Noua Q Caffe din Cluj. Sau când totul este despre oameni.

Când am văzut fotografiile, am avut un sentiment straniu. Ca și cum pătrunsesem într-o lume cu elemente fantastice, un fel de Twin Peaks (noua serie), în care nu știi dacă personajul pozitiv se transformă în personajul negativ și invers. Cert este că, pe 21 și 22 aprilie, vom ajunge la Cluj, cu ocazia cursului nostru de Design Interior, și vom bea o cafea la cea mai nouă cafenea artsy din Cluj: Q Caffe.   Pregătește-te pentru o poveste artistică, cu personaje arhetipale și metafore pline de semnificații. Asta deoarece Q Caffe este cu totul diferită de orice altă cafenea. Designul interior și elementele de decor scenografice ilustrează o poveste actuală despre om și năzuințele sale într-o societate ierarhizată și limitativă.
„About people” este deviza cafenelei clujene, redeschisă recent într-o versiune cu totul diferită de cea cunoscută până acum. Având un design interior unic, ieșit din tipare, cafeneaua și-a construit o identitate inspirată dintr-un tărâm al fanteziei și al visului, în care omul poate alege să devină conștient, liber și creativ. Realizat în colaborare cu designerii de la 6th Sense Interiors (recunoscuți la nivel mondial pentru realizarea designului cafenelelor Enigma, Joben sau Submarine) și cu mulți alți artiști de primă clasă, noul design Q Caffe ilustrează o poveste și un mesaj de actualitate ce propune o abatere de la „noua normalitate”, de la rutina zilnică, în favoarea unei dimensiuni umane, fabuloase, cu influențe steampunk și dark-fantasy, o lume animată de personaje arhetipale și de metafore pline de semnificații. Este aproape imposibil să cuprinzi complexitatea locului într-o singură vizită. Toate cele trei încăperi constituie, în sine, câte un capitol al marii povești „despre oameni”.

Astfel, dacă în prima încăpere figura dominantă este Icar, ale cărui aripi sculptate cuprind întreaga latură frontală a barului, în cea de-a doua intri într-un spațiu al curgerii vieții, al tornadei, urmând ca, la final, să ajungi într-un univers mecanizat, a cărui imagine reprezentativă este un „păpușar” atârnat de tavan, ce-și întinde tentaculele prin toată încăperea. Aceste metafore vizuale, gândite până la cel mai mic detaliu, de la pictarea manuală a fiecărei mese cu o imagine unică, deosebită, la obiectele încorporate în structura tornadei sau la avatarurile omului marionetizat, așa cum sunt surprinse în valizele-tablou din ultima încăpere, conturează o călătorie uimitoare prin universul contemporan lăuntric și social.

Departe de a fi o cafenea oarecare, Q Caffe propune o experiență fantastică, iar originalitatea și importanța acordată detaliului te captivează. Dacă vrei să evadezi într-o lume psihedelică a fanteziei, merită să-ți rătăcești pașii prin Cluj-Napoca, pe strada Petru Maior nr. 13.

Fotografii și video: Q Caffe

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed