Acasă la Ioana Kirila: trei camere în loc de două

Ioana Kirila, cu “K” de la “kilogram” ?, a fost balerină, economist, iar în ultimii ani a luat-o pe drumul designului de interior, proiectele sale purtând semnătura Manon Interiors. Astăzi suntem în vizită acasă la Ioana și la cei doi băieți ai ei: Bogdan, partenerul său de viață, și fiul lor. Povestea amenajării apartamentului de 70 mp o spune chiar ea, așa că vă lăsam în compania Ioanei.

“Doi ani au trecut de când mi-am propus să scriu acest articol. Între timp, viața a vrut să învăț niște lecții grele, dar în final am reușit, am terminat cel mai drag proiect, în care m-am implicat 100% – casa mea, a lui Bogdan și a piticului. Nopți nedormite, calcule, nervi… Le-am și uitat, căci a ieșit totul atât de cald, cursiv, atât de ”al nostru”, exact cum am visat amândoi, fără nici măcar să ne dăm seama, doar simțind în același mod și timp.

Povestea apartamentului o spun îndată. A pornit de la două camere, finisaje ”basic”, mobilă la fel, nimic spectaculos, mult spațiu irosit, nimic care să ne ”mângâie” când  ne adunam acasă. Am schimbat compartimentarea, căci bebelușul creștea, devenind un băiețel cu muuulte lucruri care trebuiau depozitate, astfel că am gândit spațiul complet diferit de cum era inițial.

Am schimbat absolut tot, începând de la parchet și terminând cu amplasarea fiecărei zone din casă. Inițial, bucătăria și livingul erau open space, ceea ce nu mi-a plăcut din cauza mirosului de mâncare, așa încât am mutat bucătăria pe terasă și terasă în boxa :)). Mai exact, spațiul din continuarea terasei, care servea și ca loc de depozitare, l-am adus la nivelul fostei terase (acum bucătăria), și astfel nu a trebuit să fac compromisul de a renunța la terasă. Bucătăria am închis-o cu niște uși oscilobatante de doi metri înălțime, care dau transparență și creează senzația de spațiu.

În locul fostei bucătării, am pus o canapea minunată de la Divanissimi, conturand livingul, astfel rămânându-mi loc suficient să fac ce ne-am dorit cel mai mult, motivul principal pentru care am ales să trăim această aventură a renovatului: camera copilului pe locul fostului living. Deci am ajuns să facem din două camere, trei :). Ușor nu a fost, dar totul s-a derulat destul de repede, reușind să terminăm într-o luna și jumătate toată renovarea, timp în care a trebuit să ne mutăm la prieteni :).

Din punctul de vedere al costurilor, pot spune că am avut un buget mediu, am făcut compromisuri uneori pentru a economisi, am balansat între produse mai exclusiviste, cum este patul de la BoConcept, și produse accesibile cum sunt decorațiunile de la JYSK. Am încercat ca lucrurile cu adevărat importante pentru noi să fie cele mai bune, chiar dacă asta însemna și un preț mai mare. Parchetul, de exemplu, după multe căutări, l-am ales din lemn masiv, extraordinar de frumos, de cald, de natural. A costat mai mult ca orice altceva din casă, mult mai mult chiar, însă a meritat – o spun cu toată sinceritatea.

Destul am povestit, las și imaginile să vorbească, cred că spun o poveste frumoasă, imperfectă, umană, colorată, povestea noastră.” – Ioana Kirila (foto jos).

Iată și o listă cu o parte din piesele de mobilier și accesorii, în caz că vă întrebați de unde au fost cumpărate.

Camera copilului
Pat: Fleximo
Dulap: IKEA
Manere dulap: Zara Home
Cutii: The Home
Masa și scaune: IKEA

Living
Canapea: Divanissimi
Parchet: Carpet and More
Comoda TV: BoConcept
Masuta cafea: The Home
Dulap negru: The Home
Corp de iluminat: 7 Lampi
Bucatarie: IKEA

Dormitor
Pat: BoConcept
Scaun: The Home
Pled: coolwoolstudio
Corp de iluminat: IKEA

Fotografii: prin Ioana Kirila

7 Comments

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed