O căsuţă cochetă din Târgu Mureş

Am cunoscut-o pe Simona Ungurean acum aproape trei ani, cu ocazia unei vizite în căsuţa ei din Târgu Mureş. Ne-a spus atunci că se gândeşte serios să dea curs pasiunii ei de a potrivi lucrurile în decor, că deja începe câteva proiecte. Între timp, ne-am auzit mai rar, asta pentru că fiecare dintre noi a avut ceva treabă. Ideile Simonei au prins contur în case frumoase din zonă şi pe site-ul personal, iar noi tocmai am prins de veste despre acest proiect proaspăt al ei: o casă cochetă, caldă şi primitoare din Târgu Mureş. Aşa că am reluat discuţia de unde o lăsasem 🙂

Povestea amenajării casei a început acum doi ani, în 2010, astfel: tinerii proprietari au dat peste cartea de vizită a Simonei şi au contactat-o. Casa era la roşu, instalaţiile electrice şi sanitare deja terminate. Amenajarea propriu-zisă a durat un an, dar în timp ce El prefera interioarele moderne, spre minimaliste, Ea îi vorbea de cele feminine, chiar romantice. “M-am gândit că nu o să-mi fie uşor… mai ales că trebuia să îmi placă şi mie”, îşi aminteşte Simona.

Canapeaua şi măsuţa sunt de la IKEA. Veioza cu picior din felii de sticlă vine de la Macy’s, din State, iar posterele înrămate au fost comandate prin All Posters.

Dar lucrurile s-au potrivit cât se poate de firesc. Simona a intuit calea de mijloc care să-i facă pe amândoi să se simtă acasă:

“Lemnul de stejar al parchetului, granitul, pielea, negrul, griul sunt elemente pe care le-am introdus pentru o doză de masculinitate şi fermitate. Ele creează fundalul decorului. Doza de feminitate vine în accente şi culori, pot fi schimbate uşor şi vor aduce tot timpul prospeţime în spaţiu. Sunt ca o atingere de flori…”

Detaliile care au virat atmosfera înspre diafan au fost tablourile din living şi veioza cu picior din sticlă. De fapt, mica veioză are o poveste a ei: “în căutările mele pe internet am dat peste veioza superbă de la Macy’s! Era realizată din felii de sticlă. I-am trimis-o clientei şi visam împreună ce frumos ar fi să avem şi noi în România aşa ceva. Dar soţul ei ne-a făcut amândurora o surpriză şi a comandat veioza! Un prieten venea din State si a adus-o cu avionul. Restul a venit de la sine”, spune Simona. Iar scara interioară vine în dialog: treptele de un alb lăptos se sprijină pe sticlă, iar reflexia acesteia le face să pară translucide.

Ce ne place la această casă este că pur şi simplu o vezi locuită, caldă şi că decorul, foarte echilibrat şi cochet, a fost realizat cu un buget mediu, deloc exagerat. Este o casă primitoare, cu o amenajare care poate trece liniştită vria tendinţelor: “Am vrut să creez camere uşor de modificat de-a lungul timpului, pentru că e normal să ne plictisim şi să vrem schimbări. De aceea culorile sunt doar accente şi pot fi uşor înlocuite”, spune Simona.

Încăperea noastră preferată, poate şi pentru că femininul atinge concentraţia maximă, este dormitorul. Combinaţia de alb, negru şi fucsia este simplă, dar asigură un impact efervescent spaţiului.  În colţul unde acum se află leagănul trebuia să fie un fotoliu, o zonă de relaxare. Dar locşorul a fost acum preluat de cel mai nou membru al familiei, o fetiţă de 3 luni 🙂

Mobilierul din dormitorul matrimonial este de la Mobexpert, colecţia Pearl. Iar textilele sunt de la Zara Home. Draperiile albe au fost personalizate de Simona: le-a adăugat accente de fucsia.

Mult alb, parchet deschis la culoare şi accente de fucsia = cadru feminin & delicat

Jocuri grafice cu alb, negru, gri în dormitor. Şi un trandafir roz.

Candelabrul reflectat în oglinda din dormitor.

Casa are, de fapt, două niveluri: la parter se află un hol, livingul, baia, bucătăria şi diningul. Iar la etaj un al doilea living şi 3 dormitoare: dormitorul matrimonial cu baie proprie şi două dormitoare cu baie comună (unul, cel al fetiţei proprietarilor, este deja în curs de amenajare). În zona de la parter ne-a atras atenţia peretele curbat ce desparte bucătăria de dining – cele două zone comunicând printr-o uşă glisantă.

Diningul cu vedere spre living

Având în vedere spaţiul uşor atipic şi îngust, scaunele de o parte şi de alta a mesei de dining, în semilună, nu ar fi fost o soluţie. Ideea băncuţei tapiţate (realizată de un meşter armean care şi-a dezvoltat o mică afacere în zonă) le-a surâs proprietarilor, poate şi pentru că, spune Simona, el este un împătimit al maşinilor.

Alb, negru şi accente de turcoaz. Blatul curbat al mesei a fost realizat pe comandă, din două bucăţi.

Bucătăria este foarte practică: blatul şi pardoseala sunt din granit. Faianţa, ne spune Simona, a fost destul de greu de găsit: “Sunt o mulţime de variante de mozaic alb negru, dar totuşi nu erau exact ce căutam, aşa că am ajuns la faianţa Pixel, de la CIR Italia“, pe care proprietarii au cumpărat-o din Germania.

Pe plăcuţele negre se poate scrie cu creta 🙂

Care este colţul preferat al Simonei din casa pe care tocmai a amenajat-o?

Mi-ar plăcea să stau să citesc o carte tolănită pe un şezlong din livingul lor şi să arunc din când în când o privire pe geam – e o privelişte minunată asupra întregului oraş!

Cât despre proprietari, ei încă savurează noutatea şi prospeţimea spaţiului. Petrec foarte mult timp în living şi în bucătărie şi le place senzaţia de căldură, relaxare şi intimitate pe care o dau culorile deschise ale mobilierului.

Turcoazul revigorează baia de la parter. 

Fotografii: Simona Ungurean

9 Comments

 1. Susan Scriven

  Wow Simona, These are beautiful! My favorite is the Black and white dinning room with the semi-circular wall and black stenciled roses.

  I’m proud to know such a talented artist.

  “Every good and perfect gify comes from the “Father of Lights.”

 2. miculnor

  hello
  as vrea sa stiu de unde este covorul din dormitorul matrimonial
  e foarte fain
  multam

 3. Buna,

  Covorul este din colectia de anul trecut Zara Home. Anul acesta insa au ceva asemanator pe alb cu galben. Spor la amenajari si cautari 🙂

 4. foarte frumos 🙂

 5. litere decorative

  Buna,

  Tot caut litere decorative…cele din camera fetitei de unde au fost cumparate? Exista magazine in Bucuresti de unde se pot cumpara asemenea litere? Va multumesc.

 6. Buna,

  Iata unde gasesti litere decorative: http://www.2deco.ro/decoletters/

  Suntem curiosi ce vei alege 🙂

 7. O casa draguta si primitoare.

 8. Tavaszi Csaba

  Bancuta tapitata unde a fost realizata?

 9. Designist

  Pentru mai multe detalii despre amenajare si furnizori, iti recomandam sa iei legatura cu autorii proiectului.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed