Provocare pentru tinerii arhitecți și designeri: City Business Centre Timișoara lansează un concurs de proiecte cu un premiu de 7.000 euro

Să nu credeți că vara vine doar cu zile de vacanță! Creativitatea e pusă în continuare la lucru 🙂 : ansamblul de birouri timișorean City Bussiness Centre, deținut și administrat de NEPI, lansează o competiție națională de proiecte pentru reamenajarea spațiilor de recepție ale clădirilor A și B din cadrul complexului de birouri. Marele premiu constă în 7.000 de euro, implementarea proiectului, precum și o poziție deschisă în cadrul biroului de arhitectură Andreescu & Gaivoronschi. City Business Centre caută cea mai creativă soluție pentru cele două spații, în concordanță cu standardele de design care fac din complexul de birouri unul dintre huburile comunității de afaceri din Timișoara.

City Business CentreConcursul de arhitectură și design „Ideile bune nu stau pe hârtie” se adresează tuturor studenților și emergenților din domeniul arhitecturii și al designului din România, care vor ca ideile lor să prindă viață în cadrul celui mai modern ansamblu de birouri din Timișoara. În cadrul competiției naționale, tinerii creativi sunt invitați să propună, până pe 5 septembrie 2017, idei inovatoare pentru reamenajarea spațiilor de recepție pentru două dintre cele cinci clădiri de birouri. Participanții pot afla toate detaliile accesând pagina de concurs.
City Business Centre
Pentru a intra în concurs, participanții trebuie să trimită propunerea de proiect până la data de 5 septembrie 2017, însoțită de o scrisoare de intenție în care să detalieze motivele pentru care aceștia cred că sunt potriviți pentru proiectul City  Business Centre și cum pot să îi dea valoare prin experiența pe care o dețin, CV-ul și portofoliul de lucrări. Dosarul de înscriere trebuie trimis printr-un link de transfer la adresa de email la concurs@business-centre.ro.

Lobby Clădirea A a City Business Centre Timișoara

Propunerea de design va trebui să conțină sugestii de materiale noi pentru pereții interiori și ai portalului (portalelor) de acces, pentru un nou pupitru de recepție (pult) și pentru mobilierul zonei de așteptare, adecvat pentru holul de primire al unui imobil de birouri de clasa A. Participanții vor trebui să reevalueze iluminarea artificială a interiorului, păstrând ceea ce este practic și adăugând elemente ce pot îmbogăți atmosfera interioară, alături de signalistică, în armonie cu întreaga propunere. Mai mult, proiectele propuse trebuie să integreze dispozitive sau soluții tehnologice care să ofere funcționalități suplimentare companiilor din City Business Centre.

City Business CentreLobby Clădirea B a City Business Centre Timișoara

Juriul competiției

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din profesioniști în design și arhitectură, reprezentanți ai City Business Centre și ai companiilor din complexul de birouri: Sorin Ciurariu – Arhitectul șef al orașului Timișoara, Vlad Gaivoronschi – Arhitectul complexului City Business Centre, Claudia Icobescu – Building Administrator și reprezentanții a două companii găzduite de City Business Centre, Werner Hauer – Manager Huawei și Viorel Loth – Financial Officer, Toluna.

În perioada 5 – 15 septembrie 2017, juriul concursului va face o selecție preliminară a finaliștilor, urmând ca marele câștigător să fie anunțat pe data de 18 septembrie 2017. Lucrările pentru amenajarea spațiilor vor începe după această dată, pe baza proiectelor câștigătoare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed