Cât de aproape ești de canapeaua pe care ți-o dorești?

„Voi ce zonă ați alege între Ștefan cel Mare și Obor?”. Vara tocmai începuse și lockdown-ul se încheiase recent. Noi vizitam pentru prima dată showroom-ul Feydom de pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr. 226 din București, când întrebarea de mai sus s-a strecurat în discuția pe care o purtam cu arh. Alina Moroianu, general manager-ul Feydom în România. 😊

Nu era vorba despre vreun plan de achiziții imobiliare de-ale Alinei, ci despre planurile Feydom pentru tulburatul an 2020: brand-ul căuta un nou spațiu pentru următorul său concept store, într-o zonă accesibilă și celor care locuiau prea departe de Sisești. O decizie care suna foarte (poate prea?) curajos în contextul pandemiei, dar care se baza mai ales pe vânzările record din timpul carantinei – nu-i așa că și tu ai descoperit în ultimele luni petrecute acasă că mai sunt multe reglaje fine pe care le poți face în amenajarea ta? 😊

Citește și: Nimic nu se compară cu o canapea adaptabilă când e nevoie să… te adaptezi vremurilor

Între timp, întrebarea cu care a pornit această poveste a rămas în urmă, iar parcursul Feydom în România s-a dezvoltat chiar mai inspirat decât dictau dorințele de astă-vară: încă de la finalul lunii octombrie, poți vizita noul concept store Feydom de la București, care se întinde pe două niveluri ale clădirii elegante de pe Str. Mihai Eminescu 171, cu toate măsurile de siguranță specifice acestei perioade incluse.

Norocul unei restaurări ca la carte

Am ajuns la noul concept store zilele trecute, într-o dimineață în care lumina se răspândea prin ferestrele largi, peste scenarii de amenajare pe care le poți folosi oricând ca sursă de inspirație: canapelele modulare Feydom, adaptabile și transformabile în funcție de dorințele tale și nevoile spațiului tău, puse în valoare de piesele de mobilier și accesoriile Infinity for Home, cel de-al doilea partener în concept store-ul de pe Str. Mihai Eminescu nr. 171.

Citește și: Cât de versatilă poate fi o canapea? Total versatilă.

Facem o paranteză și îți spunem că am profitat de ocazie și am cerut câteva informații suplimentare despre clădirea revitalizată în care se află noul concept store. Am aflat că este puțin mai veche de un secol și că a bifat de-a lungul timpului funcțiuni multiple: de la sediul unei instituții de stat, la un restaurant și până la proaspătul rol de concept store.

Alina Moroianu de la Feydom și Monica Trașcă de la Infinity for Home au avut norocul să o găsească exact după finalizarea procesului extins de restaurare, care a durat mai bine de 3 ani, și a fost realizat cu grijă și rigoare chiar de noul proprietar – inginerul structurist Andrei Tudor, pe care l-am cunoscut în biroul său de la mansarda clădirii.

Îți facem aici un mic foto-teasing, dar efectul va fi cu siguranță mult mai puternic la fața locului, așa că îți recomandăm să vizitezi noul concept store și ca să admiri toate detaliile interioare splendide ale casei: de la parchetul din lemn masiv la cărămida aparentă și la grinzile din lemn. Pe noi ne-a dus cu gândul la un loft newyorkez cu energie bună, în care nici măcar lockdown-ul nu ar fi așa de apăsător – „un genius loci foarte prietenos”, așa cum ne-a spus Alina .

Povestea Feydom + Infinity for Home & Mihai Eminescu 171 are un substrat al serendipității: Alina și Monica au descoperit clădirea întâmplător, într-un anunț imobiliar de închiriere din luna septembrie, în perioada în care căutările unui nou sediu erau încă în toi. Chiar și din afară se vedea că bifează fiecare cerință a brief-ului lor – un spațiu primitor și luminos, ușor accesibil și cu o suprafață suficient de generoasă încât să găzduiască toate contextele de amenajare pe care le plănuiseră ele. Ca urmare, nu s-au lăsat descurajate de cele câteva telefoane rămase fără răspuns, au insistat să intre în legătură cu proprietarul clădirii, iar de acolo până pe 22 octombrie, când noul concept store și-a deschis ușile, nu a mai fost nevoie decât de instalarea tuturor pieselor de mobilier și accesoriilor.

„Pe scurt, concept store-ul de pe Mihai Eminescu pune în context portofoliul Feydom și cel al Infinity for Home: am găsit fundalul perfect pentru noi încă de la prima vizită. Acum, avem 260 mp pentru o imagine mai clară, palpabilă, a posibilităților de amenajare pe care vizitatorii noștri le pot lua în calcul. În plus, este și o realizare de care suntem mândre la nivel personal: eu și Monica suntem prietene de peste 20 de ani, iar la începutul acestui an ne-am propus să găsim o nișă în programele noastre aglomerate așa încât să ne putem întâlni mai des. Ne-am depășit planul, clar! 😊”, ne-a povestit Alina. 

Matacao în variante noi

Știi deja că dintre toate gamele foarte cool de canapele modulare Feydom (și sunt multe la număr, iată întregul magazin online), Matacao este una din preferatele noastră (o avem la birou): module individuale cu forme distincte, asimetrice și geometrice, perfecte pentru spațiile mari. Pe 3 decembrie, însă, Feydom va aduce în concept store-urile de pe Strada Mihai Eminescu 171 și Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr. 226 din București a doua generație Matacao, în trei variante și dimensiuni noi, pregătite pentru „geografia” amenajării tale: Archipelago,  Islands și City.

Așa cum îi spune și numele, Matacao 2 Archipelago este cea mai extinsă dintre noile modele: este formată din patru „piese de puzzle” pe care le poți reconfigura oricând în funcție de necesitățile de moment – dintr-o singură canapea în două, din pat în patru fotolii.

Matacao 2 Islands este continuarea compactă a lui Archipelago: tot patru module, însă cu forme simetrice, pentru o amenajare mai clasică.

Iar cel de-al treilea model, Matacao 2 City, este varianta pe care o vedem într-un living mare, în care mulți membri ai familiei lucrează de acasă – este suficient de spațioasă cât să aveți loc toți și modulele sunt suficient de compacte cât să le puteți despărți dacă doriți să luați un pic de distanță.

Poți testa fiecare dintre noile modele Matacao (sau celelalte game de canapele modulare Feydom) în configuratorul 3D: te așteaptă acolo întreaga serie de țesături și culori noi, fiecare dintre ele cu propriile grade de rezistență la frecare. Apropo, trebuie să știi că rezistența materialelor textile folosite de Feydom este între 25.000 și 100.000 de frecări, în condițiile în care indicatorul Martindale recomandă o valoare de 10.000-15.000 de frecări pentru piesele de mobilier de uz casnic 💪.

Black Friday la Feydom: 16-30 noiembrie 2020

Dacă ți-am trezit cheful de reamenajare cu povestea de mai sus, află că e momentul perfect pentru asta: până pe 30 noiembrie, la Feydom găsești cele mai mari reduceri din an Black Friday sale! Vizitează concept store-urile Feydom ca să găsești noua ta canapea modulară! 🌞

Foto: Designist.ro, prin Feydom

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed