O nouă zi îți poate aduce și o nouă cană de cafea

One Coffee Cup a Day sau 30 Days 30 Cups este numele unui proiect de design și imprimare 3D semnat de Cunicode. Cunicode este un studio de creație înființat în 2011, care explorează oportunitățile și provocările ce apar o dată cu crearea de obiecte de design prin fabricare digitală. Sună cam abstact, nu? Ei bine, tradus și adaptat, asta înseamnă că în vreo 15-20 de ani, așa cum ne imprimăm acum documentele, ne vom putea produce propriile căni de cafea, mese, lămpi, scaune sau alte obiecte pe care ni le dorim, care acum nu se pot realiza decât în fabrici specializate.

Fish Scales Cup

Cu alte cuvinte “let’s bring the production means back to the people”, ca să cităm deviza creativilor de la Cunicode, care au creat designul și au făcut posibilă producerea câte unei căni diferite în fiecare zi.

Spouted Cup

Proiectul lor este un experiment și o demonstrație despre creativitate și fabricare rapidă. Ce au făcut exact:
1. au venit cu idea și au creat designul unei căni de cafea;
2. au realizat modelarea în 3D și au pregătit designul pentru producție;
3. au scos cana produsă la vânzare, pentru publicul larg.

Totul în 24 de ore, în fiecare zi, timp de o lună. Sfârșitul fiecărei zile îi recompensa cu o nouă cană de cafea, produsă din ceramică glazurată, din care să-și poată bea cafeaua în dimineața următoare. Cănile create de ei încă pot fi comandate la Shapeways.

Siamese Cup

Imprimarea 3D, utilizând o imprimantă controlată prin computer, este o tehnologie care se dezvoltă rapid și care poate influența decisiv viitorul industriei. Conform previziunilor specialiștilor, în 15-20 de ani, ne vom permite să ne cumpărăm astfel de imprimante și să ne creăm acasă propriile obiecte. De la cele mai uzuale obiecte de care ai nevoie în casă, cum este o cană de cafea, până la instrumente mai complexe, personalizate și adaptate stilului nostru de viață, așa cum am aflat de aici, unde poți citi mai multe informații despre tehnologia și producerea obiectelor prin imprimare 3D.

Am aflat că joi, 18 octombrie, de la ora 15.00, la Universitatea Politehnică din București va avea loc o serie de prezentari despre noile tehnologii de printare 3D. Mai multe detalii aici.

Savoy Cup

Octo Cup este disponibilă și în varianta pe negru. Restul cănilor prezentate în acest post sunt imagini 3D create pe computer, nu obiectele în sine. Pentru că imprimarea 3D folosind ceramică este un proces nou și experimental, cănile în sine pot arăta un pic diferit față de imaginile 3D. 

Knitted Cup și una dintre favoritele noastre 🙂

Helveticup

Cupcake Cup

Champions Coffe Cup

Bird Nest Cup

Aroma Cup

Restul cănilor le poți vedea aici.

3 Comments

  1. […] alt articol despre imprimarea 3D in ceramica puteti citi pe designist.ro Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Etichetat Bienala design […]

  2. Ce pretty sunt. Asteptam o inovatie in domeniul cestilor de cafea. Stimul pentru inceperea unei zile excelente!

  3. Da, aşa zicem şi noi! Cu o astfel de ceaşcă, altfel de idei îţi vin ziua 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed