Noul brand românesc DoroBanti lansează la IMM Cologne o colecție de mobilier semnată de designerul britanic Leonhard Pfeifer

Surpriza acestei ediții a IMM Cologne este lansarea unui nou brand românesc de mobilier: DoroBanti. Poate nu o să vă vină să credeți dar vorbim despre noua față a unei companii care este pe piața din România din 1965 – da, ați citit bine. E vorba de TehnoForestExport, unicul (pe atunci) exportator românesc de mobilier din lemn.

DoroBanti - brand romanesc - Designist (11)Masa de dining Affoltern și scaunele Danja, din stejar masiv, cu barele de susținere colorate jucăuș!DoroBanti - brand romanesc - Designist (12)

TehnoForestExport este privatizată în 1995, iar de atunci exportă mobilier în țări din Europa, Orientul Mijlociu și în Rusia. Numai că piesele tradiționale sunt înlocuite acum, în 2014, de linii contemporane, un look sculptural și ludic, adus de viziunea designerului britanic Leonhard Pfeifer.

Totul cu o interfață și un nume nou – DoroBanti: exact, vă sună cunoscut, este numele cartierului bucureștean renumit pentru eleganță, arhitectura modernistă și Art Deco.

DoroBanti - brand romanesc - Designist (10)Designerul Leonhard Pfeifer. Leonhard este născut în Noua Zeelandă, dar a crescut și studiat în UK. A semnat colecții de mobilier pentru mari companii producătoare din Europa. Mai multe aici.

DoroBanti - brand romanesc - Designist (1) DoroBanti - brand romanesc - Designist (2) Masa de dining Affoltern și scaunele Danja, în detalii colorate & sculpturale.DoroBanti - brand romanesc - Designist (3) DoroBanti - brand romanesc - Designist (4)

Este o surpriză mai mult decât plăcută să descoperi o astfel de colecție de mobilier ca punct de plecare în redefinirea identității unui brand românesc până acum tradițional, alături de un site racordat “exigențelor” internaționale.

DoroBanti - brand romanesc - Designist (13)Clapham, cu mânerele încorporate fețelor de stejar masiv și un look minimal, cald.DoroBanti - brand romanesc - Designist (5)

DoroBanti - brand romanesc - Designist (8)

O surpriză și mai mare ar fi ca în viitorul apropiat brandul DoroBanti să anunțe colaborări pentru colecții noi și cu designerii români de produs!

DoroBanti - brand romanesc - Designist (6) Biroul Clapham, tot din stejar masivDoroBanti - brand romanesc - Designist (7)

În ce ne privește, ar fi câteva piese de pus pe wishlist. Iar dacă sunteți la Köln zilele acestea, mergeți să vedeți colecția la IMM Cologne, Hall 5.1 – Stand B60. Mai multe informații despre DoroBanti aici.

DoroBanti - brand romanesc - Designist (14)Mobilier Cardona

Fotografii: prin DoroBanti

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed