Primăvara și designerii au fluturi în stomac

Acum chiar putem spune: a venit primăvara! Iar expresia fluturi în stomac se aplică și textilelor, jurnalelor, pernuțelor și farfuriilor. Nu am pus noi nimic la cale în mod special, se pare că designerii, mai ales cei francezi, s-au pus de acord să celebreze primăvara imprimând fluturi în zbor creațiilor lor.

fluturi - designist (5)

Prima colecție de porțelanuri pentru masă, marca Christian Lacroix Maison, a prins aripi de fluturi. Colecția de piese ceramice, prima de acest gen din portofoliul Casei Lacroix, dar și cea de țesături e semnată de Sascha Walckhoff, creative director-ul Christian Lacroix, al cărui apartament superb din Paris ți l-am prezentat deja de Dessignist –  aici.

fluturi - designist (6)Piesele din porțelan sunt produse de Vista Alegre, un brand portughez cu tradiție. Colecția are 4 tipuri de pattern-uri, fluturii fiind doar unul dintre ele, iar marginile farfuriilor sunt placate cu aur și platină, cele două texturi îmbinându-se pe cerc.

fluturi - designist (11)

 Dacă până acum Sacha Walckhoff  a lansat, împreună cu Designers Guild, colecții de țesături și stofe, creațiile din porțelan pentru masă sunt ceva cu totul nou pentru Casa Lacroix.

fluturi - designist (7)Noua colecție de țesături, by Sascha Walckhoff, e deja disponibilă prin Designers Guild.

Pentru cei care nu renunță la agende, carnețele, printre care ne numărăm și noi, sau scriu în jurnal, e de notat, mai ales dacă plănuiți o înnoire de primăvară, că  fluturii s-au instalat în trend și aici. La Libretto Group, am găsit jurnale cu fluturi, tot marca Lacroix, dar și câteva personalizate cu țesături din colecția Victoria & Albert Museum. Cum să nu ții un jurnal care arată așa? Sau cum să nu simți fluturi în stomac scriind în el? 🙂

fluturi - designist (8)

Jurnalul cu imprimeu Lacroix e datat 2014, iar interiorul își rezervă alte surprize grafice.

fluturi - designist (4)Jurnalele imprimate cu pattern-ul țesăturilor din colecția Victoria & Albert Museum sunt extrem de delicate:

fluturi - designist (2) fluturi - designist (1) fluturi - designist (3)

O altă colecție de masă, creată de brandul francez Haviland, e îndulcită (la modul romantic rafinat) de forma fluturilor în decorul bogat al pieselor de porțelan.

fluturi - designist (9)

Iar pentru final, am păstrat o sculptură, din cristal, care ne-a tăiat un moment răsuflarea. Este vorba despre o colaborare a fashion designerului japonez Hanae Mori cu exclusivistul brand Daum, o ediție limitată de 75 de fluturi ireali.
fluturi - designist (10)

O primăvară cu aripi multicolore să aveți! 🙂

Fotografii: Grégoire Alexandre pentru colecțiile Cristian Lacroix Maison.
Restul fotografiilor prin brandurile menționate în articol.

One Comment

  1. […] Fotoliu personalizat cu materiale Christian Lacroix și Dedar. Despre ultimele colecții Christian Lacroix v-am vorbit și noi aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed