Praktiker România a lansat Ora de Creație – campania educațională care stimulează creativitatea elevilor din clasele primare

De curând am fost și noi implicați în Săptămâna Altfel și, pentru prima oară după foarte mult timp, am mers la școală. E greu de descris în cuvinte experiența de a te simți ca un Gulliver printre cei peste 20 de micuți entuziaști, care abia așteptau să-și înceapă ora de Do It Yourself… Pentru că, noul Curriculum al claselor I – IV prevede asigurarea unui spațiu destinat activităților inter și transdisciplinare, cu rolul de a le stimula copiilor nu doar competențele de cunoaștere, ci și pe cele de comunicare, creație, interacțiune socială.

12Ora de Creatie - Praktiker - Designist

Pe vremea noastră așa ceva nu se întâmpla, cu atât mai mare emoția de a-i vedea pe ei experimentând cu materiale, creând un obiect. Le plăcea și transmiteau atât de puternic asta! La finalul Orei de Creație, ne-au îmbrățișat și și-au ridicat mândri, în aer, Fluturașii creați din borcănele de plastic reciclate.

Cum am ajuns noi, pe 20 aprilie, în clasa a II-A,  la Școala 80, din sectorul 3 (București)? La invitația Praktiker România, care astfel a lansat Ora de Creație – o campanie de stimulare a educației creative în învățământul primar, prin care compania își propune să aducă în atenția publică importanța dezvoltării inteligenței aplicate în rândul elevilor.

Iată cum am prins și noi aripi în acea zi:

4Ora de Creatie - Praktiker - Designist 5Ora de Creatie - Praktiker - DesignistElevii clasei a II-a A de la Școala 80, din sectorul 3, București. Prima manifestare a Orei de Creație.

Am stat în rândul din spate și i-am ascultat cum se sfătuiau și cum se ajutau la fiecare dintre etape. A fost o dimineață în care, cu toată ploaia de afară, nu mai era nevoie nici de alte raze de soare, nici de cafea. 😉

9Ora de Creatie - Praktiker - Designist 10Ora de Creatie - Praktiker - Designist

Se vorbește din ce în ce mai mult de dezvoltarea creativității elevilor și a abilităților lor practice – nevoi de bază în sistemul nostru de învățământ. Știam de Săptămâna Altfel și de activitățile alternative care au deja loc în școli. Prin campania Ora de Creație, Praktiker nu numai că introduce atelierele de dezvoltare creativă pentru elevi și profesori în școli primare din 4 orașe ale țării, dar furnizează și materialele necesare dezvoltării și susținerii lor.

3Ora de Creatie - Praktiker - Designist 6Ora de Creatie - Praktiker - DesignistÎn timpul Orei de Creație, copii au creat fluturi primăvăratici, cu rol de suport pentru creioane, din borcănașe reciclate de plastic. Eco, smart & fun!7Ora de Creatie - Praktiker - DesignistDe pe margine, am mai intervenit și noi în procesul de creație, însă cei mici ne-au cam dat clasă la capitolele receptivitate, ingenios, ludic.
11Ora de Creatie - Praktiker - Designist

De-a lungul anului, Caravana Praktiker va mai ajunge în școli primare din Constanța, Târgoviște și Ploiești, furnizând profesorilor și elevilor materialele necesare susținerii de ateliere practice. Scopul programului este de a veni în completarea programei școlare și de a-i ajuta pe elevi să își folosească întregul potențial creator.

În cadrul atelierelor practice, elevii vor realiza proiecte de soft DIY (do it yourself), care le vor cultiva cooperarea, libertatea de acțiune și exprimare, dar și perseverența, răbdarea, disciplina muncii, satisfacția descoperirii.

15Ora de Creatie - Praktiker - Designist

„Educația creativă trebuie să fie o componentă a școlii contemporane și să pregătească elevii pentru provocările societății moderne. Campania noastră vizează școlile primare, pentru că acestea au un rol covârșitor în depistarea și stimularea creativității în procesul învățării. Ne dorim susținerea sistemului educațional prin oferirea materialelor necesare înlesnirii învățării creative.

Ora de creație va oferi posibilitatea dezvoltării la maximum a capacităţilor şi aptitudinilor creative ale elevilor. Vor învăța că pentru a realiza ceva trebuie efort, o voință formată, lucru în echipă, entuziasm. Vor conştientiza că tot timpul există în jurul lor câte ceva ce poate deveni interesant și care le poate fi util ulterior. Cercetările în domeniul creativităţii au arătat că există interacţiune între creativitate, inteligenţă și randament şcolar. Învăţând creativ, devenim creativi”, declară Mirela Ochiana, Marketing Manager Praktiker România.

1Ora de Creatie - Praktiker - Designist

Fiecare școală participantă, inclusă în program, va beneficia de suportul Praktiker în susținerea atelierelor creative pentru elevii claselor primare, precum și de ajutor în asigurarea materialelor didactice necesare acestor ore de creație.

La finalul primei Ore de Creație, fiecare dintre micii creativi a primit câte o dipomă, un mic cadou din partea Praktiker și… nu mai voiau să-și dea șorțulețele de lucru jos. 🙂 Abia așteptăm să vedem din nou zâmbete și creații faine realizate de copiii din alte școli ale României. Stay tuned pe pagina de facebook.

Numai așa, viitorul începe să sune bine!

13Ora de Creatie - Praktiker - Designist

Despre Praktiker România

În România, Praktiker s-a impus ca lider al pieţei de DIY, fiind cel mai cunoscut și mai iubit brand în rândul consumatorilor români, cu un nivel de notorietate de 98%. În prezent, compania are 28 de magazine în 24 de oraşe din ţară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: decoraţiuni pentru interior şi exterior; produse sanitare; mobilă; electronice şi electrocasnice; produse pentru grădinărit și materiale de construcţii.

Fotografii: prin Praktiker România

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed