Projecteur 365 by Le Corbusier: o lansare Nemo premiată de Wallpaper

Projecteur 365 este un design Le Corbusier din 1954, dar produs în 2012. Nemo, compania producătoare, a descoperit schița acestei lămpi în arhivele Fundației Le Corbusier din Paris și a decis rapid să schimbe soarta schiței din arhive în produsul care trebuia să fie.

Projecteur 365 by Le Corbusier_designist 03 Projecteur 365 by Le Corbusier_designist 02

Nu rămăsese păstrată decât perspectiva din laterală, datată 27 aprilie 1954, prin urmare restul lămpii-proiector trebuia reconstruit conform esteticii lui Le Corbusier, cu grijă la detalii și finisaje. Cum poate un design desenat în 1954, pentru Curtea Supremă din Chandigarh (oraș din India) să fie atât de actual? Aici ne vine în minte avangardismul binecunoscut al lui Le Corbusier pentru vremurile în care trăia, descris atât de bine în eseul lui Alain de Botton despre Arhitectura Fericirii – veți descoperi câteva detalii savruoase & picante 🙂

Projecteur 365 by Le Corbusier_designist 04Projecteur 365 tocmai a fost ales câștigător la secțiunea “Best Reissues” de faimoasa revistă Wallpaper, în cadrul Wallpaper Design Awards 2013. Lampa-proiector este din aluminiu, finisată antracit, și e disponibilă în versiunile pentru podea, tavan, perete. Mai multe detalii veți găsi aici.

Projecteur 365 by Le Corbusier_designist 05 Projecteur 365 by Le Corbusier_designist 01

 

Fotografii: prin Nemo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed