Pe malul lacului, toamna, la 10 minute de centrul Stockholmului

DrevvikenCKR ark2010/10Cel mai probabil veți citi acest articol când încă mai aveți lucruri de bifat pe lista pentru azi și când ideea unei evadări departe de zumzetul orașului nu sună deloc realist – ar implica o călătorie în sine. Cum nu prea mulți dintre noi locuiesc pe malul lacului sau cât mai aproape de parcuri, această casă – aflată la 10 minute de centrul Stockholmului – în loc să fie consolarea de după birou, pare un vis care exclude latura urbană a vieții noastre.

Drevviken CKR ark 2010/10 Drevviken CKR ark 2010/10Este incredibil că se află la doar 10 minute de centrul unei mari capitale, însă toți cei care au stat chiar și un weekend în Stockholm s-au întors cuceriți de zonele cu natură aproape neatinsă din oraș. Nu putem uita povestea unei prietene: “Deși ajungeam ușor în centru, am stat într-o pădure în toată regula, cu mulți copaci, aveau și lac…”

Drevviken CKR ark 2010/10 Drevviken CKR ark 2010/10

Așa arată toamna la Stockholm din casa de pe malul lacului Drevviken. Pentru noi rămâne o imagine de pus pe un moodboard pentru casa de vacanța ideală, e greu de conceput că ai putea ajunge aici la 10 minute după ce ai terminat treaba la biroul din oraș!

Drevviken CKR ark 2010/10 Drevviken CKR ark 2010/10Casa a fost construită în 2010 de biroul suedez Claesson Koivisto Rune, care și-a propus o intervenție cât mai mică asupra golfulețului în care este amplasată. Construcția preia forma de semilună a golfului, iar peretele de pe partea cu strada cu greu lasă să se ghicească ferestrele mari și perspectiva lacului.

Drevviken CKR ark 2010/10 Drevviken CKR ark 2010/10În centrul casei se află diningul, iar de o parte și de alta dormitoarele proprietarilor și cele ale oaspeților. De fapt, casa are două aripi, dintre care una este destinată oaspeților. Dormitoarele se află în extremități, iar ferestrele lor mari sunt poziționate în unghiurile care asigură cea mai frumoasă priveliște spre lac.

DrevvikenCKR ark2010/10

Drevviken CKR ark 2010/10Decorul este cât se poate de simplu, minimal, invitând la contemplarea peisajului. Și, pentru că spuneam că arhitecții nu au dorit să intervină asupra cadrului natural, construcția are trei niveluri de înălțime, ceea ce o face să se plieze perfect și discret pe forma “naturală” a terenului.

Drevviken CKR ark 2010/10

Pe malul lacului Drevviken, la 10 minute de centrul Stockholmului, toamna arată atât de frumos!

Despre piese care s-ar potrivi într-un decor minimalist, lejer, nordic, v-am povestit aici.

Fotografii: Claesson Koivisto Rune

One Comment

  1. Perdelele roşii nu merg deloc (şi e, oricum, naivă asortarea lor cu canapeaua). În rest, casa e superbă!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed