Ce culori aduc mai multă lumină și energie acasă?

Am vorbit de multe ori pe Designist despre interioare albe, scandinave, foarte liniștitoare. Cum temperamentul nostru bate mai spre sud, iar soarele e destul de prezent, propunem accente fine de culoare și mixuri care fac casa să vibreze tonic. În sud, lumina se revarsă din belșug, iar culorile arată ca niște fondante delicate. Ne-a inspirat The Yellow Book, realizată de brandul spaniol Sancal, și am făcut o selecție de scenarii pe placul unui designist 🙂

SANCAL SANCAL1. O casă relaxată, cu piese moderne și culori calde. Dacă ești adeptul unui stil contemporan îndulcit de linii ce-ți amintesc de anii ’60-’70 și nuanțe calde, imaginile de mai jos vor fi și sursa ta de inspirație. Toate produsele sunt disponibile prin Sancal.

SANCAL

SANCAL

2. Un living în care stilul industrial e domesticit prin culoare:

SANCAL Nu vorbim însă de culori neon, ci de tonuri temperate, de mule ori spre pastel, care păstrează cadrul reconfortant.SANCAL SANCAL

3. Decor new retro, cu infuzie de prospețime:

SANCAL SANCAL

4. Verde proaspăt, distribuit alături de nuanțe de albastru, galben, roz, într-un apartament cu accente vintage:

SANCAL Ți-am făcut cunoștință cu măsuțele Tab tot într-un apartament din Spania.SANCAL

5. Când ferestrele nu sunt foarte mari, decorul trebuie să fie luminos, în culori discrete și proaspete. Dacă ai un apartament la demisol, iată cum trebuie tratat!

SANCALSANCAL SANCAL

6. O casă clasică, adusă în contemporan prin piese și culoare:

SANCAL SANCAL

7. Când livingul are pereți vitrați, intră în scenă nuanțe mai intense & mixuri îndrăznețe:

SANCALSANCAL SANCALNe-au cucerit plăcile ceramice și efectul lor în acest cadru cu aer industrial!

8. Dacă ai biroul sau studioul într-o hală reconvertită, e nevoie de mai multe accente de culoare pentru a dinamiza spațiul vast!

SANCAL SANCAL SANCAL

9. Un alt scenariu pentru birou, colorat & ultra contemporan, ne amintește de stilul pop și parcă doar un poster mai lipsește:

SANCAL Canapeaua Float este un design Karim Rashid pentru Sancal.SANCAL

10. Pentru apartamente ca ale noastre, idei pentru infuzii de culoare:

SANCAL Dacă piesele sunt neutre, un perete colorat va rezolva totul! SANCALIar o canapea ce contrastează și o pernuță asortată peretelui în cauză bifează și la capitolul dinamism, și la armonie.

SANCALÎntr-un dining calm, culoarea scaunelor schimbă perspectiva!

Ne-au inspirat multe dintre schemele cromatice propuse de Sancal, mai ales că pot salva spațiile mici, iar, în plus, și noi suntem foarte aproape de sud. Pentru că totuși avem mai multă iarnă ca în sud, astfel de interioare ne-ar încărca de energie în zilele prea cenușii.

Despre culoare și efectele pe care le are asupra spațiului am învățat împreună cu designerul belgian Martine Claessens la workshop-ul Colour & Interior Design.

Fotografii: Sancal

One Comment

  1. Oana

    Covorul din poza 8 – vreo idee de unde e?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed