Castel luat în stăpânire de fluturi. În Franța.

Un castel din Franța găzduiește o instalație cu fluturi gigant, metalici, ce fac din realitate o poezie. Vă dorim și fluturi în stomac, care să dea din aripi și să aducă soarele, dar și să ajungeți la Château d’Haroué, foarte aproape de Nancy, în Lorraine, să vedeți instalația poetică până pe 31 august.

Instalatie Fluturi - Franta - Designist (3) Instalatie Fluturi - Franta - Designist (4)

Instalația se numește “L’Envolée“ și este creată de artista Joy de Rohan Chabot. Fluturii ei multicolori au cuprins nu numai zidurile castelului din 1720, dar și frumosul parc dimprejur și încăperile.

Instalatie Fluturi - Franta - Designist (6) Instalatie Fluturi - Franta - Designist (7) Instalatie Fluturi - Franta - Designist (8)

Château d’Haroué nu este la prima abatere artistică… publică: moștenitoarea sa, Prințesa Minnie de Beauvau Craon, a hotărât să deschidă castelul publicului și organizează aici aproape constant în ultimii ani expoziții de artă sau concerte de operă în parc.

Instalatie Fluturi - Franta - Designist (1)Fluturi-scaun, în castel
Instalatie Fluturi - Franta - Designist (2)

Joy de Rohan Chabot este o artistă renumită pentru delicatețea organică a sculpturilor sale. Întâmplător sau nu, este și foarte pasionată de grădinărit 🙂

Instalatie Fluturi - Franta - Designist (9)

Așadar, dacă ajungeți în Franța vara asta și treceți prin Lorraine, nu ratați expoziția “L’Envolée“.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed