Nu ne putem decide: cald sau rece? Amândouă.

Suntem în vizită într-un apartament din București, cu o suprafață de 100 mp, în care are loc o… negociere a “temperaturilor” stilistice. Arhitecta Cristina Golban (Delta Studio Design) a pus în scenă două dorințe aparent incompatibile ale proprietarei: o zonă de zi în stil industrial (considerat adeseori prea rece și sobru pentru un spațiu rezidențial), integrată într-un spațiu luminos, cald, primitor. Totul, într-un proiect pe care îl vei găsi prezentat și în noul album Delta Studio Lifestyle Design Interior 2020.

Profităm de ocazie ca să îți reamintim că prietenii de la Delta Studio sunt lideri naționali în domeniul soluțiilor pentru amenajări interioare de la noi, cu peste 20 de ani de experiență și cu 12 showroom-uri în 9 orașe din țară. Albumul anual Lifestyle Design Interior 2020 este o piesă a puzzle-ului Delta Studio care își propune să susțină designerii și arhitecții români și designul interior inteligent.

Citește și: Delta Studio a câștigat 5 premii la European Property Awards.

Electrocasnicele, bateria și chiuveta vin de la Franke.

În apartamentul despre care vorbim, totul a început, de fapt, cu bucătăria. Și asta pentru că proprietara apartamentului a venit cu un brief clar: o bucătărie industrială, cu elemente metalice, lemn și piatră. Iar pentru că zona de zi este un spațiu fluid și deschis, stilul industrial a pătruns și în living: tavanul din beton aparent, deja întins în întreaga zonă, a rămas, iar cărămida aparentă a îmbrăcat o parte dintre pereți. Lor li s-au adăugat piesele de mobilier din lemn patinat și corpurile de iluminat statement, care ne-au dus cu gîndul la niște reflectoare desprinse de pe scena unui teatru – recunoaștem că am zâmbit: avem și noi ceva similar în birou 🙂 .

Cromatica și lemnul mobilierului dau replica materialelor reci: negrul mat și nuanțele calde, pământii, au devenit elementele de accent, combinate cu multe griuri.  

“Propunerile de compartimentare a spațiului au venit de la clientă, în acord cu nevoile sale, iar arhitecta a urmărit ca toate elementele să aibă o coerență și din punct de vedere ergonomic,funcțional. Cel mai frumos element din acest apartament cu 3 camere este lumina naturală, care inundă interiorul mai ales la apus, când o explozie de tonuri aurii transformă complet spațiul. Ferestrele generoase au un rol esențial în acest sens”, ne-au povestit prietenii de la Delta Studio. 

Ne uităm în calendar și ne dăm seama că nu e momentul să ne gândim la asta acum, dar am început deja să visăm la o cafea (sau un cocktail? 🙂 ) pe terasa apartamentului, cu priveliște către cartierul de case vechi în care se află. Terasa este proaspăt finisată cu plăci cu aspect de ciment by Porcelanosa, foarte spațioasă și luminoasă.

Plăcile cu aspect de ciment de la Porcelanosa continuă să creeze și fundalul băii. Bateriile vin de la Noken. 

“Dacă decideți să integrați stilul industrial într-o amenajare rezidențială, vă recomand să “îmblânziți” decorul prin culori neutre și lumină caldă. Oricât de bine ar arăta în imagini un spațiu industrial pur, acasă avem nevoie de un mediu primitor, prietenos și confortabil”, ne sugerează arh. Cristina Golban – Delta Studio Design.

Citește și: Delta Studio aduce la București noile colecții de design interior ale lui 2019.

“Mi-am dorit în primul rând să mă simt acasă. Am căutat o firmă care să implementeze ce voiam, dar nu am găsit pe cineva potrivit, nici măcar la branduri renumite – nici din punctul de vedere al conceptului, nici al creativității sau găsirii de soluții. Apoi am ajuns la Cristina, care a găsit răspuns la orice, iar acest lucru se vede în rezultatul final. Am avut o simbioză ieșită din comun cu arhitecta. Acum, totul este fluid și este peste așteptări, deși eu am o imaginație bogată. Oriunde mă uit, găsesc un colț preferat”, a povestit proprietara apartamentului.

Fotografii: Vlad Crețeanu

2 Comments

  1. mirela

    De unde se poate achiziționa curierul? Mulțumesc! Foarte frumos amenajat, creează o senzație de lejeritate.

  2. Designist

    Buna, Mirela! Sugestia noastra este sa iei legatura cu autoarea amenajarii pentru mai multe detalii.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed