O viaţă cu propria coloană sonoră: căştile Parrot Zik. Design Philippe Starck

O glumă contemporană spune că zilele ar trebui să aibă propria lor coloană sonoră ca să fie memorabile. Noi am mai adăuga ceva: şi dacă muzica este redată prin nişte căşti create de unul dintre cei mai faimoşi designeri din lume, atunci chiar avem o imagine perfectă. Şi aşa ajungem la căştile wireless Parrot Zik, semnate de Philippe Starck, dispozitive care reunesc la ţanc funcţionalitatea şi estetica. Sus volumul!

Casti Parrot Zik - Philippe Starck - Designist (4)

Ţi s-a întâmplat, cu siguranţă: asculţi piesa ta preferata, fie că e un riff puternic a la Pink Floyd sau ritmuri dulci ca ale lui Johnny Cash, încerci să te scufunzi în ea perfect, însă din fundal mai surprinzi şi sunetul aspiratorului din camera cealaltă, soneria telefonului persoanei de pe scaunul de alături sau conversaţia grupului pe lângă care tocmai ai trecut. Odată cu Parrot Zik poţi să uiţi de situaţia asta – căştile reduc activ zgomotul până la 98% cu ajutorul celor patru microfoane care conturează tehnologia brevetată Parrot şi o plasează printre cele mai bune din clasă ANC (Active Noise Cancelling – anulare activă a sunetului).

Casti Parrot Zik - Philippe Starck - Designist (5)

În plus, ca să fii sigur că îţi obţii muzica în cea mai bună variantă a ei, există efectul „Parrot Concert Hall”, care recreează frumuseţea sunetului natural. Efectul de concert se poate obţine descărcând o aplicaţie gratuită. Şi dacă, totuşi, trebuie să ieşi un pic din atmosfera piesei şi să te întorci la realitate, intră în scenă senzorul pentru detectarea folosirii, amplasat în interiorul spumei din cască: detectează automat când porţi cărţile sau când le îndepărtezi, moment în care muzica se opreşte automat ca să nu pierzi niciun sunet. Bateria funcţionează 6 ore cu toate funcţiile activate şi 8 ore doar cu funcţia ANC, dar chiar şi după ce bateria s-a descărcat, poţi folosi căştile cu un cablu cu jack inclus.

Casti Parrot Zik - Philippe Starck - Designist (2)

Şi pentru a pune în practică legea minimului efort, Zik are un panou tactil integrat care oferă acces super-intuitiv la diferite caracteristici. Trebuie doar să îţi mişti degetul vertical pe panoul de control cu touch ca să ajustezi volumul, sau orizontal că să treci de la o piesă la alta, înainte sau înapoi. Mai mult, dacă le conectezi la telefon, poţi răspunde apelurilor atingând panoul o dată. Şi atingând căştile în partea stânga, le poţi sincroniza prin Bluetooth cu dispozitivele de redare a sunetului prin tehnologia Near Field Communication.

Casti Parrot Zik - Philippe Starck - Designist (1)

În plus, de ce să nu fim sinceri? Imaginea contează. De asta s-a ocupat Philippe Starck, designerul şi arhitectul care creează obiecte, piese de mobilier, şi clădiri care îmbină perfect esteticul rafinat şi înalta funcţionalitate. Pentru că, aşa cum îi spune şi crezul, orice creaţie trebuie să facă viaţa mai frumoasă şi mai bună pentru un număr cât mai mare de oameni pentru a fi valoroasă. Eh, atunci e clar că Parrot Zik sunt în curs de atingere a scopului.

Casti Parrot Zik - Philippe Starck - Designist (3)

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed