Pentru un 2018 fun, luminos și cu implicare socială – Made in RO #10, weekend-ul acesta.

Poate că New Year Resolutions e o formulă suprautilizată în perioada asta, așa că noi o simplificăm și-ți spunem clar ce ne dorim de la anul viitor: să vină cu seninătate, echilibru și lumină, să ne aducă responsabilitate, încredere și implicare și mai ales să fie fun 🙂 .  Până la urmă, ne dorim exact aceleași lucruri și de la Made in RO #10 din weekendul acesta. Și pentru că designul oferă mereu soluții și argumente, am pus la cale o listă de branduri și colecții care să contribuie la un 2018 un pic mai simpatic 🙂 . Le găsești pe toate la noul Impact Hub Bucharest din Timpuri Noi Square (Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etajul 1), weekend-ul acesta, pe 16 și 17 decembrie 😉 .

Pentru idei noi și un plus de organizare

funMaria Burachu, designerul Woodish s-a obișnuit să îmblânzească lemnul cu răbdare și precizie și să ne arate că rezistența materialului nu îi neagă delicatețea. Noua colecție de leaf mini notebooks cu care vine la Made in RO #10 oglindesc exact această idee 🙂 . Ne-au plăcut muuuuult nervurile crestate în copertă!

funDespre Zuriell ți-am mai povestit și anii trecuți: sunt cadoul perfect pentru “părăsitorii” de agende, cei care începeau una şi la scurt timp uitau de ea 🙂 . Mai exact, sunt agende reutilizabile îmbrăcate în piele naturală și funcționează pe bază de rezerve ce pot fi arhivate. La Made in RO #10 o să găsești și variante personalizabile, cât să te simți și mai… organizabil 🙂 .

Pentru un plus de lumină

branduri noiCu o lumânare nu se face zi, dar dacă are arome de whiskey, vanilie sau alte încă 10 varietăți, e creată manual și vine de la noul brand Anima la Impact Hub Bucharest, sunt șanse mari să te relaxeze anul viitor 🙂 .

Pentru mai multă generozitate și tradiție

branduri noiCredem că designul este ecuația dintre estetică și funcționalitate. Iar atunci când adaugi și implicare socială, valoarea lui crește. Din această categorie fac parte și Cosânzeana și kiturile lor de cusut pe placaj perforat care își propun să inspire oamenii de la oraș să redescopere lucrul manual și să creeze în același timp locuri de muncă la sat. Și design, și responsabilitate socială!

“Port cu mine o faptă bună”, declară atelierul social de croitorie Atelier Merci, iar rezultatul înseamnă haine și accesorii realizate din materiale reciclate și un profit redirecționat 100% către cauze umanitare. Brandul participă pentru prima oară la Made in RO #10.

fun

funNoua colecție Meșteshukar BoutiQ, FIDDLER, PFEIFFER & SCHLAU, înseamnă produse care se folosesc de tradiția meșteșugurile populare și expertiza meșterilor, cărora le adaugă un strop de design și le înzestrează cu o deschidere mix& match numai bună pentru designiști care nu se iau foarte tare în serios în noul an 🙂 .

funȘtii deja: superstarul Made in RO este întotdeauna designul…Made in RO 🙂 . Dar asta nu înseamnă că e obligatoriu ca tehnicile de creație să fie tot neaoșe. De exemplu, Căsuța cu cerdac se întoarce la meșteșugurile tradiționale folosindu-se de procedeul de prelucrare a ceramicii numit Raku, apărut în Japonia în secolul al XVI-lea. Glazura crăpată este una dintre trsăturile acestei metode de lucru. Pe noi ne-au înduioșat căluții alb-negru, grafici și ușor melancolici 🙂 .

Am zis fun, nu…? 🙂

fun…iar Personajul LoL nu are cum să fie altfel decât furnizor principal de fun 🙂 . Creat de Dan Pierșinaru, LoL se așază pe birou, prin birou și în raza ta vizuală, în general, pe suporturi minimaliste pentru instrumente de scris, ca să fii sigur că nu te lași tulburat de agitația noului an 🙂 .

Pentru festive design

funPentru cine bat clopotele ceramice Little Houses la Made in RO #10? Pentru sărbători tihnite și fun și pentru un an nou la fel 🙂 .

funNoua colecție “New Archaic” semnată de Glorybox se întoarce tot la o tehnică veche de modelare a ceramicii, interpretată contemporan prin decor și glazură. Noi spunem da clopoțeilor decorativi cu forme rotunde și calde.

funCum te trezești mai ușor dimineața? Și cum te obișnuiești mai repede cu noul an mai apoi? Alina Ceramics vine cu o nouă soluție: noua colecție Golden, o serie limitată de ornamente, pahare și platouri neregulate din porțelan alb, pictate manual cu luster de aur lichid, cu funcție atât decorativă, cât și funcțională. Ba chiar și foarte politicoase: te salută mereu 🙂 .

Bonus: seninătate

funPe noi piesele create de Oana Stoica Ceramics, delicate și albastre, ne-au făcut să ne gândim la dimineți line și nopți senine. Și la zilele dintre ele 🙂 .

funIar globurile de sticlă semnate de Ioana Petre, fine și pastelate, transparente și mate, arată ca niște mici deserturi festive 🙂 .

funȘi în final, nu uita de Fabrica de felicitări, ca să le urezi celor dragi toate cele de mai sus, varianta #madeinRO 🙂 .

La Timpuri NOI, spații NOI, colecții NOI, branduri NOI.
 Poți da GOING la event aici.

Ne vedem la Made in RO, ediția #10, mâine și poimâine (16-17 DEC), la NOUL Impact Hub Bucharest din Timpuri Noi Square – Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etajul 1. Iar ca să știi cum ajungi și în ce clădire intri, am pregătit un colaj-ghidaj pentru tine:

Fotografii: prin designerii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed