Premiile Good Design: Karim Rashid este printre câștigători

Premiile_Good_Design_designist_01

Ce legătură există între Nafir, corpul de iluminat creat de Karim Rashid pentru Axo Light, și Still Table, o masă al cărei design îl semnează Bartoli Design pentru brandul italian Bonaldo? Pe lângă faptul că ni le-am dori pe amândouă acum, au câștigat fiecare câte un Good Design Award 2012. 

Premiile Good Design sunt oferite de Chicago Athenaeum și reprezintă o emblemă prestigioasă pentru calitatea designului unui produs.

Premiile_Good_Design_designist_02

Nafir reprezintă rezultatul primei colaborări dintre Karim Rashid și brandul Axo Light. Designerul s-a gândit la lumină și la sursa acesteia ca la un fel de companion al muzicii. Astfel, și-a imaginat o suprafață fluidă din care se formează niște conuri, care pe măsura conturării formei finale au ajuns să semene cu niște trompete. Ne place și felul în care ele sunt oglindite în forma sistemului de susținere de pe tavan.

Premiile_Good_Design_designist_03

Nafir (nume care ne face să ne gândim la un nufăr și delicatețea sa) fost nominalizat și la Best of Year 2012 Honoree by the US magazine Interior Design și a ajuns în finala Spark Design Award 2012, organizat de comunitatea Spark. Un început vibrant pentru un produs care a fost lansat la finalul anului trecut.

Premiile_Good_Design_designist_04 Still este o masă (de fapt o serie de 6 mese, cu blaturile din materiale diferite) prezentată pentru prima oară la Salone del Mobile 2012. Picioarele conice sunt din beton, ale căror terminații sunt inserate în blatul din lemn. Blatul (care poate fi pătrat, dreptunghiular sau rotund) este disponibil în mai două variante de material: lemn masiv de nuc și frasin vopsit alb.

Premiile_Good_Design_designist_05

Premiile_Good_Design_designist_07 Premiile_Good_Design_designist_06 Premiile_Good_Design_designist_08

As awarded by The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design

Fotografii: prin brandurile prezentate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed