ROD-ul este oficial lansat

Joia trecută am urcat în mansarda 15 a Cărtureştiului, unde ROD (Romanian Design) s-a lansat oficial. Lume multă, creativitate la fel şi o mansardă ticsită de frumuseţi made in România, care-şi aşteaptă încă ţoţi creatorii selecţionaţi să sosească.

Dacă weekend-ul ăsta ai preferat să tragi adânc aer de primăvara în piept – ceea ce am făcut şi noi – în timpul săptămânii lucrătoare fă-ţi timp de o vizită la ceas de seară poate. Ştiţi voi, vine şi Paştele, Iepuraşul trebuie să fie bine informat şi, cum ne place să spunem: Cauţi un cadou? Atunci să fie made in Ro.

De cum am intrat, pe stânga ne întâmpina o surpriză: ceasurile No time veniseră şi ele la petrecere. Le stătea bine pe grinzile vechi, şi am surprins pe cineva care le privea îndelung.

Nu am mers prea mult şi am dat peste printurile noastre preferate, de la Atelierul de Print, întâmplarea a făcut ca cele mai la vedere să fie chiar cele semnate de Mădălina Andronic.

Ne-am oglindit, împreună cu mulţimea, în oglinda România, semnată de Cuzina. Pe care am surprins-o în compania altor hărţi-oglinzi.

Am mai trecut o dată pe la colţul story shaped by Anca Fetcu, unde drintre cărţi ne priveau cu tâlc lămpile şi cuierele ei.

Însă senzaţia serii au făcut-o etichetele de casă, marcă a creativităţii şi spontaneităţii româneşti. Vinul de casă, ţuica, mustul au acum etichete pe măsura logo-urilor peste care numele lor se scriau cu markerul.

Cine a fost la ROD joi a plecat cu un borcan de etichete acasă 🙂

Pe lângă creaţiile de care v-am vorbit deja pe Designist, ne-au mai plăcut: măsuţa Cookie şi portofelele din hârtie plastifiată, by Alexe Popescu; scaunul lui Octavian Gugu; scăunelele din cuburi de lemn semnate de Ciprian Manda; difuzoarele sub forma unor guri de aerisire industriale, bijuteriile arhitectei Delia Matache, lampa “franjurată” de Carmen Secăreanu şi multe altele. Dar despre toate, mai pe larg, în curând. Vă lăsăm să le degustaţi mai întâi printr-o vizită 🙂

Apropo de degustat, ustensile de servit mierea şi fagurii aromaţi: Honey moments, de Florin Alexa Morcov.

O săptămână cu lapte şi miere să fie 🙂

Foto: Cornel Hlupina, Dan Moruzan/Phototeam

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed