O cabană mobilă, de doar 9 mp, pe care o poți duce oricând în vacanță

Noua cabană modulară Space of Mind, creată de finlandezii de la Studio Puisto, vine cu o soluție flexibilă: funcționează ca un mic loc de cazare personalizat și o poți muta în orice loc retras îți dorești, păstrând designul inclus!

Prototipul cabanei este așezat pe stânci, în orașul finlandez Porvoo.

Acoperișul geometric vine ca un element-surpriză, dar menține forma compactă a construcției.  

Arhitecții de la Studio Puisto spun că au gândit cabana ca un “home away from home” redefinit și adaptat noii noastre libertăți de mișcare limitate. Ca urmare, o poți așeza în curtea din spatele casei sau pe terasa de pe acoperiș (dacă ești suficient de norocos cât să le ai la îndemână) sau chiar în cea mai apropiată pădure, desprinsă de mediul urban. Prioritatea ei este să îți ofere un pic de liniște, un spațiu de meditație în deplină siguranță.

Citește și: Poate cel mai mic spațiu mic pe care l-am vizitat

Lemnul de brad își schimbă culoarea în timp, așa că peste câțiva ani prototipul cabanei va fi suficient de gri încât să se confunde cu peisajul. 

Cabana Space of Mind are o fundație de beton ușor și o structură din lemn de brad adunat ecologic din pădurile finlandeze, suficient de compactă încât să devină versatilă: vine în pachete de prefabricate și poate fi construită sau transportată oriunde îți dorești să îți petreci câteva zile de liniște – atenție, o mașină obișnuită nu va fi de-ajuns, dar un camion (sau un elicopter!) îi face față cu ușurință.

„Structura nu are izolație, ceea ce ne conectează mai ușor la natură și la coordonatele ei în continuă transformare. Totuși, cu un pic ajutor în interior, Space of Mind poate rezista fără probleme chiar și frigului iernii, păstrându-și imaginea și atmosfera de cuib estetic datorită cromaticii calde a lemnului”, spun arhitecții.

Citește și: Tree Hotel, reședința de vară cool, care te ține în pom

La interior, suprafața de doar 9 mp este organizată eficient, așa încât să facă loc pieselor esențiale de mobilier modular: un pat, (foarte) mici spații de depozitare, un scaun. Este vorba, de fapt, despre un puzzle de sisteme modulare care poate fi reconfigurat în funcție de necesitățile de moment ⬇. Vitrajele întăresc ideea de conexiune permanentă cu natura: „Cu mai puțin (dar necesar) putem simți mai mult”, subliniază arhitecții cabanei, iar noi, îndrăgostiți de stilul scandinav, suntem de acord 😊.

Indiferent de dimensiuni, piesele de mobilier sunt prinse în structură prin piese din lemn și le poți muta sau înlocui rapid. 

Finisajele interioare sunt create tot din lemn de brad, ca să accentueze senzația de căldură și confort, însă le poți completa cu un covor pufos dacă te atrage mai degrabă această variantă.

Proiectul Studio Puisto a fost dezvoltat și produs în parteneriat cu studioul de design de obiect Protos Demos, iar mobilierul este creat de Made by Choice. Dacă te încântă ideea unei cabane speciale pentru o vacanță pandemică, poți afla mai multe informații direct de pe site-ul dedicat.

Fotografii: prin Studio Puisto

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed