Precious: tema ediției de septembrie a Maison&Objet

Wake me up when September ends… sau nu mă trezi niciodată. Acest început de toamnă e mai promițător ca niciun altul de până acum. Inspirație, culoare, lux și confort la superlativ, toate s-au aliniat ca într-un șir indian, de-a lungul unei călătorii de design interior, la Paris.

17Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

După 20 de ani de existență, Maison&Objet continuă să surprindă. Cei peste 150.000 de profesioniști din cele peste 115 țări ale lumii și-au dat întâlnire la Parc des Expositions de la Paris Nord Villepinte și au reinventat codurile luxului și extravaganței în cel mai delicat mod cu putință.

Au pornit de la deviza acestui sezon: Precious!, și au făcut ceea ce știau mai bine: să creeze.

Întâi, un spațiu cu grădini plutitoare, metaforă 3D a unei vieți împlinite, în deplină înțelegere cu natura:

1Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

2Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

Apoi, sute și mii de simulări ale celor mai creative interioare, cu lemnul masiv lăsat la vedere, cu pietre semi-prețioase, aur, oglinzi și iluzii optice, în care elementul brut, neșlefuit devine operă de artă:

6Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 10Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 12Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 19Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

Ochii îți fug de la un stand la altul și ce-ți rămâne proiectat în minte nu e decât un caleidoscop de volumetrii și culori, perfect aranjate și intrigante. Am văzut set-up-uri dintre cele mai spectaculoase, unele extravagante, altele eclectice, dar majoritatea cosy, cu un twist elegant și plin de personalitate.

Fragilitatea și luxul fin, cuminte, delicat au fost surprinse în fiecare colț de expoziție și-n toate discursurile purtate de pe scenele L’espace Conferences și L’espace Retail.

8Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 16Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 18Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

Karim Rashid, inconfundabilul designer de interior originar din Cairo, a încheiat seara de sâmbătă cu o conferință fantastică. Unic, diferit, inspirațional, Karim a cucerit toată sala – plină, dealtfel, până la refuz – de la primele replici și primul schimb de priviri: “Look around you, and you’ll see that most of the world is styled, not designed. […] We’ve created a world that is the complete opposite of us. There is no straight line in our body. Then why are we stuck on straight lines and absolutely perfect rectilinear shapes?”

3Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 4Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

M&O continuă cu Paris Design Week, extensia ei publică, urbană, festivă, pentru toți cei ce visează să dea startul unei noi aventuri pe tărâmuri pline de creativitate și spectaculos. Călătoriți, dăruiți culoare celor din jur și decorați-vă viețile fără ezitare – frumosul se sărbătorește în fiecare zi!

20Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist 21Maison et Objet - Genoveva Hossu - Designist

Genoveva HossuGenoveva Hossu este decorator și guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed