Surprize arse în cuptor la Made in RO #8 – Târg de design românesc, pe 17&18 decembrie

Iarna asta, la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #8, ți-am modelat o surpriză frumoasă-frumoasă, arsă în cuptor și cu străluciri de porțelan: această ediție vine cu cea mai consistentă selecție pe zona de ceramică de până acum. 12 dintre cei mai buni designeri ceramiști din România vor expune la Made in RO și abia așteptăm să îți arătăm cu ce cadouri de sărbători poți să pleci de la standurile lor pe 17 & 18 decembrie, chiar în weekend-ul de dinainte de Crăciun. Să fie nea de Crăciun, dar, mai ales, să fie porțelan! 🙂

Made in RO #8_Ceramic-Sparrow

Gata, s-a sunat venirea sărbătorilor! Responsabili de asta sunt cei de la Ceramic Sparrow, care, după mai bine de șapte ani de pictat clopoței înainte de Crăciun, aduc la Made in RO #8 o colecție nouă de mini decorațiuni de porțelan. Pe noi ne-au dus cu gândul la străzile orașului în dimineața de 25 decembrie, când e frig și liniște mare, de aproape că ne auzim gândurile și zâmbetele. 🙂

Ceainicul Ceramic Sparrow vine cu un nou design la Made in RO #8, cu o geometrie fluidă, care se potrivește la fix cu un ceai tonic. Prețul de 250 lei ni se pare fantastic de bun pentru cât de bine arată acest ceainic minimalist. 

Made in RO #8_Ubikubi

De ingenioasa lampă Take a Bow ne-am îndrăgostit încă de astă-vară, când v-am povestit despre noua colecție Ubikubi, așa că vă imaginați cât am fost de încântați când am aflat că ne vom bucura de ea și la Made in RO #8! Take a Bow este din teracotă, răspândește o lumină difuză și este perfectă pentru serile în care ai chef să te gândești la câte lucruri faine ai făcut, văzut sau cumpărat anul ăsta 🙂

Afis_MIR #8_finalInvită-ți prietenii la Made in RO #8!

Made in RO #8_Madalina-Teler-farfurie Made in RO #8_Malina-Teler-decoratiuni

Până și “brăduțul” de pe afișul evenimentului este din… ceramică! Totul a pornit de la setul de farfurii decorative create special pentru noi de ceramista Mădălina Teler. Ne-am lăsat inspirați de ele și le-am folosit pattern-urile grafice pentru a contura brăduțul târgului cu numărul 8.

Mădălina va fi și unul dintre designerii Made in RO #8, iar noile ei platouri și decorațiuni ceramice ne-au vrăjit, vă spunem cu sinceritate. 🙂

Made in RO #8_Cristina-Ciobanu---ColorhoodNoi te avertizăm: dacă ți se pare că bradul tău nechează suspect, să nu te sperii. 🙂 Înseamnă doar că și ție ți-au plăcut căluții năzdrăvani creați de Cristina Ciobanu și ți i-ai agățat în pomul de Crăciun. Sunt o parte din decorațiunile de porțelan pe care Cristina le expune la Made in RO #8; vei mai găsi plicuri cu buline și ceainice coapte în cuptorul ceramic.

Made in RO #8_Raluca.Tinca---KeramiceMda, nu prea mai e vreme de o plimbare prin pădure, dar poate te ajută să te imaginezi călător colecția Ceramic Forest semnată de Keramice – ciuperci, păsări, căsuțe, clopoței, toate modelate din lut ars glazurat în alb și montat pe postamenți din trunchi de copac. Prețurile variază între 30 și 100 lei.

Made in RO #8_Nistora-CeramicsPiesele Nistora Ceramics își croiesc drum spre Made in RO #8 de departe, de la Timișoara. Și când spunem “croit”, chiar la asta ne referim: fiecare piesă este croită din foi de lut, individual, manual, fără matrițe, deci este unică și cu propriile ei neregularități irepetabile. Colecția de la târg înseamnă patru nuanțe delicate (alb, roz pal, gri pal și bleu foarte deschis) și are ca nou element festiv pictura manuală cu auriu. Prețurile sunt și ele o bucurie: o decorațiune în formă de inimă sau stea costă între 10 și 15 lei.

Made in RO #8_Oana-StoicaClopoțeii de Crăciun pot lua o altă formă anul ăsta la propunerea ceramistei Oana Stoica. De exemplu, forma unei căsuțe de porțelan, simplă și veselă, cu decor discret și diverse variante de glazură.

Made-in-RO-#8_Oana-Stoica-Ceramics---Retro

Pentru o cană de lapte cald, ca în copilărie, ce zici de colecția “Retro”?  Cănile create de Oana Stoica Ceramics ne-au adus aminte de formele clasice ale borcanelor de iaurt românești din trecut. 🙂

Made in RO #8_PovestiDinLut

Celor care vor să-și astâmpere wanderlust-ul în vacanța de Crăciun, le readucem în atenție casele din argilă realizate în cele mai mici detalii de Florin Dumitru pentru Povești din lut. Noi suntem de-a dreptul fermecați de armonia proporțiilor și de simplitatea cromatică. Unde mai pui că sunt pictate cu humă și arse într-un cuptor tradițional, cu lemne? 

Made in RO #8_Una-ca-Luna

Nu ne amăgim cu gândul că de sărbători n-o să ciugulim din deserturi ca niște păsărele, fie ele și urbane, dar poate colecția Urban Birds de la Una ca Luna o să ne dea mai multă grație, de exemplu. 🙂 Prețurile produselor variază între 20 și 250 lei. 

Made in RO #8_Wagner Arte Frumoase si Povesti

Dacă tot am adus vorba despre grație, trebuie să vă spunem și despre Wagner arte frumoase și povești și ale lor seturi din porţelan pentru servirea mesei, a ceaiului şi a cafelei, corpuri de iluminat, mobilier pictat manual și bijuterii sofisticate şi elegante pentru doamne, dar şi pentru domni.

Made in RO #8_Alina-Constantin-CeramicsCrăciunul ăsta, haide să facem un pic mai mult loc pentru natură acasă. De exemplu, pentru o plantă în ghiveci de porțelan semnat de Alina Constantin Ceramics. Noutatea constă în faptul că ghivecele nu sunt pictate, ci turnate simultan din două tipuri de porțelan, alb și colorat, și abia mai apoi glazurate la exterior. Aproape ca și cum ai face o prăjitură! 🙂

Cât despre plante, stai fără grijă: provin din regiuni aride și sunt obișnuite să trăiască în condiții dificile, cu foarte puțină apă, deci nu trebuie să te învinovățești dacă îți aduci aminte sporadic să le uzi. 

Și prețul e foarte bun: un ghiveci mic va costa 40 lei, iar unul mare, 70 lei.

Made in RO #8_GloryboxBipolar

Ne-am gândit că, dincolo de atmosfera festivă de sărbători, e bine să ne și asumăm ceea ce suntem: și eleganți, și confortabili, și lini, și rapizi, și pastelați, și negri-tăciune (la figurat, desigur). Poate un pic bipolari, cine știe? 🙂 La asta s-a gândit și Glorybox, care vine la Made in RO #8 cu piesele colecției Bipolar, compuse din solida argilă și delicatul porțelan, plus un pic de auriu. O să vedeți că nici măcar nu se exclud.

mir-2016_600x400

Cu poveștile ceramice – colecția extinsă – te întâlnești la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #8, pe 17&18 decembrie, la Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Let’s Made in RO, ho ho ho! Poți da join la event aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed