O scurtă poveste de citit când ai observat pete și murdărie pe peretele tău alb.

În fine, nu chiar în momentul acela. Ridică-te și încearcă să cureți mai întâi :). Poate e vorba de vreo pictură spontană cu care a decorat cel mic peretele, poate bicicleta partenerului de viață a avut ca punct de sprijin însăși roata sau poate e vina vreunei cafele cu lapte care a vrut să sară din ceașcă. Ei bine, se curăță, nu se revopsește. Exact despre asta îți povestim astăzi – pregătește-te, un nou episod al serialului #MagiaAlbului feat. savana e pe cale să înceapă 🙂 .

Știm: dacă ai copii sau/și sunteți o familie activă, pasionată de sport și de călătorii, sunt șanse mari să spui un nu apăsat albului în amenajare. Așa că ne-am propus să-ți demontăm prejudecata potrivit căreia pereții albi sunt un magnet pentru pete și murdărire care nu pot fi curățate și care strică imaginea casei confortabile și prietenoase. Ne inspirăm din câteva proiecte de amenajare care au îndrăznit să folosească albul în dormitoarele copiilor sau în livinguri ultralocuite. Și pentru că oferim soluții în materie de design interior, profităm de ocazie ca să-ți povestim despre vopseaua savana superlavabilă superalbă cu Teflon™, rezistentă la pătare și murdărire 🙂 .

pete și murdărireÎn casa cu dormitoare ca-n povești amenajată de biroul SYAA, fiecare dintre cele trei fiice ale familiei a primit câte un dormitor alb, decorat pe măsura vârstelor și pasiunilor lor. Mai sus este camera albă cu accente de culoare a celei mai mari dintre fetițe, pre-adolescentă și pasionată de pictură, care avea nevoie de un spațiu foarte versatil.  

pete și murdărire

Dormitorul fiicei mijlocii a primit o căsuță din lemn, instalată deasupra patului, de unde fetița poate observa întreaga cameră, nevăzută. Designerii au păstrat tavanul și pereții albi și aici, și au dublat luminozitatea cu mobilierul la fel de alb. 

Iar dacă te întrebi cum reușește savana vrăjitoria rezistenței la pătare și murdărire, răspunsul stă chiar în tehnologia Teflon™, care fixează stratul de vopsea și îți permite să speli pereții simplu și în mod repetat fără să riști să le diminuezi strălucirea. În plus, vopseaua are o putere mare de acoperire, iar pereții pot să respire cu ușurință. Și încă o performanță: savana rezistentă la pete și murdărire este singura vopsea lavabilă cu Teflon™ din România.

pete și murdărireChiar dacă te gândești că, în mod tradițional, un dormitor alb sigur nu ar face față și zburdălniciilor unui băiețel, te contrazicem din nou. Argumentăm cu dormitorul ludic boem, amenajat de echipa La Maison într-o mansardă din București. 

Nu ai restricții de material când vine vorba de savana superlavabilă superalbă cu Teflon™. Poți să o aplici pe pereții interiori sau tavan, indiferent dacă sunt făcute din gips-carton, tencuieli de var și ciment, beton sau alte suporturi.

pete și murdărireCând am descoperit acest dormitor cu pereți albi în apartamentul ca un cocon amenajat de Anda Roman, am spus că li se potrivește perfect unor liliputani sau mici călători 🙂 . Și ne menținem părerea: cine spune că nu-ți permiți accente decorative fancy și cu poveste în dormitorul copiilor? 

pete și murdărire

Chiar dacă în imagine vezi replica unui oraș în miniatură, e vorba tot de un dormitor pentru copii, de data asta amenajat de Atelier507. Spre deosebire de orașul nostru, însă, dormitorul-oraș mizează curajos pe mult alb care-și păstrează limpezimea. 

Și dacă tot vorbim de lucruri practice, trebuie să-ți spunem că poți să aplici savana rezistentă la pete și murdărire cu pensula, rola sau prin pulverizare cu pompa airless, în 2 straturi. Acoperirea înseamnă 14 – 16 m2/l/ strat (în funcție de tipul de suport și de modul de aplicare) și trebuie să aștepți 6 ore ca să poți aplica al doilea strat.

pete și murdărireAlbul se potrivește la fel de bine și într-o casă de bicicliști, fie că sunt amatori sau profesioniști. Pe lângă vopseaua superlavabilă cu Teflon™, poți să protejezi pereții și cu un raft deștept și foarte cool pentru bicicletă

pete și murdărireIar dacă ești unul dintre designiștii îndrăgostiți de boemie și de suvenirele adunate de prin vacanțe, care mai mici, care mai mari, care mai pasibile să-ți murdărească pereții, să nu crezi că povestea noastră nu e și pentru tine. Încearcă, totuși, să nu supraaglomerezi amenajarea. 

Momentan, ne oprim aici cu discuția despre albul rezistent la pătare și murdărire. Totuși, serialul Magia albului continuă ? . Stai cu ochii și cursorul pe Designist.ro pentru următoarele episoade.

Fotografii: casa cu dormitoare ca-n povești: Andrei Mărgulescu / dormitorul ludic boem: Alex Boghian / apartamentul ca un cocon: Alex Boghian / dormitorul ca un oraș în miniatură: prin Atelier507 / raftul deștept pentru bicicletă: prin Knife & Saw / living-ul cu suvenire: unsplash.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed