect care își propune să ocupe locul rămas gol din cauza expozițiilor offline amânate sau anulate de-a lungul ultimilor doi ani și care nu ține cont de granițe sau de localizarea geografică: lucrările incluse în Living Room Art Show sunt disponibile în orice colț al lumii există Samsung The Frame 😉.

“Tehnologia și produsele Samsung ne pun la dispoziție instrumentele necesare pentru a accesa infinite noi posibilități, inclusiv la nivel cultural. Odată cu lansarea televizorului de lifestyle Samsung The Frame, în 2020, Samsung și-a asumat un obiectiv îndrăzneț – democratizarea artei prin facilitarea accesului rapid la opere de artă remarcabile din întreaga lume. Mă bucur că pot anunța și susține această nouă inițiativă pe plan local, un demers pe care Samsung România alături de One Night Gallery îl fac pentru a sprijini și promova tinerii artiști români prin intermediul televizoarelor noastre de artă, Samsung The Frame. În acest fel, putem contribui împreună la formarea unui univers digital cu totul nou, un univers care invită oamenii să-și transforme sufrageria într-o galerie de artă dedicată lucrărilor românești contemporane”, a spus Simona Panait, Director de Marketing Samsung România & Bulgaria.

Expoziția din stradă și Instagram 

Apropo, trebuie să știi că o să ai ocazia să profiți de Living Room Art Show și prin București: urmează o etapă întreagă de promovare neconvențională în oraș. Iată ce am aflat:

  • Vei putea explora o parte din lucrările selectate în cadrul proiectului și prin intermediul unor vitrine special amenajate de către designerul de interior, Monica Păduraru.
  • Le vei găsi în Cărturești Carusel, Muzica, H Victoriei și 1001 Arte din București.

Instagram contribuie și el ca mediu de promovare Living Room Art Show: în curând, vei găsi una dintre ilustrațiile create de Alina Marinescu în realitate augmentată pe Insta. Probabil știi deja mecanismul: accesezi filtrul dedicat lucrării, apoi plasezi ilustrația animată pe orice suprafață plană, apoi totul devine mult mai cool, iar tu te alături inițiativei Samsung de a sprijini artiștii români 😊.

“Lucrarea propusă de mine se numește ‘Planets Collide’ și este despre dragoste, despre cum celălalt pare o lume nouă și incitantă, care ne poate completa propriul univers. Este ca un stop-cadru pe momentul îndrăgostirii, când suntem deschiși să îl explorăm pe celălalt și să ne lăsăm descoperiți. Cred că orice artist își dorește ca lucrările sale să ajungă la cât mai mulți oameni și prin mijloace proprii vremurilor în care traiește. Iar eu mă bucur să fac parte din selecția de artiști pentru acest proiect, cu o lucrare care vorbește despre explorarea unor noi universuri”, a povestit Alina Marinescu.

Despre cuplul alternativ artă–tehnologie 

Și despre One Night Gallery ți-am povestit adeseori de la lansarea sa, din 2017: a facilitat crearea celei mai bogate platforme de artă în realitate virtuală și augmentată. Totul, prin intermediul expozițiilor de artă realizate cu scopul de a sprijini artiștii locali, de a reutiliza locațiile neconvenționale și de a încuraja experiențe artistice alternative prin intermediul tehnologiei. Și nu au fost puține: One Night Gallery a organizat deja 19 ediții de expoziții tip new media art în București, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca sau Iași.

“Prin Living Room Art Show oamenii pot deveni vizitatori, în propria casă, ai celor mai recunoscute galerii sau muzee din lume, precum Albertina, Artspace, Museo del Prado, Saatchi Art sau Lumas. Suntem mândri că, alături de astfel de nume, va fi expusă și colecția One Night Gallery care prezintă lucrările celor 10 artiști români”, au declarat co fondatoarele One Night Gallery, Sorina Topceanu si Mădălina Ivașcu.

Cine sunt artiștii Living Room Art Show?

Prin expunerea digitală pe The Frame, au de câștigat atât artiștii români, care beneficiază de un boost de vizibilitate, dincolo de evenimentele de artă și expozițiile anuale, cât și posesorii The Frame care își pot duce designul interior al livingului la un alt nivel prin expunerea celor mai bune lucrări semnate de artiști locali. Ți-i prezentăm, pe scurt, în continuare.

“Cin Cin”, Ana Bănică 

Alina Marinescu este artist vizual. Se inspiră din relațiile interumane și folosește adeseori metafore vizuale în lucrările ei, pentru care folosește un mix de mijloace digitale și tehnici tradiționale.

Ana Bănică este ilustratoare. Se inspiră atât din experiențele personale, cât și din situații imaginare, din arta antică sau din creațiile populare. Folosește culori puternice, iar procesul de stilizare a formelor i se pare fascinant.

Victor Fota este artist vizual. În prezent, experimentează cu pictura în ulei și ilustrează concepte și fenomene științifice, combinate cu introspecția personală.

Raluca Băraru este art director și ilustratoare. A absolvit Universitatea de Arte și a lucrat în mai multe agenții de publicitate, iar din 2013 a început să lucreze ca freelancer.

Bianca Dumitrașcu este graphic designer specializat în typography. Prin proiectele pe care le inițiază, își propune să educe industria de comunicare vizavi de importanța fonturilor folosite.

IRLO este pictor și muralist. A început să deseneze în 1997, ca membru al grupurilor de graffiti din orașul său natal, Bistrița, și de-atunci a devenit cunoscut pentru implicarea lui în arta stradală și pentru temele mistice și supranaturale abordate.

Sandi Lazăr are o experiență de 18 ani în publicitate, ca art director. În prezent lucrează ca ilustrator freelancer, art director & designer.

Bianca Jelezniac este ilustratoare și graphic designer, în prezent studentă a Facultății de Arhitectură. Lucrează cu forme și culori intense, iar operele ei sunt ludice și eterice.

Wanda Hutira este artistă interdisciplinară care lucrează ca ilustratoare, art director și street artist. Folosește o mulțime de forme de expresie și se implică în proiecte civice și sociale.

Stella Caraman este ilustratoare. Acordă o atenție deosebită spațiului, perspectivei, formelor simple, personajelor stilizate și dinamicii. Folosește atât acuarela și reprezentările grafice, cât și obiectele brodate manual.

Samsung The Frame reloaded

Cine nu își dorește un televizor care să aducă un plus designului interior prin artă? Înainte să ne luăm rămas bun, profităm de ocazie și îți mai dăm câteva informații despre Samsung The Frame, care poate juca un rol cheie oricând dorești să schimbi atmosfera livingului tău, indiferent de stilul amenajării. Iată câteva argumente pentru care The Frame e pe lista noastră de shopping .

  • Art Mode: în momentul în care televizorul The Frame este închis și devine o operă de artă, senzorul de luminozitate reglează luminozitatea și culoarea ecranului în mod automat, în funcție de condițiile de iluminare din cameră. În plus, are un senzor pentru detectarea mișcării pentru a opri afișarea dacă încăperea este goală.
  • Art Store: noul Art Store vine cu facilități în ceea ce privește căutarea, descoperirea și descărcarea operelor dintr-o bibliotecă extinsă de lucrări de la galerii internaționale de top. Poți alege dintr-o listă cu 1.400 de lucrări consacrate, artă contempoană, fotografii uimitoare și, iată, de acum, și 20 de lucrări semnate de artiști români.
  • Rame detașabile noi: pentru rama The Frame poți alege între 4 culori diferite și, de acum, între două tipuri de design diferite: modern (Modern Typer), care oferă spațiului un look contemporan, și profilat (Beveled Type), cu ajutorul căruia poți oferi acel aspect mai clasic, în funcție de opera pe care o alegi din Art Store.
  • Display versatil: ai de ales între My Shelf, care îți permite să accesorizezi spațiul din jurul televizorului, Studio Stand, trepiedul care te ajută să plasezi televizorul chiar direct pe podea, și cablul translucid One Invisible Connection, care te ajută să scapi de cablurile înghesuite în spatele televizorului.

Află toate detaliile despre Samsung The Frame și superputerile lui de personalizare a spațiului aici.

Imagini: prin Samsung, One Night Gallery și artiștii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed