Poveștile casei EFdeN Signature de la Olimpiada Caselor Solare au ajuns la ARCUB Gabroveni.

Și au luat forma unui clip care descrie experiența echipei României și a unui articol cu cele “10 povești din Dubai, de la Olimpiada Caselor Solare”, care au rezumat cei 2 ani de dedicare și efort a peste 150 de oameni și 100 de parteneri și cele 45 de zile de muncă intensă în Dubai a celor 31 de tineri care au însoțit casa EFdeN la competiție. Așa cum v-am povestit deja, prototipul de casă solară EFdeN Signature s-a întors acasă cu 4 premii câștigate și locul 4 în clasamentul general mondial și așteaptă să fie reconstruit în
București în lunile următoare.

EFdeN

EFdeN

Echipa EFdeN, formată din 31 de studenți de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea Bucureşti, a participat timp de 45 de zile la competiția Solar Decathlon Middle East 2018 în Dubai, de unde s-a întors cu 4 premii și locul 4 în clasamentul general.

Pentru a marca încheierea competiției pentru proiectul EFdeN Signature, echipa a organizat un eveniment cu povești din Dubai, ce a avut loc la ARCUB Gabroveni la începutul acestei luni. Au fost invitați peste 100 de sponsori, companii, media și apropiați ai proiectului EFdeN, oameni care au contribuit la performanța echipei României.
Pe scenă au urcat 11 dintre membrii echipei, care au împărtășit cu publicul experiențe din culisele celei mai mari competiții de case solare din lume. Li s-au alăturat invitați speciali, precum Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prof. dr. arh. Marian Moiceanu, Ancuța Neagu, Directorul Departamentului pentru Managementul Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Universitatea Tehnică de Construcții București, Constantin Tistea și Daniel Năstase, mentorii echipei în etapa de construcție a casei.

EFdeN

Au vorbit despre munca din spatele rezultatelor, efortul comun al studenților, companiilor și a universităților în ultimii doi ani, până la munca din Dubai, cea de asamblare și dezasamblare a casei, de monitorizare a performanțelor casei, de convingere a juriilor și munca logistică pentru transportul maritim al prototipului.

EFdeN

Echipa a atins cea mai bună performanță a României de până acum la Solar Decathlon. 

EFdeN

Prototipul EFdeN Signature a parcurs drumul înapoi în țară pe uscat și pe mare și a ajuns în siguranță în București la începutul anului. În 2019 echipa va continua misiunea definită cel mai bine de cuvintele „sustenabilitate” și „educație”, iar primul pas va fi reconstrucția casei solare EFdeN Signature în București.

EFdeN

Competiţia Solar Decathlon Middle East a presupus proiectarea și construirea unor case solare, inteligente și prietenoase cu mediul care să se adapteze condiţiilor climatice din Orientul Mijlociu. Ediţia din 2018 s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 7 decembrie, în Dubai, unde au participat 15 echipe din 11 țări. Casa EFdeN Signature a fost construită integral de studenții voluntari din echipa EFdeN, fiind un proiect românesc de cercetare și inovație.

EFdeN este cel mai important ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop
educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe website-ul www.efden.org și pe paginile de social media EFdeN, Facebook şi Instagram.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed