Să tricotezi e din nou cool

Era în mare vogă în urmă cu câțiva ani buni, pe când eram noi copii, însă iată cum revine în peisaj: cu tricoturi de design sau, altfel spus, design cu detalii tricotate. Printre mulți artiști și designeri care sunt înclinați să lucreze handmade-uri sau piese eco i-am remarcat pe cei de la Pudelskern.

Austriecii, îndrăgostiți de Innsbruck și Alpii Tirolezi, zona din care provin, au inclus în multe dintre piesele lor firul gros de lână. Împletit, răsucit sau tricotat cu andrele XL este destinat să înfrumusețeze și să încălzească materialele sintetice, reci, din care este făcut în ziua de astăzi mobilierul.

Lampadarele Granny aduc în prim plan amintiri din copilărie, când bunica îți croșeta un fes sau niște mânuși groase, cu care treceai iarna. Cu abajururile lor originale, au fost alese anul trecut să facă parte din colecția brandului italian Casamania. Le poți găsi și la noi, la Atelier Anda Roman.

Lâna din care sunt tricotate este pură și provine exclusiv de la oile din Alpii Tirolezi. O mică afacere de familie din Tyrol, care colectează, spală și procesează lâna, este implicată în lanțul producerii acestor lămpi eco.

Foto: Markus bstieler

Morse este jumătate masă, jumătate banchetă; o folosești cum ai nevoie. Zveltă și eclectică, este realizată din metal tăiat cu laserul… brodat cu fire colorate din lână.

Lampadarul Feeler, care deocamdată este doar un prototip, mi s-a părut cel mai simpatic personaj din colecție. Este ca o sculptură prietenoasă, are structură flexibilă și o hăinuță cool croșetată. Sau pare o creatură venită din lumi neștiute, care te veghează cu un ochi prietenos. 🙂

Fotografii: Markus Bstieler

One Comment

  1. Tricotat

    Foarte interesant articolul.
    Multumesc

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed