Parametrica [digi fab school] aduce designul computațional sub lumina reflectoarelor

Designerii de produs, de interior, arhitectii, urbanistii, inginerii sau peisagistii sunt asteptati pentru a participa la evenimentul Breathing Prototypes, organizat intre 19-25 februarie. Evenimentul este dedicat explorarii si cercetarii in tehnologia arhitecturii care lucreaza cu structuri gonflabile si forme texturale, utilizand designul computational.

Prima zi, dedicată părții teoretice, este marti, 19 februarie, orele 09:00, in sala AULA a Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” si asteapta un numar de 250 de participanti. Urmatoarele zile, de seminar, sunt construite pentru un numar restrans de participanti (50 locuri).

Workshop Parametrica Breathing Prototypes

Prima zi face o introducere teoretica in acest subiect controversat, cei care expun idei si predau fiind tutori specializati, cu experienta internationala. Vor pune accentul pe evolutia designului computational, dar si importanta si impactul acestuia asupra diverselor domenii. Invitatii principali sunt:

THEO SPYROPOULOS, Arhitect si Director Design Research Lab din cadrul Architectural Association Londra. Research Fellow in cadrul Advanced Visual Studies M.I.T., Theo este interesat de studiul arhitecturii experimentale. Impreuna cu fratele sau, prin Minimaforms, realizeaza o serie de instalatii si expozitii in diferite locatii icon din lume: Museum of Modern Art (New York), ICA (London), Architecture Foundation (UK), Mega-Structures Reloaded (Germany) etc.. Una dintre instalatiile cele mai mediatizate este Memory Cloud, o instalatie amplasata in Trafalgar Square Londra, care a utilizat una dintre cele mai intalnite forme de comunicare, SMS-ul, pentru a dinamiza spatiul.

MAITE BRAVO, Arhitect si Profesor Institute for Advanced Architecture of Catalunya. Maite a fost profesor in cadrul primul seminar de design parametric din HTWK Leipzig, continuand cu multe altele evenimente. Are o experienta de peste 10 ani ca arhitect, iar in prezent este PHD “European Doctor” la UPC (Architextural Design Department) unde isi concentreaza atentia catre noi metodologii si concepte pornind de la Designul Computational.

Cele cinci zile de workshop se vor tine la Institute, the Café. Cei 50 de participanti vor pune in practica diferite abordari si metodologii creative si vor genera, fabrica si asambla instalatii gonflabile. Ultima zi este dedicata expunerii unei instalatii-gigant create cu ajutorul informatiilor invatate, care va fi dezvaluita in cadrul petrecerii de final, intr-o atmosfera relaxata de cocktail.

Zilele de workshop sunt sustinute de catre tutori specializati:

Alessio Erioli, inginer si Cercetator Senior la Universitatea din Bologna, preda Design Arhitectural, este MArch in Arhitectura BioDigitala si co-fondator Co-de-iT (Computational Design Italy). A predat la IaaC (Barcelona), interesele lui fiind in sfera predarii si a designului computational, utilizand experienta sa in modelare pe diferite platforme precum Rhinoceros, Grasshopper, Processing, 3D Studio, Ecotect, C#, Python, RhinoScript.

Andrea Graziano, arhitect, membru si co-fondator Co-de-iT, preda despre instrumente digitale specifice designului architectural. Detine renumitul blog “DigitAG&” despre designul computational si      generative si este un promotor al inovatiei in acest domeniu.

Agenda workshopului, care uneste atent modelarea, fabricatia si designului computational utilizand programe precum Rhinoceros 3D, Grasshopper 3D si Arduino, a fost realizata impreuna cu cel care va superviza online desfasurarea workshopului si anume Luis Fraguada, Computational Design Expert si Director Built by Associative Data (BAD) (Spania). Acesta investigheaza importante utilizari ale designului computational prin diferite modalitati, incluzand designul asociativ, scriptingul si fabricatia. Experienta sa in cadrul IaaC este completata de fondarea LaN Live Architecture Network in 2007, o retea globala de design asociativ si fabricatie.

Informatii detaliate gasiti pe www.breathingprototypes.ro, pe site-ul scolii sau pe pagina oficiala de facebook.

Workshopul Breathing Prototypes este un proiect Parametrica [digi fab school], o initiativa a Laboratorului de Arhitectura, fiind o organizatie educationala privata din Romania ce organizeaza cursuri si workshopuri de Design Computational cu aplicatii in diverse domenii precum arhitectura, urbanism, design interior, design de produs, etc. Tutorii scolii sunt Arian Hakimi Nejad (M. Arch, On-A Barcelona & Parametrica) si Diana Nitreanu (M. Arch, Laboratorul de Arhitectura & Parametrica).

Laboratorul de Arhitectura creeaza forme concept personalizate in functie de spatiu si client. Serviciile oferite se construiesc in jurul unui respect pentru forma, geometrie, evolutie, oameni, filosofie, lumina, spatiu.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed