Baia. Mică sau nu, are nevoie de un wow factor. 13 bai care îți dau idei.

O fi baia un spațiu mic (că doar mai noi toți locuim la bloc), însă câte permutări de plăci de faianță și gresie ai făcut atunci când ai finisat-o? Sau prin câte site-uri ai umblat ca să găsești o vopsea specială pentru baie, o oglindă care să-i dea un “ceva” sau o aplică intresantă? Nu e chiar ușor, așa că am extras câteva băi fotografiate de noi, mai mici sau mai mari, care sperăm că te vor ajuta să iei decizia corectă.

Baia RUrban-apartment-Designist-12Baia fără faianță? Da! E vorba de o baie dintr-un apartament interbelic din zona Armenească. Proprietarii au păstrat pardoseala (sperbă!), iar oglinda veche de pe hol mutată aici aduce efectul wow. Pereții sunt finisați cu o vopsea specială, impermeabilă, care face încăperea mai caldă, mai “dulce”.

image description O baie la mansardă în care unghiul de înclinare al șarpantei obligă la crearea unui mobiler exact pe dismeniunile date. Peretele mozaic al băii se distinge cu discreție între griul pardoselii și albul mobilierului. 

Baia IMG_0698

O baie generoasă, dintr-o casă din Cotroceni, pe care ți-am prezentat-o. Ne-a plăcut mult cada, un hibird de clasic și modern, și peretele rupt parcă din salonul de ceai. Din nou, observăm că faianța a fost “uitată”.

Baie mica O baie de serviciu în care au fost aduse două elemente ale zonei de zi: tapetul de hârtie (vezi cum zona din dreptul chiuvetei a fost protejată cu o foaie de plexiglas) și rafturile de cărți. Să tot citești în baia asta 🙂 Foto: Alvhemmakleri.

Baia Villa-Achilleas-Designist-12O baie mai ceva ca un spa de 5 stele. Ce zici de cabina de duș care te învăluie ca într-un cocon? Este baia unei case din Creta, amenajată de un arhitect român.

Baia Superbude-2-Designist-19 Pentru iubitorii lemnului: blatul din lemn vopsit galben a fost continuat pe perete, în dreptul lavoarului. Te poți gândi la un model imprimat pe lemn sau pur și simplu pictat chiar de tine. Baia face parte din cel mai cool hotel din Hamburg

Baia Spatiu-mic-din-Bucuresti-Designist-1 Când faianța coexistă cu tapetul, la care se adaugă câteva elemente shabby chic, s-ar putea sa însemne că baia e piesa de rezistență a casei. Și e vorba de o baie dintr-un apartament de 49 mp din București!

Baia Cel-mai-tonic-apartament-din-Bucuresti-designist-11 O baie pop, ca o acadea, în cel mai tonic apartament din București! Și asta datorită peretelui pictat de artistul Boti, un bun prieten al designerului  Agnes Lukacs, care desenează pereții amenajărilor ei.

Baia Casa-La-Maison-Designist-31Ajungem într-o baie calmă, luminoasă, în care detalii precum profilele din polistiren cu care au fost decorați pereții contribuie mult la look-ul clasic. 

Baia Casa-La-Maison-Designist-19 Pardoseala în joc de șah și o cadă spectaculoasă, de rege și regină, precum și sfeșnicul metalic fac ca aceasta să fie baia noastră preferată din acest moaic de idei. Este luminoasă, spațioasă, iar cada ademenește la lectură fină. 🙂 Este baia unei case de lângă București, pe care am vizitat-o. 

Baia Casa-La-Maison-Designist-18 Baia Casa-La-Maison-Designist-17 Baia Apartament-din-Timisoara-Designist-4 O baie mică și simplă, în care am reținut folosirea banchetei de la IKEA ca spațiu de depozitare sub lavoar. 

Baia Anda-Roman-apartament_designist-full-copyright-rights_13

Baia mare din apartamentul Andei Roman ne dă o idee: un puzzle de oglinzi vechi care să compună artistic o oglină mare. Iar aplicele cu braț reglabil, montate de o parte și de alta, vor da mai multă lumină acolo unde dorești. 

Baia Anda-Roman-apartament_designist-full-copyright-rights_11 Rămânem în același apartament și vedem cum a fost amenajată o baie mică. O consolă din lemn este suportul lavoarului, iar tapetul cadrilat  împreună cu aplicele îi dau un aer misterios. De reținut că rezervorul toaletei a fost ascuns într-o mască de gips-carton, creându-se deasupra un spațiu de depozitare, ca o etajeră.

Foto: Alex Boghian, Alvhemmakleri și prin locurile menționate

6 Comments

 1. Hilde

  Foarte frumos si inspirant> multumesc 🙂

 2. Ne bucurăm, Hilde! O baie cel puțin la fel de frumoasă îți dorim 🙂

 3. Cristina

  Oglinzi cu ramă de lemn în baie și tapet de hârtie ? Nooo way …. Rețin umezeala și mucegăiesc. Nu aș folosi o astfel de combinație în baie.
  Din punct de vedere feng shui (pentru mine) baia este în culori de albastru sau verde ce inspiră apa (culori blânde și deschise nu culori tari și puternice), așa cum bucătăria este în culoarea cărămizii (cuptor de cărămidă = foc = prepararea hranei) 😉

 4. isa

  buna
  la baie vreau sa montez placa de plexiglass peste faianta. sa poate?

 5. Nechifor Diana

  Pot sa pun placi de plexiglass in baie peste faianță?

 6. Designist

  Noi nu ți-am recomanda.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed