Pentru un 2019 mai fin și mai lin, let’s go shoppin’! Idei de cadouri cu semnătură românească.

Glumim (ha, și asta rimează! 🙂 ), dar doar un pic! Ni se pare că, dincolo de bucurii, de mici atenții sau chiar de mari visuri, cadourile de Crăciun pot fi traduse în pretexte pentru New Year’s Resolutions. Surse de inspirație, care să te ajute și pe tine, și pe cei cărora le faci surprizele, să vă puneți în mișcare planurile pentru anul viitor. Așa că am compus o listă de cadouri de Crăciun #MadeinRO cu bătaie lungă, până în 2019 și mai târziu!

Mai multă inventivitate!

cadouri

Dacă în 2018 viața ți-a dat multe… lămâi, stai fără grijă, știm noi cum să le transformi. Nu în limonadă, ci în cele mai frumoase platouri ceramice pe care le-am văzut anul acesta: Lemon plates de la Alina Ceramics, negre sau galbene, peste care a căzut o ploaie de confetti pictate manual, cu aur lichid peste glazură. Perfecte și pentru fursecurile pe care le mănânci în dimineața de Crăciun, și pentru feliile de tort din noaptea de Revelion! Sau, pur și simplu, pentru când te aduni cu cei mai buni prieteni, în bucătărie, la conversații familiare.

cadouri

Și pentru că inventivitatea înseamnă și adaptare, și rotații între echilibru și dezechilibru, atunci credem că la capitolul acesta al cadourilor s-ar potrivi bine și o serie de vase ceramice create la roata olarului. 🙂 Sunt semnate de ceramista Sandra Berghianucare spune despre ele că le-a gândit ca un joc de gresie și porțelan între spontaneitate și eleganță, între echilibru și dezechilibru, rotunjoare, dar așa de grațioase, cât să-ți insufle energie atunci când le vei folosi, în 2019.

Mai multe idei bune!

cadouri

E urmarea firească a inventivității, nu? Și ca să te asiguri că nu îți pierzi ideile pe drumurile pe care le faci cât e ziua de lungă, o agendă specială, cu copertă fermă, din lemn, ar putea fi o idee bună 🙂 . I WOOD BE le au în portofoliu, cu detalii și accesorii cusute incluse. Toate visurile pentru 2019 își pot găsi locul în paginile ei.

Mai multă grație!

cadouri

Și mai multă seninătate și liniște – asta ne inspiră materialele pictate de Atelier Tron (Andreea Tron) cu ajutorul plantelor – eșarfe, șervete, săculeți. Un manifest al responsabilității, al respectului și al frumuseții cu mijloace simple. Lin, fără grabă, cu tandrețe. Să fie tihnă în 2019!

Mai multă melancolie și visare! 

cadouri

Dacă e tihnă, atunci trebuie să fie și vreme pentru melancolie, asta e sigur. Iar colecția Garden of Dreams, semnată de MellonCollie Ceramics, promite să îți creeze cadrul perfect: un univers plin de culoare, păsări, inimi, stele, peștișori care îndeplinesc dorințe, fără vârstă și limite 🙂 . Notează-ți pe lista de cadouri și noua colecție fashion MellonCollie, care transpune pe printuri textile și broderii manuale motivele grafice de pe piesele ceramice.

Mai multă culoare, mai multă bucurie!

cadouri

Foto: Marian Teodorescu

De fapt, mai multe sentimente, pe de-a-ntregul. Și asta pentru că suntem de acord cu designerul de bijuterie Roxana Hodorog și colecția The Colour of Feelings, care își propune să ne arate că fiecare emoție, indiferent de “nuanță” merită “purtată”  la timpul ei  🙂 . Hai să (re)învățăm în 2019 că viața e frumoasă indiferent de coloritul de moment!

Mai mult joc!

cadouri

În anii 1950, când Alicia Lopez-Harrison l-a cunoscut pe cel care urma să îi devină soț, controversatul matematician John Nash, a fost fascinată nu doar de gesturile lui sigure sau de ochii lui foarte albaștri, ci mai ales de cât de bine cunoștea întreaga hartă a constelațiilor, așa de bine încât reușea să o facă să-și imagineze orice formă din lume doar privind cerul înstelat. Da, știm, cel mai probabil e doar o romanțare de care au fost responsabili scenariștii filmului “A Beautiful Mind”, dar așa-i că și tu ai zâmbit la scena aceea? 🙂

Atunci cu siguranță ar trebui să pui pe lista de cadouri de Crăciun și puzzle-ul educativ Constelații, creat de MORMI. Este gândit mai ales pentru copii, dar punem pariu că se pot distra și adulții descifrând și reținând bolta cerului din emisfera nordică.

Mai multe zile roz!

cadouri

Let there be pink! Și la propriu, și la figurat! Mai multe zile roz să aveți, în 2019, cu miez azuriu și forme rotunjite. 🙂 Să vă inspire noua colecție Coloratum Set, creată de Ceramic Sparrow special pentru micul dejun. Mai roz de atât nici că se poate!

Mai puțin dor…

cadouri

E pe lista noastră de resolutions în fiecare an: să adunăm cât mai puține mesaje, mailuri și telefoane și cât mai multe zile cu ai noștri. Da, să ne fie cât mai rar dor, până la urmă. Așa că atunci când am văzut sticluța din imaginea de mai sus, parte a colecției de parfumuri “Dor”, creată de atelierul de parfumerie Luviane, ne-am gândit că ar putea fi și o mică ironie delicat-rafinată, și un reminder al planului acesta pentru 2019.

Apropo, parfumurile sunt create exclusiv din esențe naturale și le poți cumpăra atât în sticlele lor obișnuite, cât și în mici recipiente de argint, care pot fi purtate ca podoabe – te lăsăm să le vezi live, când o să mergi să cumperi cadoul 🙂 .

…și mai multă iubire! 

cadouri

Că, altfel, ce ar mai rămâne din lume? 🙂 De asta se ocupă, ilustrativ și textual, noua colecție de sweatshirts & hoodies “LOVE STORIES”, semnată de Mădălina Andronic și Georgiana Ciofoaia, reamintiri, sugestii, îndemnuri și declarații de iubire de-a binelea, care să te facă să simți mai mult și să te mândrești cu asta anul viitor. Ai de ales între șapte mesaje și ilustrații diferite, fiecare într-o varietate de culori și fiecare la fel de pufoase și curajoase.

cadouriInelele semnate de Bianca Grin sunt printre preferatele noastre dintotdeauna, dar cu piesele colecției “Ecou“, lucrate din material reciclat și cu texturi inspirate din natură, a fost chiar dragoste la prima vedere. Ne plac mult formele lor simple, organice și semnalul de alarmă eco pe care își propun să îl tragă!

cadouriNu puteam trece de acest ultim capitol al cadourilor fără să adăugăm și o piesă de bijuterie din colecția sugestiv numită “Odoare” Iuliana Asoltanei. Sunt create din argint, foiță de aur și, așa cum ne-a spus designerul, “multă răbdare” – folositoare și ea în noul an 🙂 .

Fotografii: prin designerii menționați | Marian Teodorescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed