Pe 18 aprilie, primim video mapping acasă: RADAR lansează “Stăm acasă #contează”

Toamna trecută, îți povesteam despre prima ediție a festivalului de new media art RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities, o experiență unică art&tech. Între timp, coordonatele fiecăruia dintre noi s-au schimbat, dar art & tech-ul rămân pe poziții în povestea RADAR, chiar dacă #stămacasă. De fapt, tocmai pentru asta,  RADAR lansează sâmbătă, pe 18 aprilie, “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, un proiect de conștientizare care îndeamnă românii să rămână acasă și prezintă în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de-a doua ediții a festivalului.

Proiectul inspirat de UniCredit Bank reunește 10 artiști, Alina Anca și Daniela Bega de la Aural Eye, Alber Kaaan, Adistu, Cuscrew, Dan Fiera și Șerban Ntjr de la Noetic, Jemejeux, Redulian și Vloop, care vor proiecta animații din propriile case pe clădirile din vecinătate. Imaginile vor fi acompaniate de un live performance realizat de Alexei Țurcan.

Pe 18 aprilie, de la 20.30, publicul va putea urmări proiecțiile de la fereastră sau live, pe pagina de event de pe Facebook, dar va putea și trimite mesaje de încurajare folosind #contează pe care artiștii le vor integra în proiecțiile lor.

Într-o perioadă în care manifestarea artistică este afectată, RADAR continuă să fie puntea dintre artiștii locali și public, dar și un context de exprimare al prezentului. Proiecțiile vor putea fi revăzute și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în toamnă, în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank, printre celelalte categorii ale festivalului:
Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prin “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, RADAR își propune, pe de o parte, să creeze un sentiment de apropiere, și pe de altă parte, să descopere, să sprijine și să promoveze artiștii locali, prin crearea unui context de expresie. Atât artiștii, cât și publicul larg sunt invitati să aducă speranță și lumină pentru noi toți.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed