Pornește motorul: e timpul pentru mai mult confort!

Acum doi ani, am văzut un serial american foarte popular, care nu te marca atât prin tentele lui de suspans, cât prin apartamentul spectaculos în care locuia unul dintre personaje, cu ferestre uriașe care dădeau direct spre stradă și nu erau niciodată acoperite de perdele sau draperii (?!). Anul trecut, într-o călătorie prin Amsterdam și Delft, recunoaștem că am tras cu ochiul prin ferestre în living-urile foarte cool aflate la parter, dar am fost din nou uimiți de lipsa de atenție dată protejării spațiului privat 🤨. Și nu-i așa că în perioada aceasta, când casele noastre joacă atâtea roluri în fiecare zi, păstrarea intimității spațiilor interioare pare că s-a ridicat și mai mult pe lista priorităților unei amenajări?

Așa că recent, când am văzut filmulețul de mai jos despre soluțiile de automatizare ale perdelelor și draperiilor create de Somfy, ne-am dat seama că sunt o soluție de care ar trebui să afle nu doar locuitorii apartamentelor „dezvăluite” de mai sus, dar și voi, în orice tip de apartament v-ați petrece pandemia și momentele de relaxare 😉 ⬇.

În cazul în care nu știai încă, Somfy este, de peste 50 de ani, liderul mondial în domeniul soluțiilor de umbrire, acces și automatizare pentru locuințe și clădiri comerciale – da, și confort, și tehnologie, și design! În plus, soluțiile lor au o componentă smart importantă: sistemele de casă inteligentă Somfy, telecomenzile și aplicațiile dedicate sunt piese esențiale ale puzzle-ului de azi. Îți dăm în continuare toate detaliile.

Cu motorul pornit

Credem că, mai mult decât orice, acasă înseamnă confort – nu doar perne pufoase și lumină care te îmbrățișează, ci și soluții la îndemână: te întrerupi doar câteva secunde din proiectul la care scriai și apeși doar pe un buton, iar spațiul tău se transformă deodată. Aici se integrează perfect sistemele de automatizare pentru perdele și draperii Somfy despre care îți spuneam mai devreme: constau în instalarea unui motor electric și a unei șine speciale care îți permit să manevrezi perdeaua și draperia de la distanță, prin intermediul unei telecomenzi. Confort rapid, fără efort 😉.

Ne cunoști deja: oricât de încântați am fi de elementele smart și tech, tot designul și estetica au prioritate pentru noi, așa că trebuie să-ți spunem că sistemul de automatizare Somfy aduce și o rezistență mai mare a perdelelor – le vei manevra manual mult mai rar, deci se vor păstra ferme și curate mai mult timp. Nu-ți face probleme pentru cum va arăta motorul sistemului: vine în dimensiuni și culori diverse, așa că îl vei putea camufla ușor în amenajare. Sistemul este potrivit pentru orice tip de perdele, iar șina este foarte versatilă – o poți monta pe suprafețe drepte, curbate sau chiar arcuite, în funcție de greutate perdelei.

Uite cât de cool arată ⬇.

❗Foarte important: în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, perdelele nu se vor bloca – le vei putea mișca în continuare în mod clasic, manual.

So smart! 

Probabil că și tu ai, de luni întregi, un program foarte asemănător zile la rând. De exemplu, în fiecare dimineață, înainte să începi ziua de lucru, îți place să bei cafeaua privind pe geam, în lumină. Pe la prânz, în zilele însorite, vrei să te retragi într-un colț ceva mai umbros, în care să vezi ecranul laptopului cu ușurință. Iar seara, când închizi laptopul și te pregătești de ora de sport acasă, preferi să te protejezi de privirile vecinilor din clădirile de vizavi 😊.

Componenta smart a soluțiilor de automatizare Somfy funcționează, de fapt, ca o agendă tech care se adaptează programului tău: poți integra perdelele tale motorizate într-un sistem smart home Somfy, reprezentat de unitățile de comandă TaHoma și Connexoon. Ele vor permite acționarea automată a sistemelor printr-o serie de setări bazate pe obiceiurile tale zilnice personale sau chiar pe condițiile de vreme: mai mult soare, mai mult control al perdelelor și invers 🌞. În acest caz, controlul smart al perdelelor se realizează prin comandă vocală sau prin unitatea de comandă și aplicaţia de mobil dedicată Connexoon Window RTS – o poți descărca din Google Play și App Store.

Sistemul Somfy de automatizare contribuie și la adaptarea gradului de lumină naturală care pătrunde în locuință, în funcție de nevoie: pentru lucru, pentru relaxare sau pentru odihnă. Ba mai mult, îl poți seta să închidă automat perdelele chiar și când nu ești acasă, pentru a-ți simula prezența – adevărat control la distanță.

Game de motoare Somfy

Pe scurt, diferențele stau într-un fir. Mai precis, în prezența sau absența lui: motoarele Somfy pentru perdele și draperii se alimentează fie cu fir (ceea ce necesită o priză lângă fereastră), fie cu o baterie încorporată, pe care trebuie să o reîncarci de doar două ori pe an (în medie).

Îți arătăm în continuare două variante de motoare – unul cu baterie inclusă și unul cu fir -, pe care le-am trecut și noi pe lista de cumpărături viitoare:

Movelite WireFree cu baterie este o soluție standard, care se potrivește cu șine motorizate drepte, destinate cu o greutate de maximum 35 kg (pe o șină cu lungimea de până la 6 metri), cu deschidere unidirecţională sau scenică. Este o variantă gândită pentru spații în care nu este posibilă instalarea cablurilor de alimentare – de exemplu, în cazul unui proiect de renovare a spațiului. În plus, autonomia bateriei rezistă până la 6 luni.

Glydea ULTRA este soluția premium, care se integrează în orice tip de amenajare și care arată ca un dispozitiv hi-tech: suportă o greutate de 60 kg a materialului instalat pe o șină cu lungimea de până la 10 metri, iar sistemul este ultra-silențios și ultra-eficient.

Indiferent de ce tip de motor Somfy alegi, reține că îl poți controla fie prin telecomandă, fie printr-un comutator montat pe perete, fie, dacă ai optat pentru sistemul smart, prin intermediul unitaţii de comandă Connexoon Window RTS și al aplicației dedicate.

Îți poți găsi propria soluție de automatizare Somfy pentru perdele și draperii direct pe site-ul Somfy sau poți cere ajutorul specialiștilor: completează formularul din josul acestei pagini, trimite detaliile despre planul casei tale și vei primi câteva sugestii punctuale de automatizare.

Fotografii: prin Somfy

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed