New Entries @ Made in RO. Noutăți cool de design românesc.

Fiecare ediție a Made in RO – Târg de design românesc înseamnă un număr de branduri noi de design ce vin în premieră la eveniment. Designeri pe care îi descoperim de-a lungul anului, proiecte inedite ce ne dau un semn și întâlniri faine care se lasă cu colaborări pe măsură și prezența la eveniment. După aplicație și selecție, firește. 🙂

La ediția #8, ce are loc weekend-ul viitor, pe 17 & 18 decembrie @ Impact Hub Bucharest, brandurile noi de design românesc reprezintă aproape o treime din totalul expozanților, care oricum vă așteaptă cu toții cei peste 65, fără excepție, cu colecții noi de daruri. Ne vom focusa, în cele de mai jos, pe proiectele home&deco, căci așa ni s-a dus renumele: Made in RO este cel mai important târg de design românesc pe zona designului de produs home&deco. Doar brandurile noi ce vin în premieră la Made in RO, din această categorie, sunt în număr de 15!

Le afli povestea, îți faci propriile liste și vii la shopping de design local alături de noi.

Afis_MIR #8_finalInvită-ți prietenii la Made in RO #8!

Începem cu CRESC, pentru că întâlnirea cu Ana Constantinescu este foarte proaspătă. Am cunoscut-o pe Ana la începutul lui octombrie, în cadrul super workshop-ului de design biofilic organizat în România de Interface & COS. Așa am aflat despre kokedama, minigrădinile suspendate în interioarele japoneze. Am povestit cu Ana pentru platforma Beck’s.ro și, firesc, am ajuns să vorbim despre Made in RO – Târg de design românesc.

Pe 17 & 18 decembrie, la Impact Hub, Ana vă așteaptă cu o colecție fresh de căsuțe din ciment cu acoperișuri vii. Vor mai fi, bineînțeles, și alte cadouri verzi. V-am spus că, atunci când ne-am întâlnit, Ana purta o plantă aeriană, vie, la gât? 🙂

610_6255Foto: Alexandru Busuioceanucresc aerFoto: Maria Bondoc

Mai avem o poveste care începea anul trecut, fix pe vremea asta. De unde rezultă că nu doar cadourile de design românesc spun povești. Avem la fel de multe istorioare despre colaborarea cu fiecare designer în parte. 🙂 Cum vă spunem, anul trecut pe vremea asta luam pentru prima dată legătura cu Raluca Tinca, din Brașov, care pe atunci crea Littlehouses: căsuțe ceramice miniaturale și mi-nu-na-te! Raluca nu a putut participa la ediția din 2015 a Made in RO , era destul de la început și nu se pregătise cu prea multe căsuțe de dat în dar.

Raluca.Tinca.7 copy

Anul acesta, și-a redenumit brandul – Keramice, a creat o colecție care ne-a fermecat – Enchanted Forest, și happy-end-ul este că pe 17 & 18 decembrie vă așteaptă la Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii, pe Splai.

Raluca.Tinca.2

La începutul lui noiembrie, prin frumosul nostru birou au trecut pernuțele Halfdrop împreună cu una dintre creatoarele lor – Alexandra Lăzărescu. Alexandra este arhitect, iar de câțiva ani lucrează și creează în Shanghai. Pernuțele decorative Halfdrop au deja experiența câtorva târguri internaționale înainte de a ajunge la Made in RO. O bună parte din procesul lor de creație se întâmplă însă în România. Pe 17 & 18 decembrie, pernuțele Halfdrop vă vor fi prezentate de Alexandra Petrache, cealaltă jumătate Haldfrop.

Și vor veni însoțite de table runners & table mats, în culori de Sărbătoare ce știu să fie și discrete. Mai trebuie să știți că vorbim de materiale de foarte bună calitate, noi le-am și testat între timp: bumbac 100% sau bumbac 97% + 3% elastan (să reziste cât mai bine și după spălare). Iar umplutura pernuțelor este hipoalergenică.
Imprimeurile sunt tot creația lor, realizate prin suprapunerea secvențelor grafice ce lasă să se vadă mâna “artizanului”.

Halfdrop

Halfdrop_Red drops_table

BEWISE Collective Movement este surpriza sezonului! Ne-am văzut, ne-am plăcut și le-am aflat povestea fantastică: reciclează plăcile de skateboard pe care nu le mai folosesc copiii și le transformă în bijuterii și obiecte home&deco. Vă facem poftă de shopping smart și responsabil cu “deșteptătorul” de mai jos!

Credeți-ne pe cuvânt, vă va uimi colecția lor pentru Made in RO#8. Live în weekend!

Mihai Alexandru Dumitrescu vrea să vă familiarizeze cu tehnologia laser în intimitatea decorului de acasă. Brandul său Deeep Design Concept produce obiecte și accesorii home&deco, versatile și dinamice, din lemn, placaj și carton debitate la laser.
Mai cool și mai sustenabil!

Deep Design Concept

Măsuță de cafea, din placaj de fag

Ana-Maria Lungan și Raluca Mihaela Pavel formează echipa Design Your Space. Ți-au pregătit o super colecție de accesorii. Preferatul nostru este YouR POCKET, din lemn și piele – buzunarul de pe perete, cum îi spunem în redacție. În formație de trei, ai creat deja un tablou.

1Design your space 2Design your space

Să vorbim despre lumânare! Doar este unul dintre cele mai vechi “accesorii” pe care oamenii le aveau în casă. Știați că și în bradul de Crăciun se puneau, în trecut, lumânări aprinse, ce se prindeau cu suporți dichisiți de crenguțe? Designerul Radu Abraham, din Cluj, aduce la Made in RO sfeșnice insprirate de Bauhaus si minimalism. Candle Holder înseamnă un mix de forme, culori si texturi: un sfeșnic modular ce se joacă smart cu lumina și reflexia.

Am interacționat cu sfeșnicele lui Radu, din lemn, plexiglas și câteodată ciment, la ZAIN, în timpul cursului nostru de Design Interior, de la Cluj.

Made in RO.cdr

După Brașov și Cluj, cu un mic ocol pe la Shanghai, ajungem în Timișoara. De două ori anul acesta v-am făcut poftă cu cele mai delicate scenarii de food design, semnate Flori de Mentă, prezentate pe piesele de ceramică Nistora Ceramics. Cum bine zice proverbul, pofta vine mâncând. “Pofta noastră” de ceramica semnată Anca Nistor se va potoli, doar pentru sezonul de iarnă, odată cu participarea ei la Made in RO – Târg de design românesc, pe 17 & 18 decembrie. Sperăm că, doar pentru Sărbători, și a voastră. 🙂

Nistora Ceramics - Designist

Mai avem nevoie și de Soare. Deși, de ce să fim cârcotași, iarna a fost blândă cu noi până acum. Doar că ziua tot scurtă rămâne și “aprinde lumina” se aude mai des. Lightplay ne aduc lămpi origami light & jucăușe. Gândește-te la masa de Crăciun iluminată sub pliurile acestui abajur grafic și colorat!

2Lightplay

“Lightplay a început ca jocul cu hârtie al unei mămici arhitect, în căutare de inspirație și relaxare”, ne-a povestit Adina Rusu.

Abajururilor pliabile, dn hârtie, le vor ține companie globuri și decorațiuni de Crăciun, la fel de minimalist cool. Prețurile abajururilor încep de la 100 de lei.

1Lightplay

Încă de la 1 iunie v-am făcut cunoștință, doar virtual, cu Mormi. Urmează să-i cunoști, în carne, oase și jucării, pe 17&18 decembrie la Made in RO. Jucăriile lor din lemn sunt menite să stimuleze coordonarea mișcărilor celor mici, percepția asupra spațiului și creativitatea.

MORMI_roaba-jucarie_Made-in-RORoaba-lup

Ce este un glob înfofolit? Un glob cu multe hăinuțe festive, care-ți face bradul de N ori mai frumos. 😉 Globul Înfofolit în hăinuțe textile face iarna mai simpatică.

Globul-Infofolit-01

Și, dacă tot am ajuns la globuri, magia vine din… Văzduh. La propriu, nu la figurat. Ghirlandele și globurile decorative ale creatorilor Văzduh fac Crăciunul eco la Made in RO!

gif-globuriApropo de eco, v-am mai spus că ne place pluta, da? Și că ne pare rău că nu o vedem mai mult folosită de creatorii români? Balanța începe însă să se încline ușor în favoarea ei. Pe lângă creațiile semnate de Dragoș Motica, brand Ubikubi, Cork Boutique vin la Made in RO cu ramele Chameleon, din MDF și plută, tăiate la laser, iluminate cu LED. Un fel de aplice supradimensionate pentru perete, cu pattern-uri ce pot fi personalizate pentru proiectul tău.

Rama Chameleon Glob2

Ție ce-ți spune “Bipolar”? Nouă, o nouă colecție by Glorybox, ce pune laolaltă argila și porțelanul, aceste materiale diametral opuse în lumea ceramicii. Decorul pieselor create de Andreea Bădrăgan, încă masterand la UNARTE, este și el ușor “bipolar”, prin contraste: când pasteluri, când negru, când linii drepte, când curbe. Și un strop de aur. 🙂 Ne duce cu gândul la un orășel desenat în manieră art nouveau, à la Tim Burton.

Bipolar 7

No No No vine la Made in RO! Și Se lasă cu Yes, Yes, Yes. Suporturile lor de lumânări, cu look industrial, sunt o invitație la a le simți textura și distribui într-un scenariu industrial șic. Mai ales că un set costă 70 de lei. Smart shopping, v-am zis. 😉

NO NO NO winter collection-1 NO NO NO winter collection-4

Project OI este o întreprindere socială ce oferă locuri de muncă femeilor aflate în situații de vulnerabilitate și creează accesorii textile mi-nu-na-te. De la bentițe și fulare fără de care nu ieși iarna din casă, la coșulețe de depozitare care te fac să stai în casă să le admiri textura în decor.

Produse-OI_OI-Products-4 Produse-OI_OI-Products-7

Last, but not least, agendele Zuriell. Brandul creat de Sandra Hallal se lansează la Made in RO: va fi prima dată când agendele vin față în față cu cei care le vor încredința visurile și planurile lor. 🙂 Nu e nimic mai plăcut decât să simți, pe birou sau în buzunar, textura pielii naturale. Pot fi purtate în buzunar și, după cum le-am răsfoit noi, ne-ar face să mai punem mâna pe creion!

Zuriell - Designist zuriell-birou-cafea

Este doar o mică parte a noutăților ce vor fi expuse, pe 17 & 18 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc. Te așteptăm la Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 minute de mers pe jos de Hanul lui Manuc.

Let’s Made in RO, ho ho ho! Poți da join la event aici.

mir-2016_600x400

Fotografii: prin brandurile și designerii menționați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed