Portofelul rezistă! Cum arată versiunea cu 10 ani mai experimentată a lui P-2 Wallet, un design de Alexe Popescu

Poate că l-ai purtat și tu până la epuizare (a lui, nu a ta), noi sigur am făcut-o. În 10 ani de Designist, am avut portofelul acesta prin genți, prin rucsacuri sau prin buzunare, în diferite culori, mai îndrăznețe sau mai temperate, așa cum îți povesteam aici. Nu în ultimul rând, l-am oferit cadou tot până la epuizare. 🤫Un design #madeinro care devine clasic, dar se reinventează, într-o ediție aniversară.👇

10 ani de la lansare și peste 10.000 de exemplare vândute

Ediția aniversară a portofelului P-2 conține patru modele, dintre care trei sunt tipărite (în culori metalizate și neon, cu referință la estetica zonelor tech și fashion): Violet Green (violet metalizat + verde neon), Blue Pink (albastru metalizat + roz neon) și Green Yellow (verde metalizat + galben neon). Se adaugă Pure White 👉 imediat îți povestim despre el mai jos.

“Look-ul metalic este în contrapunct cu fragilitatea hârtiei, dar susține și faptul că acest material este mult mai rezistent în timp decât s-ar crede. Culorile neon concurează „analog” culorile intense ale ecranelor”, ne spune designerul Alexe Popescu, autorul P-2 Wallet.

Alexe Popescu are o formare academică duală (inginerie și arte) și un parcurs profesional care îmbină designul grafic cu cel de produs. Este designer de carte la Editura Publica și predă Basic Design studenților din anul I și II (design de produs și ambiental) la UNARTE, unde este și doctorand. Studiază aplicațiile practice ale tehnicilor de pliere în design, tehnologie și upcycling. Iată cum aici.

 

Încă din 2014, Alexe predă și cursul de Graphic Design, pus la cale împreună cu noi, la Creative Learning.

Un portofel alb, simplu, netipărit??

Cum îți spuneam, al patrulea model este Pure White. Este netipărit, în spiritul multor mock up-uri realizate și testate în procesul de design, pentru studiul formei și al funcțiilor. Cu un design minimalist, oferă aceeași funcționalitate, dar fără elemente decorative. Îndrăzneț, nu?

Focusul este doar pe detaliile grafice oferite de pliere și ștanțare. Deși pare nepersonalizat, logo-ul P-2 va apărea în relief pe ambele fețe, după o perioadă de purtare, datorită presării lente a unui strat interior ștanțat.

“Este, de asemenea, un white canvas gata să primească stickere sau desene cu markerul acrilic, din partea posesorului său. Zonele de uzură de la colțuri vor fi mai puțin vizibile decât la modelele tipărite, suprafața și cantul hârtiei având aceeași culoare, alb”, adaugă Alexe.

Citește și: Alexe Popescu: Designul ar trebui să fie invizibil. Ca o haină care e atât de comodă încât nu o mai simți.

P-2 WALLET – iată o listă cu ce îți oferă:

– este unisex, foarte uşor şi compact (130 x 85 x 12 mm) din hârtie (170g/mp), tipărită offset
– plastifierea față-verso pastrează intacte în timp culorile Pantone
– asamblare manuală de tip Origami, fără lipire sau coasere
– un compartiment principal cu pliere centrală pentru bancnote standard europene sau alte documente. Acesta conține și două fante pentru card în poziție verticală
– două compartimente medii pentru pentru carte de identitate și carduri, cu doua mini ferestre (sliders) pentru acces rapid
– pliul central permite încărcarea portofelului fără tensionarea lui
– după o spălare la maşina de spălat, portofelul rămâne funcţional (nu că ar trebui să-l speli, dar poate îl uiți prin vreun buzunar)
– după o lună de purtare în buzunar, logoul P-2 apare în relief pe ambele feţe
– plastifierea, inițial mată, devine lucioasă după o utilizare îndelungată
– portofelul, purtat zilnic în buzunar, a rezistat în stare de funcționare până la doi ani și jumătate

Nu ne mai rămâne să-ți spunem decât Enjoy P-2 Wallet! și spune-ne ce variantă ai ales! 😊

Fotografii: via Alexe Popescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed